kanjon crne reke
3.000 RSD

KANJON CRNE REKE – Skriveni dragulj Maljena by EST Adventure 10.07.2021. (jednodnevna)

Kanjon Crne reke predstavlja neotkrivenu lepotu valjevskog kraja. Ovo zašticeno područje ne pohodi mnogo ljudi i zato je Crna reka jedna od najčistijih reka u Srbiji. U rečnom koritu od crnih magmatskih stena neprestano se smenjuju slapovi, mirni plićaci i veliki bazeni. Pored nadzemnog rečnog toka postoji i podzemni, koji teče kroz nevidljive kanale u stenama stvarajući potmuli, odzvanjajući šum.

kanjon crne reke

PLAN AKTIVNOSTI

Polazak iz Beograda u 7.00. Prevoz na relaciji Beograd – Valjevo – Podbukovi. Početak planinarske ture je kod domaćinstva Obradović u Podbukovima. Kroz mirisnu četinarsku šumu se penjemo na greben koji razdvaja Crnu i Bukovsku reku i laganim tempom se krećemo ka jugo-istoku. Posle 5,5 km, pošto ostavimo vrhove Mali i Veliki Golubac iza sebe, u zavisnosti od kvaliteta terena odlučujemo da li ćemo se odmah spustiti u kanjon ili ćemo prvo posetiti vidikovac Ljuti krš. U kanjonu nam predstoji 7km pešačenja.

Prolazak kroz kanjon zahteva solidnu fizičku spremnost, dobru koncentraciju, kao i spretnost. Preporuka je da se krene u planinarskim cipelama ili patikama sa kojima možete gaziti kroz vodu, ali sa dobrim đonom,jer su stene klizave. Na više mesta u kanjonu reka je oformila bazene u kojima je moguće osvežiti se tokom vrelih letnjih dana, a tokom ostatka godine pružaju efektnu pozadinu za fotografisanje.

Dužina ture je oko 13km, uz visinsku razliku na usponu od 600m.

Završetak akcije je na mestu sa koga smo krenuli, a ukoliko vreme i raspoloženje budu povoljni, možemo da svratimo na večeru u poznato etno-domaćinstvo Obradović.

Planirani povratak u Beograd do 22h.

CENA: 3000 RSD

Uključeno u cenu:
• Prevoz Beograd – Podbukovi – Beograd (prevoz kombijem)
• Licencirani UIAA vodič
Nije uključeno u cenu:
• Lična oprema
• Ishrana

VODIČ

Nenad Petrović / UIAA III guide/
nenadpetrovic.est@gmail.com

Prijava direktno na e-mail vodiča.

Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzeti osoba koja je uplatila akontaciju pre vas. Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

KONDICIONI NIVO TURE – 4/10
TEHNIČKI NIVO TURE – 3/10

OPREMA – Kanjon Crne reke

Naš preporučeni spisak opreme:
• Poneti sa sobom mali ranac do 30l u kojem treba da imate bar 2l vode
• Neki energetski bar ili sušeno voće
• Stare patike ili cipele
• Jakna za zaštitu od kiše
• Polar duks
• Trek pantalone
• Aktivni veš
• Presvlaka

NAPOMENA

Na osnovu Zakona o turizmu, Službeni glasnik RS br.17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu. Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbogobjektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni. Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.

 

 

 

Tagovi: kanjon, crna reka, maljen, valjevo, avantura, planinarenje, skriveni dragulj, srbija, est adventure

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: