Kanjon reke Jagnjilo
3.100 RSD

Kanjon reke Jagnjilo i pećina Korkan by Explore Serbia 28.08.2022. (jednodnevna)

Istočna Srbija je bogata prirodnim retkostima. Jedna od njih je i reka Jagnjilo koja izvire na mestu Bigar i u svom donjem delu formira specifičan, veoma uzak kanjon sa nizom manjih vodopada. Reka Jagnjilo je pritoka Velikog Peka.

Na ovoj turi ćemo proći kroz kanjon reke Jagnjilo i obići nepristupačnu pećinu Korkan koja je specifična po svom svetlucavom i zlatnom svodu. Prolazak kroz kanjon reke Jagnjilo predstavlja odličan doživljaj koji zahteva da imate i avanturističkog duha.
Staza prvo ide livadskim i šumskim putem, zatim se ulazi u kanjon i gazi kroz samo korito reke. Na dnu ima kamenja, voda je negde do kolena, negde do buta.

PROGRAM

Beograd – Majdanpek – Jasikovo
– Putovanje autoputem preko Požarevca, Kučeva i Majdanpeka do sela Jasikovo, gde uz usputnu pauzu stižemo oko 10.30h
– Odlazak na polaznu tačku odakle kreće pešačka tura i prolazak kroz kanjon reke Jagnjilo.

Prolazak kroz kanjon reke Jagnjilo
– Početak staze je između sela Jasikovo i sela Laznica. U prvom delu staze, pešači se nizbrdo preko livada i šumskim putem oko 5km. Do ulaska u sam kanjon obilazimo pećinu Korkan, visine desetine metara i dužine oko 100m. Odlikuje je svetlucavi zlatni svod i grandioznost.
– Kanjon reke Jagnjilo odlikuje niz manjih vodopada. Na pojedinim deonicama kanjon je uzak, pa se negde preskaču stene. Prolazak kroz kanjon podrazumeva da imate avanturisitčkog duha.
Podaci o pešačkoj stazi: srednja, ukupne dužine od 12km, trajanje oko 6h sa pauzama. Staza podrazumeva hodanje kroz korito reke, gde ima kamenja, dubina vode je do kolena i na pojedinim deonicama do buta.
– Povratak za Beograd, gde stižemo oko 21h.

Mesto polaska: Novi Sad, po dogovoru (5:30h) i Beograd, parkiralište opštine Novi Beograd (7h)

CENA: 3.100 dinara

U cenu je uključeno: 
 • Prevoz minibusom iz Beograda
 • Vodič, obilasci prema programu i organizacija ture

U cenu nije uključeno:

 • Ručak
 • Ostali nepomenuti troškovi

Dodatne napomene

 • Oprema za turu kanjon reke Jagnjilo: Sportske patike sa jačim đonom, zaštita od sunca (kapa, šešir), letnja garderoba (deo staze kroz kanjon reke Jagnjilo može se preći i u kupaćem kostimu), manji ranac, poneti dovoljno vode (minimum 1,5l), nešto hrane (grickalice, voće). Reka Jagnjilo se u više navrata gazi, dubina vode varira od godine do godine. Nekada je do kolena, nekada do butina. Ukoliko imate nepromočive rančeve stvari možete staviti u njih ili u plastične kese. Za prolazak kroz korito koriste se cipele ili patike u kojima pešačite, jer se gazi kamenje kroz korito reke. Obuća tipa papuče, japanke, sandale za vodu, za vodene sportove se ne preporučuje! Poneti rezervnu prevlaku i obuću koja će ostati u vozilu.
 • Podaci o stazi: 
  Dužina: ukupno 12km
  Težina: srednja
  Trajanje: oko 6h sa pauzama
  Staza podrazumeva hodanje kroz korito reke, po kamenju, delom kroz šumu.
 • Za realizaciju ture, nephodno je minimum 19 prijavljenih.
 • Data cena je za članove ‘Explore Serbia’. Za one koji nemaju člansku kartu, cena iznosi 3700 dinara. 
 • Prevoz iz Novog Sada: doplata 1000 dinara.
 • Sopstveni prevoz: u slučaju da dolazite sopstvenim prevozom, cena ture iznosi 2100 (uz člansku kartu Explore Serbia) ili 2700 dinara (za one koji nemaju člansku kartu).
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili nepovoljnih vremenskih uslova, krajnji rok za obaveštavanje o odlaganju ili otkazu ture je 2 dana pre polaska. 
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: