kosmaj u novogodišnjem danu
Besplatna

Kosmaj u novogodišnjem danu by Explore Serbia by Explore Serbia 01.01.2022. (jednodnevna)

KOSMAJ u novogodišnjem danu by Explore Serbia. Zakoračite u Novu 2022. šetnjom u prirodi. Tradicionalna besplatna novogodišnja tura. Kruzna pešačka staza kroz prelepu bukovu i hrastovu šumu,sa posetom vidikovcu sa koga se pruza pogled na Šumadiju. Nakon pešačenja ručak u restoranu Vetrenjača, u prelepom ambijentu.

Kosmaj je prelepašumadijska planina sa grebenom u obliku polumeseca i visine 626 m. Na samo 60 km od Beograda idealna je za beg iz urbane sredine. Simbol Kosmaja je impresivni spomenik podignut borcima pallim u II svetskom ratu.

Mesto sastanka Manastir Tresije.

Vreme sastanka 10 h

CENA: Besplatna

Uključeno u cenu:

  • pešačka tura na Kosmaju
  • usluge vodiča i organizacije ture

Nije uključeno u cenu:

  • prevoz do Kosmaja
  • godišnja članarina od 600 din
  • ručak i ostali individualni troškovi

Dodatne napomene:

Duboke planinarske cipele sa vibram đonom ili duboke cipele/čizme, ranac, slojevita garderoba, topla za zimske uslove (zimska jakna, kapa, kamašne, rukavice), preporučujemo štapove, poneti dovoljno vode i malo hrane, grickalice, sendviče, voće. Ponesite dobro raspolozenje a mozete ponetii novogodišnje rekvizite.

Podaci o pešačkoj stazi:

  • duzina: 10 km
  • ukuoni uspon/spust: oko 400 m
  • tezina: laka
  • trajanje: oko 4 h sa pauzama

Prijava:

Tura je besplatna za članove Explore Serbia, neophodna je prijava. Za ostale koji zele da se priklljuče neophodno je članstvo koje iznosi 600 din za 12 meseci. Informacije o člansttvu mozete naći ovde.

Prevoz:

Sopstveni, a mozemo vas povezati i sa ostalim učesnicima.

Ručak nakon ture:

u restoranu Vetrenjača, u prelepom ambijentu sa pogledom na Kosmaj i Šumadiju. Prijave najkasnije do 30. decembra u 12 h kaka bismo na vreme rezervisali mesta u restoranu.

 

 

 

Tagovi: kosmaj u novogodišnjem danu, kosmaj, manastir tresije, planinarenje, planina, zima, 2022., explore serbia, šuma, tura, vetrrenjača, spomenik

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: