Kamp džepova prirode
6.900 RSD

Kamp Džepova Prirode by Klub Džepovi Prirode 19.07.2022 - 21.07.2022. (3 dana)

Avantura u Džepovima Maljena

Kampovanje

Pitaš se da li je to za tebe? Koja je to planina? Kakve su to reke? A kanjoni? Da li će biti dobra ekipa? Šta ću za opremu?

Lepote koje možete da očekujete na ovoj turi, pogledajte u našem videu:

Planina Maljen se uvek potrudi da nas postavi na neku čuku, sa koje otvorenih usta i očiju upijamo svu izdašnost Džepova Prirode u dobrom društvu. Nepregledni pašnjaci, udoline, brda i uzvišenja su prošarana čarobnim šumarcima, presečenim tajanstvenim kanjonima.

Izobilje prirode će nam se pokazati u vidu:

– kanjon Crne i Bele Kamenice

– vrhovi  Maljena

– fantastični vidikovci

– nepregledni  proplanci

 

Kamp ture Džepova Prirode se organizuju za male grupe, sa izuzetno ograničenim brojem mesta (5-10 ljudi), poželjno je da se prijavite što ranije kako bi ste obezbedili učešće.

Ne gledajte vremensku prognozu i ne čekajte zadnji dan da se prijavite – kamp će biti realizovan bez obzira na vremenske uslove, sa vama ili bez vas. Kiša je prirodni element koji kampovanju daje  posebnu draž, kišne noći u šatoru neponovljiv su osećaj a san možda i najlepši koji se može doživeti.

19-21.07. 2022. (od utorka do četvrtka)

Aranžman je tri dana sa dva noćenja u šatorima, na bazi punog pansiona (doručak, ručak (lanč-paket) i večera).

Dolazite prevozom u sopstvenoj organizaciji. Učesnici koji dolaze sopstvenim vozilom koji žele da povezu nekoga i tako podele troškove, kao i oni koji žele da koriste takav način kolektivnog prevoza mogu kontaktirati vodiča radi lakše koordinacije i dogovora.

Hrana je standardnog dijetalnog profila, bez opcija za vegan i ostale profile. Voće, čaj, kafa i hladni sokovi su uključeni u cenu za vreme trajanja ture.

Ukoliko ne posedujete svoju kamp opremu (šator, vreća, podloga) možete koristiti opremu kluba uz odgovarajuću doplatu. Organizovan je transport opreme od mesta okupljanja do kampa, i nazad u povratku, tako da u toku šetnji ne nosite ništa na leđima. Kamp je stacionaran za vreme trajanja ture, i biće postavljen na pogodnom mestu na obali planinske rečice.

U kampu Džepova Prirode za vreme trajanja akcije obezbeđen je besplatan wifi, odlaganje smeća, improvizovan tuš, pijaća izvorska voda i poljski wc.

Kamp je divlji u srcu, usklađen sa prirodnim ambijentom, maksimalno spartanski. Ne očekujte luksuz, ali zato očekujte potpuno autentično iskustvo stapanja sa prirodom, njenim pulsom i ritmom disanja. Zemlja, Vazduh, Voda i Vatra. I vi. To je to.

Trasom rute koja prolazi kroz kanjon reke biće organizovana i Ekološka akcija čišćenja reke, učesnicima koji to žele biće obezbeđene plastične vreće za otpad i higijenske rukavice (učesnici dobijaju 10% popusta za sledeći kamp).

Plan ture:

Utorak 19. jul: 9h Okupljanje na polaznom mestu – Kraljev sto Divčibare. Preuzimanje i prevoz kamp opreme do kampa (u organizaciji kluba). Početak šetnje. Pauza za ručak (piknik na livadi, ručak lanč-paket). Pauza za kupanje na reci, odmor i opuštanje. Pauza za kafu. Dolazak u kamp oko 17h gde nas čeka spreman topli obrok.  Postavljanje šatora. Tuširanje. Večera. Druženje oko logorske vatre. Noćenje.

Sreda 20. jul: Ustajanje u 7h, doručak, kafa/čaj. Priprema za šetnju. 9h polazak u šetnju. Pauza za ručak (piknik na livadi, ručak lanč-paket). Pauza za kupanje na reci, odmor i opuštanje. Pauza za kafu. Dolazak u kamp oko 17h gde nas čeka spreman topli obrok. Tuširanje. Večera. Druženje oko logorske vatre. Noćenje.

Četvrtak 21. jul: Ustajanje u 7h, doručak, kafa/čaj. Pakovanje kampa. Preuzimanje i prevoz kamp opreme do mesta okupljanja (u organizaciji kluba). 9h polazak u šetnju. Pauza za kafu. Dolazak na mesto okupljanja oko 15h. Zajednički ručak u domaćinstvu ili u nekom od restorana na Divčibarama (po dogovoru). Povratak.

Kotizacija:

Odrasli – 6.900 rsd

Deca (do 14 godina) – 4.900 rsd

Doplata za korišćenje opreme kluba (šator, podloga, vreća)  sa uslugom postavljanja – 1.900 rsd

Doplata za solo smeštaj u klupskom šatoru – 1.900 rsd

Cena uključuje:

-smeštaj sa dva noćenja u kampu Džepova Prirode
-ishrana na bazi punog pansiona za dva dana
-voće, čaj, kafa i hladni sokovi za vreme trajanja ture
-korišćenje infrastrukture kampa (voda, tuš, wifi…)
-organizacija ture i usluge vodiča
-dobro druženje, “punjenje baterija” i uživanje svim čulima

Cena ne uključuje:

-troškove individualnog prevoza
-završni zajednički ručak u restoranu ili domaćinstvu.
-redovnu godišnju članarinu – 300din

Trasa ture prolazi kroz predele izuzetnih odlika od kojih su neki pod specijalnim režimom zaštite. Za vreme boravka u kampu Džepova Prirode potrebno je pridržavati se sledećeg:

– nije dozvoljeno odlagati bilo kakav otpad (čvrst, tečan, organski ili neorganski, pogotovo opušci i vlažne maramice) van mesta određenog za to.

– nije dozvoljeno samovoljno loženje vatre ili korišćenje otvorenog plamena, pirotehničkih sredstava i sl.

– nije dozvoljeno korišćenje sapuna, šampona i deterdženata u reci ili njenoj neposrednoj blizini.

– poštujte druge učesnike – ne narušavajte mir i tišinu u kampu. Nije dozvoljeno glasno puštanje muzike -koristite slušalice.

– nije dozvoljeno prekomerno konzumiranje alkohola.

– nije dozvoljeno narušavanje prirodnog ambijenta, hvatanje, lovljenje i ubijanje životinja (bilo kojih oblika života i stepena evolutivnog razvoja), seča stabala i lomljenje grana.

– nije dozvoljeno pušenje cigareta u klupskom šatorima.

Neophodna  oprema: prigodna obuća, mali ranac, čeona lampa, pribor za jelo (kašika, viljuška, nož, tanjir i činija, šolja za kafu ili čaj), presvlaka, voda (1,5l) i odeća prilagođena vremenskim uslovima (kabanica, rezervne čarape, rezervna obuća), osnovna prva pomoć, kupaći, peškir, toaletni pribor, Autan, powerbank, prostirka, krema za sunčanje…

Neophodna dokumenta:

-članska knjižica

-ličnu karta i

-zdravstvena kartica.

Hrana:

-Aranžman je na bazi punog pansiona (2 doručka, 2 ručka (lanč-paketi) i 2 večere). Arnanžman počinje sa ručkom (lanč paket) prvog dana, i završava se sa doručkom trećeg dana.

Napomene:

Krajnjui rok za prijavljivanje je 5 dana pre akcije.

Postoji mogućnost za izmenu staze ili njenog dela u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Uplata članarine moguća je isključivo nakon poslate popunjene pristupnice i dobijanja potvrde da je ona uredno zaprimljena u dokumentaciji udruženja.

Svi novi članovi će nakon uplate članarine dobiti člansku knjižicu udruženja.

-Za vreme pešačke ture, nije poželjno konzumiranje alkohola.

– Ovaj izlet je  rekreativno-edukativnog karaktera, sa ciljem pešačenja u prirodi i upoznavanja geografskih i istorijskih obeležja, manje poznatih krajeva Srbije i Balkana.

– Prema zakonu o turizmu(član 86,stav 4), nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Svi izleti i putovanja koje organizuje udruženje:“ Klub Džepovi Prirode“ su namenjeni isključivo članovima udruženja (obavezno je poneti člansku knjižicu, overenu za tekuću godinu).

Redovna godišnja članarina Kluba Džepovi Prirode – 300 din (uplaćuje se na račun: 285-2055090000015-24, klub Džepovi Prirode, Sarajevska 40)

Prijave, informacije i uplate na email ili telefonom:

Organizator ispred udruženja:

Branislav Makljenović

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: