Kampovanje Filipov breg
8.900 RSD

Kampovanje Filipov breg | Zlatar by Srbija za mlade 05.08.2022 - 07.08.2022. (3 dana)

Da li smo spremni za novo kampovanje i novu avanturu u prirodi?! 🙂

PLAN I PROGRAM:

PETAK 

Polazak iz BG do 17h autoputem “Miloš Veliki” do Pakovraća. Pauza za kafu u Međuvršju. Nastavak puta preko Užica i Zlatibora. Check- in u kampu do 21h i postavljanje šatora. Odmaranje za sutradašnji (najaktivniji) dan.

SUBOTA

Doručak u kampu komplet lepinje koje nam dovozi taksi iz Novo Varoši – opciono ili svako svoju hranu nosi. Do 10h polazak na pešačku turu. Mini kombijem prvo stajalište na samo 3km od kampa na vidikovac u Ojkovici “Osmatračnica” sa kog puca pogled čak do Prokletija. Kratka pauza za slikanje. Nastavak puta preko Jasenova ka selu Brezova, gde parkiramo kombi i krećemo na uspon na Mučanj. Od polazne tačke do vrha i nazad je nepunih 10km i treba nam oko 3,5h sa pauzama. Nakon povratka sa ture vraćamo se istim putem ka Tavničkom jezeru, gde postoji opcija kupanja u malenom i ušuškanom jezeru okruženom četinarima. Nakon odmora i kupanja dolazak u etno selo “Vraneša” na ručak. Nakon ručka odlazak na 3 vidikovca (od ukupno 5) koji gledaju na ukleštene meandre Radojinjskog jezera na nepun 1km od etno sela. Povratak u kamp, gde svi zajedno spremamo večeru i opuštamo se uz logorsku vatru.

NEDELJA

Nakon doručka u kampu pakujemo šatore i do 12h se kombijem spuštamo do brane Kokinog broda, gde nas čeka brodić/ katamaran. Vožnja traje oko 2h. Nakon povratka sa ture, kafe pauza u motelu „Zlatarsko jezero“ nadomak brane i povratak za Beograd u popodnevnim časovima.

CENA: 8900 din. za prevoz busom
6900 za sopstveni prevoz

Uključeno u cenu:
– ulaznica za kamp
– prevoz
– najam šatora (svako nosi svoju vreću za spavanje)
– vodič i pratilac za pešačku turu na Mučanj i na vidikovce

Nije uključeno:
– vreće za spavanje
– hrana i piće
– redovna godišnja članarina “Srbija za mlade”
– individualni troškovi putnika

Napomene za učesnike kampa:

– Hranu za prvo veče možete poneti, doručaak u subotu i nedelju nam iz jedne pekare iz Nove Varoši dovozi taksi. Hranu za večeru us subotu uzimamo u mesari i prodavnisi i svi zajedno spremamo u kampu. Ostale obroke možemo uzeti i restoranima u k oje ćemo svratiti.
-Do kampa vodi stari kolski put dug 1km kojim pešačimo 10 min. (sve stvari do kampa prevoze se
autom)
– Šatori Srbije za mlade su vojni šatori, vodootporni, za 2 osobe koji se brzo i lako montiraju.
– Kamp poseduje 2 tuš kabine, 1 montažni drveni wc sa wc šoljom i umivaonikom.
-Stvari lične higijene treba da nosite sa sobom kao: pastu za zube, peškir i sl.
– U kampu ima struje i pijaće vode.
– Od odeće potrebno je prilagoditi pešačkim turama laganu odeću kratkih rukava, patike za planinarenje,
rezervnu majicu kao presvlaku, tokom kupanja poneti kupaći šorc, kremu za sunčanje i peškir.

 

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: