kosmaj pešačka tura
1.500 RSD

KOSMAJ | lakša pešačka tura by Srbija za mlade by Srbija za mlade 19.03.2022. (jednodnevna)

Ko voli da šeta šumom, otkriva lepe krajeve i mesta gde su se vodile bitke u prošlosti, a da ne putuje daleko od Beograda, na pravom je mestu, idemo na Kosmaj / pešačka tura.

Sa svojih 626 metara nadmorske visine, Kosmaj je, odmah posle Avale, najniža planina u Šumadiji. Pa ipak, s obzirom na to da predstavlja svojevrsno planinsko ostrvo u okruženju, da je obrasla bujnom vegetacijom i da ima istrorijski značaj i kulturno istorijske spomenike koje je vredno posetiti, ova planina predstavlja jedno od omiljenih izletišta Beograđana. Udaljena svega 40-ak kilometara od prestonice Srbije, nalazi se i u blizini Sopota i Mladenovca.

PROGRAM:

8:00 Polazak iz Beograda.Polazak iz Novog Sada u 6.30h. (dva dana pre puta kontaktirati organzaciju za tačno mesto polaska)
10:30 Oblazak manastira Tresije
11:30 Obilazak manastira Pavlovac
12:30-18:00 Pešačka tura i upoznavanje sa prirodnim i antropogenim vrednostima (Spomenik posvećen Kosmajsko-posavskom partizanskom odredu, spomen kosturnica podignuta u čast stradalima u Prvom svetskom ratu)
19:00 Očekivani polazak za Beograd
20:30 Očekivani dolazak u Beograd

CENA: 1.500 din.

U cenu uračunato:

  • Prevoz autobusom turističke kategorije prema programu
  • Usluge vođenja ture
  • Trošak organizacije

U cenu nije uračunato:

  • Redovna godišnja članarina SZM 500 din
  • Individualni troškovi članova

*Članarina je obavezna i važi 12 meseci nakon uplate.

**Nakon prijave rezervacija važi 48h do isteka uplatiti u celosti ili najmanje 50% od ukupnog iznosa.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Način plaćanja:
Gotovinski ili preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

 

 

Tagovi: kosmaj pešačka tura, kosmaj, planina, šumadija, srbija, beograd, sopot, manastir tresije, spomen kosturnica, planinarenje, uspon, osmatračnica

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: