kanjon panjice
2.400 RSD

Kanjon Panjice i Veliki Rzav – pešačka tura by Srbija za mlade 29.08.2021. (jednodnevna)

Kanjon Panjice i Veliki Rzav – Srbija za mlade te vodi na netipično mesto jugozapadne Srbije, u markantni ariljski kraj i njegove bistre vode, u kanjone i na plaže šarmantnih naziva. U predeo gde ćeš upoznati svu izdašnost prirode.

Reka Panjica, skrivena u oazi zelenila, fasciniraće vas svojim vodopadima i bigrenim kaskadama dok naizmenično prelazite sa jedne na drugu obalu i ponudiće vam istinsko stapanje sa prirodom. Pored velikog, Panjičkog vodopada, na putu do samog izvorišta – Vodene pećine uživaćete u manjim kaskadnim vodopadima, a kada stignete do samog izvora tj. vrela izdašnost prirode će zablistati u punom sjaju – više skrivenih izvora upravo u pećini sublimirajući svoju snagu stvaraju izvorište Panjice koja kanjonski povezuje sela Brekovo i Dobrače, koje je ujedno i naša polazna tačka u istraživanju kanjona. Staza je laka i prilagođena svim tipovima pešaka i planinara i prelazi se za oko 3h ukupno.

kanjon panjice


Veliki Rzav, jedna od najčitijih reka u Srbiji, naša je sledeća destinacija u ariljskom kraju gde su meštani lepo uređenim plažama dali šarmantne nazive – Bosa noga, Žuta stena, Urjak…izabraćemo jednu i tu provesti ostatak popodneva, a ako nas vreme posluži i okupati se u bistroj rzavskoj vodi ili uživati u njegovim bojama i okruženju. Veliki Rzav izvire na planini Mučanj i prolazeći kroz Zlatiborska i Užička sela na svom putu nema ni prirodnih ni veštačkih zagađivača, pa njegovi tokovi obiluju rakovima i potočnom pastrmkom.

 

Galerija

PROGRAM:

06:45 Okupjanje za polazak iz Beograda, polazak u 07:00 (dva dana pred put organizacija šalje lokaciju polaska). Okupljanje za polazak iz Novog Sada će biti u 5:25, a polazak u 5:40.
07:00-11:00 Putovanje do sela Dobrače uz usputnu pauzu
11:00-13:30 Istraživanje kanjona Panjice, vodopada i Vodene pećine
Transfer do Rzavskih plaza
13:30-14:15 Transfer do Velikog Rzava
14:30-16:00 Uživanje na plažama Velikog Rzava, odbojka, igre
16:30-18:00 Odlazak na opcioni ručak u restoran Mlinarev san
21:30 Očekivani dolazak u Beograd. Očekivani dolazak u Novi Sad je oko 23.00

Obavezna oprema: ranac sa min 1L vode (poželjni i neki slatkiš ili citrus), udobna treking obuća, rezervni par obuće, slojevita odeća, kupaći, krema za sunce, peškir i presvlaka, hrana iz ranca.

Cena: 2400 din

U cenu uključeno:

  • Prevoz autobusom/minibusom turističke kategorije
  • Obilasci po programu
  • Pratilac putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Redovna godišnja članarina Srbija za mlade 500 din
  • Individualni troškovi članova

Napomene:

  • Poneti hranu za ceo dan, opciono ćemo napraviti pauzu za ručak u Mlinarevom snu, pre posete Velikom Rzavu
  • Dok smo u autobusu maske su obavezne

Način plaćanja:

Gotovinski ili preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi,dejstvo više sile itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Program se organizuje za članove uduženja i cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.

 

 

Tagovi: kanjon panjice, avantura, veliki rzav, izlet, pešačka tura, srbija, arilje, bistra voda, planinarenje

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: