Kalinovac – Veliko Gradište

Kamping odmorište „Kalinovac“ prvo je organizovano stajalište posle prelaska Dunava kod sela Ram. Smešteno je nakon sela Zatonje, na samoj ruti Eurovelo 6 i Iron Gate 13.

Iz pravca Beograda, od koga je udaljeno 100 km, do njega se dolazi magistralnim putem Beograd – Kladovo. Od turističkog kompleksa ,,Silver Lake’’ deli ga 7 km, a od Velikog Gradišta 10 km.

Priroda je učinila da “Kalinovac” nudi nezaboravan pogled na Dunav, Srebrno Jezero i Karpate, a domaćini da odmorište posetiocima pruža komociju smeštaja organizovanog po najvišim standardima. Pored parcela za smeštaj šatora i kamping prikolica, gostima su na raspolaganju dva mokra čvora, odvojeni tuševi, kuhinja i trpezarija, roštilj, wi-fi kao i objekat zatvorenog tipa sa zasebnim wc-om i kuhinjom.

U blizini se nalaze dva izvora sa vodom koja ponire iz dubine obližnjeg brda Gorica, uređena plaža na obali Srebrnog jezera, teren za odbojku na pesku. Popularno je mesto za ljubitelje vindsurfinga i ribolova, nadomak brojnih kulturno-istorijskih spomenika.

Gostoprimljivi domaćini će svoje goste dočekati nacionalnim pićem dobrodošlice – rakijom, a ispratiti osmehom i iskrenom željom da se svako ponovo vrati na ovo parče raja.

 

Website:

 

Latituda

44.766231

Longituda

21.39516

Adresa

Zatonje bb, 12220 Veliko Gradište

Broj telefona

+38163 866 75 25

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: