karlovački dekatlon
5.200 RSD

KARLOVAČKI DEKATLON – hiking, biking, canoe… by Hiking Tour Serbia 03.07.2021 - 04.07.2021. (2 dana)

KARLOVAČKI DEKATLON – Sremski Karlovci, danas jedno od turistički najposećenijih mesta u našoj zemlji, omiljena destinacija za jednodnevne izletnike koji tuda kratko prošetaju, probaju kuglof, popiju bermet i otperjaju. Jako mali broj ljudi se do sada uspeo uveriti u apsolutno sve blagodeti prirodnog okruženja ovog čudesnog mesta. Krenite sa nama u nešto drugačiji vikend, avanturu sačinjenu od raznih aktivnosti koje ćemo lagano gustirati tokom ova dva dana. Vašem umu i telu nije samo potrebna disciplina, smatramo da im je potrebno čitavih deset:
1. Hiking – šetnja po Dunavskom ritu
2. Biking – planinska vožnja po Stražilovu
3. Canoe – plovidba Dunavom ili Dunavcem
4. Catamaran – plovidba Dunavom
5. Swimming – kupanje na Koh Chang ostrvu
6. Sightseeing – jedno od najlepših malih mesta Srbije
7. Eating – najlepši ukusi Vojvodine
8. Drinking – okrepljujući gutljaji karlovačkih napitaka
9. Sleeping – mirna noć podno planine, u samom centru Karlovaca
10. Relax – opustiti se, pronaći mir, uživati u potpunosti, isključiti se
UKRATKO?
KARLOVAČKI DEKATLON
DATUM: 03-04.07.2021.
PROMO CENA: 5.200 din)
USLED KOMPLEKSNOSTI ORGANIZACIJE TURA JE PREDVIĐENA ZA MAKSIMALNO 20 UČESNIKA
SMEŠTAJ: EKOLOŠKI CENTAR RADULOVAČKI
http://www.ekoloskicentar.org/index.html
FAKULTATIVA: DEGUSTACIJA VINA UZ TRADICIONALNU VEČERNJU TRPEZU U EKOLOŠKOM CENTRU 1.500 DIN

KOJI JE PROGRAM?

03.07.2021. SREMSKI KARLOVCI – EKO CENTAR – KATAMARAN – SUBIĆEVO – ŠETNJA – KURJAČKA GREDA – KANU DUNAVSKIM RUKAVCIMA – KOH CHANG OSTRVO – KUPANJE I SUNČANJE – VEČERNJE RAZGLEDANJE KARLOVACA – DEGUSTACIJA VINA UZ VEČERU (FAKULTATIVNO) – NOĆENJE
-Dolazak učesnika individualnim prevozom do EKOLOŠKOG CENTRA RADULOVAČKI najkasnije do 9 časova, smeštaj u sobe, kratko vreme za osveženje i polazak u avanturu.
-Za početak nas očekuje kratka lagana šetnja do restorana Dunav, odakle nas katamaran prebacuje do KURJAČKE GREDE, gde započinjemo oko 8 km dugu kružnu šetnju po dunavskom ritu, uz fantastičnu prirodu, pregršt različitih ptica i cveća. Pri kraju šetnje izlazimo na nasip koji povezuje Novi Sad i Kovilj, pa se vraćamo do Dunava. Šetnja je po ravnom terenu, bez većih napora, očekujemo da će trajati oko 2h.
-Vraćamo se na katamaran, krećemo u plovidbu Dunavom koja će trajati do jednog časa, uz predivne dunavske motive koje ćemo imati prilike da vidimo. Svakako će nam u nekom momentu Subićevo, najpoznatije vikend naselje u okruženju ukrasti svu pažnju. Posmatramo ptice, možda ugledamo i pokoju divlju svinju sa okolnih ostrva koja osveženje traži u Dunavu.
-Na kraju plovidbe stižemo do početne tačke za KANUE, kojima ćemo oko jednog časa veslati Dunavom, a tačna putanja zavisi od visine vodostaja. Ukoliko vodostaj dozvoli, biće to DUNAVAC, živopisni dunavski rukavac, a ako ne, odradićemo lagani spust niz Dunav. Mogućnost organizovanog roštilja ili sača za ručak u slučaju interesovanja učesnika. Nakon svega, spremni smo za kupanje, odmor, uživanje…
-Katamaranom se prebacujemo do KOH CHANG ostrva, koje će nam ponuditi komadić raja, u predivnoj atmosferi, uz bar na kome možemo potražiti preko potrebno okrepljenje u vidu hladnih pića. Zadržavamo se par časova, te stoga treba li posebno naglašavati da ponesete peškire, kupaće, papuče? U smiraj dana katamaran nas vraća do Karlovaca.
-Nakon tuširanja i predaha, krećemo u polučasovnu šetnju po centru ovog bajkovitog baroknog gradića koji je u jednom periodu bio duhovni centar čitavog srpskog življa. KARLOVAČKA GIMNAZIJA, TRG BRANKA RADIČEVIĆA, CRKVA SVETOG TROJSTVA, CRKVA SVETOG NIKOLE, ČESMA 4 LAVA, PATRIJARŠIJSKI DVOR, KARLOVAČKA BOGOSLOVIJA.
-Ako ste raspoloženi da okusite duh ovog podneblja baš svim čulima, pridružite nam se na FAKULTATIVNOJ degustaciji vina, koju ćemo obaviti uz vanredno dobru tradicionalnu trpezu sačinjenu od domaćih proizvoda, lokalnih namirnica. Uživajmo u savršenom ambijentu bašte eko centra, mirisu tople karlovačke noći, presečene šmekom opojnog karlovačkog vina, napojmo sva čula za kraj ovog savršenog dana.
04.07.2020. EKO CENTAR – MOUNTAIN BIKE TURA – STRAŽILOVO – PLANINARSKI DOM STRAŽILOVO – EKO CENTAR – KOH CHANG – KUPANJE – EKO CENTAR
-Budimo se u miru i spokoju koji nam sobom donosi nedeljno karlovačko jutro. Krećemo BAJKOVIMA predivnu i ne preterano zahtevnu vožnju, kojom ćemo prodefilovati putevima i stazama stražilovskoga kraja.
-Prva pauza očekuje nas u planinarskom domu Stražilovo. Tamo ćemo se okrepiti i nastaviti dalje u istraživanje okoline. Tura će potrajati nekoliko časova, u zavisnosti od trajanja pauza, a uistinu nemamo gde žuriti ovog dana.
-Vožnju završavamo u Eko centru, odakle se upućujemo ka pristaništu i čamcem transportujemo do Koh Chang ostrva, gde koristimo još jednu sjajnu priliku za sunčanje i kupanje u ovom čudesnom ambijentu
Vraćamo se do Eko centra, gde ćemo imati vremena da se istuširamo, osvežimo i odmorimo od predivnog dana. Odjava iz smeštaja predstavlja kraj ove naše avanture, a mi krećemo u planiranje nekih narednih.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje, maske nisu obavezne u prirodi s obzirom na to da ćemo poštovati preporučenu distancu, u smeštaju i objektima koje posećujemo ih možete nositi a ne morate.
– Dosta vode, minimum 2L po šetnji, plovidbi, vožnji, užinu, voće iz ranca po potrebi.
– Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnju po prirodi, udobna garderoba, kupaći kostimi, SREDSTVO PROTIV KOMARACA i krpelja.
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.
– Kupaći kostim, plažni peškir, rezervna /zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, kabanica.

VAŽNE NAPOMENE!

– U cenu su UKLJUČENI: usluga jednog noćenja u ekološkom centru Radulovački, koriščenje katamarana, kanua, bajkova u skladu sa programom
– Sve sobe su uredne i čiste, sa 2-4 kreveta, od kojih svaka soba ima sopstveno kupatilo, uz 6okrevetne spavaonice koje koriste zajedničko kupatilo. Minimalan broj osoba u sobi je 2, prednost manjekrevetnih soba imaju oni koji se prvi prijave.
– Degustacija vina i rakije uz tradicionalnu večeru u Eko centru je FAKULTATIVNA, a bilo bi sjajno da nam već prilikom prijave naglasite da li ste zainteresovani za to.
– Mogućnost doplate doručka u vidu švedskog stola po ceni od 400 rsd. Prethodna najava je potrebna tako da bi bilo sjajno da se takođe pri prijavi izjasnite ukoliko želite tako nešto.
– Broj prijava će biti striktno ograničen na 20, interesovanje je ogromno, te vas molimo da nam pišete u inboks što pre ukoliko želite sa nama na ovu avanturu, rezervacije krećemo da beležimo odmah, kada napunimo sve kapacitete, šaljemo vam podatke o načinu plaćanja. Nakon uplate, zbog blizine samog događaja neće biti moguće otkazati učešće, ali je kao i uvek moguće da pronađete zamenu.
– Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, vremenskih prilika, nemogućnosti pristupa određenim deonicama…
– Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona, a mi ćemo vam poslati dodatne savete kako biste se što bolje pripremili za avanturu.
– Kao i uvek do sada na kraju ture ćete moći našim vodičima ostaviti donacije kojima podržavate rad našeg udruženja i mogućnost kreiranja još mnogo sličnih aktivnosti.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada su u pitanju satnice, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
– Molimo sve učesnike ovog događaja da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

 

 

Tagovi, hiking tour serbia, karlovački dekatlon, hiking, biking, canoue, drinking, sleeping, sightseeing, catamaran, avantura, srbija

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: