2.690 RSD

Kanjon Panjice i Veliki Rzav by Srbija za mlade 28.08.2022. (jednodnevna)

Vodimo te na netipična mesta jugozapadne Srbije, u markantni ariljski kraj i njegove bistre vode Panjice i Velikog Rzava, u kanjone i na plaže šarmantnih naziva. U predeo gde ćeš upoznati svu izdašnost prirode..

Reka Panjica, skrivena u oazi zelenila, fasciniraće vas svojim vodopadima i bigrenim kaskadama dok naizmenično prelazite sa jedne na drugu obalu i ponudiće vam istinsko stapanje sa prirodom. Pored velikog, Panjičkog vodopada, na putu do samog izvorišta – Vodene pećine uživaćete u manjim kaskadnim vodopadima, a kada stignete do samog izvora tj. vrela izdašnost prirode će zablistati u punom sjaju – više skrivenih izvora upravo u pećini sublimirajući svoju snagu stvaraju izvorište Panjice koja kanjonski povezuje sela Brekovo i Dobrače, koje je ujedno i naša polazna tačka u istraživanju kanjona. Staza je laka i prilagođena svim tipovima pešaka i planinara i prelazi se za oko 3h ukupno.

Veliki Rzav, jedna od najčitijih reka u Srbiji, naša je sledeća destinacija u ariljskom kraju gde su meštani lepo uređenim plažama dali šarmantne nazive – Bosa noga, Žuta stena, Urjak…izabraćemo jednu i tu provesti ostatak popodneva, a ako nas vreme posluži i okupati se u bistroj rzavskoj vodi ili uživati u njegovim bojama i okruženju. Veliki Rzav izvire na planini Mučanj i prolazeći kroz Zlatiborska i Užička sela na svom putu nema ni prirodnih ni veštačkih zagađivača, pa njegovi tokovi obiluju rakovima i potočnom pastrmkom.


PROGRAM: 


– 06:45 Okupljanje za polazak iz Beograda, polazak u 07:00 (dva dana pred put organizacija šalje lokaciju polaska). 
– 07:00-11:00 Putovanje do sela Dobrače uz usputnu pauzu
– 11:00-13:30 Istraživanje kanjona Panjice, vodopada i Vodene pećine
– Transfer do Rzavskih plaža
– 13:30-14:15 Transfer do Velikog Rzava
– 14:30-16:00 Uživanje na plažama Velikog Rzava, odbojka, igre
 -16:30-18:00 Odlazak na opcioni ručak u restoran Mlinarev san
 – 21:30 Očekivani dolazak u Beograd. Očekivani dolazak u Novi Sad je oko 23.00Obavezna oprema: ranac sa min 1L vode (poželjni i neki slatkiš ili citrus), udobna treking obuća, rezervni par obuće, slojevita odeća, kupaći, krema za sunce, peškir i presvlaka, hrana iz ranca.

Cena: 2690 din

U cenu uključeno:

  • Prevoz autobusom/minibusom turističke kategorije
  • Obilasci po programu
  • Pratilac putovanja


U cenu nije uključeno:

  • Redovna godišnja članarina Srbija za mlade 500 din.
  • Doplata za polazak iz Novog Sada 1000 din.
  • Individaulani troškovi članova


Napomene:

  • Poneti hranu za ceo dan, opciono ćemo napraviti pauzu za ručak u Mlinarevom snu, pre posete Velikom Rzavu.

Način plaćanja: 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

 

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: