KOSMAJ
1.500 RSD

KOSMAJ – lakša pešačka tura by Srbija za mlade 31.10.2021. (jednodnevna)

Sa svojih 626 metara nadmorske visine, Kosmaj je, odmah posle Avale, najniža planina u Šumadiji. Pa ipak, s obzirom na to da predstavlja svojevrsno planinsko ostrvo u okruženju, da je obrasla bujnom vegetacijom i da ima istrorijski značaj i kulturno istorijske spomenike koje je vredno posetiti, ova planina predstavlja jedno od omiljenih izletišta Beograđana. Udaljena svega 40-ak kilometara od prestonice Srbije, nalazi se i u blizini Sopota i Mladenovca.

PROGRAM:

8:00 Polazak iz Beograda. Polazak iz Novog Sada u 6.30h. (dva dana pre puta kontaktirati organzaciju za tačno mesto polaska)
10:30 Oblazak manastira Tresije
11:30 Obilazak manastira Pavlovac
12:30-18:00 Pešačka tura i upoznavanje sa prirodnim i antropogenim vrednostima (Spomenik posvećen Kosmajsko-posavskom partizanskom odredu, spomen kosturnica podignuta u čast stradalima u Prvom svetskom ratu)
19:00 Očekivani polazak za Beograd
20:30 Očekivani dolazak u Beograd

CENA: 1.500 din

U cenu uračunato:

  • Prevoz autobusom turističke kategorije prema programu
  • Usluge vođenja ture
  • Trošak organizacije

U cenu nije uračunato:

  • Redovna godišnja članarina SZM 500 din
  • Individualni troškovi članova

*Članarina je obavezna i važi 12 meseci nakon uplate.

**Nakon prijave rezervacija važi 48h do isteka uplatiti u celosti ili najmanje 50% od ukupnog iznosa.

Način plaćanja:

Gotovinski ili preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi,dejstvo više sile itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Program se organizuje za članove uduženja i cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.

 

 

 

Tagovi: kosmaj, lakša pešačka tura, izlet, sopot, mladenovac, spomenik, uspon, manastir pavlovac,manastir tresije, avantura

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: