Maljen planinarenje
2.200 RSD

Kozomor bez koza by Klub Džepovi Prirode 26.02.2023. (jednodnevna)

Maljen – pitom, a divlji.

Divljina mu se najviše ogleda u mnogobrojnim usecima i kanjonima potoka i rečica. Pitom je u savršeno uklopljenim livadama i šumama, koje jedni drugima uvek iznova daruju zanosnu lepotu. Prošetati do nekog od vrhova i baciti pogled na okoliš, znači biti privilegovano čeljade, koje gleda stvari iz perspektive jednog Jastreba.

A kada vidiš tog božijeg stvora kako kruži nad glavom, nekako nagonski raširiš i ti ruke želeći i sam da poletiš. E baš zato svaki dolazak na ovu planinu znači da ste na putu u jednu malu bajku, a Kozomor je početna  stanica za snežnu…

Kakav je plan?

Nedelja, 26.02.

Polazak u 7h sa parkinga u Sarajevskoj ulici (ugao sa Drinskom).

Vožnja preko Valjeva, do Ražane. Usput ćemo praviti pauzu za kafu. Oko 10h krećemo na stazu.

Sa glavnog puta, iz Ražane, krećemo na pešačku turu. Staza je kondiciono srednje zahtevna. Uspon oko 700m. Dužina staze će biti oko 11km. Uspon do vrha Veliki Kozomor(1007m), i povratak (će zavisiti od visine snega) će trajati oko 5h sa pauzama.

Nakon pešačke ture sledi kratka vožnja do seoskog domaćinstva, gde će nas čekati domaćinski ručak, po narudžbi. Obavezno naglasiti uz prijavu. Ručak se plaća u domaćinstvu.

Polazak za Beograd oko 18h, gde stižemo oko 20h.

Preporučena oprema: planinarske cipele, odeća prilagođena vremenskim prilikama, jakna, kapa, rukavice, presvlaka, rezervne čarape, mini apoteka, štapovi, kamašne, mali ranac, voda.

Obavezno: redovna godišnja članarina udruženja- Klub Džepovi Prirode – 300 din

– (članska knjižica se overava za tekuću- 2023.)

– ličnu karta i zdravstvena kartica.

Svi izleti i putovanja koje organizuje udruženje:“ Klub Džepovi Prirode“ su namenjeni isključivo članovima udruženja (obavezno je poneti člansku knjižicu, overenu za tekuću godinu).

Hrana: iz ranca.

Kotizacija: 2200 din (prevoz, troškovi organizacije)

U kotizaciju ne spada:

  • ručak
  • individualni troškovi

Napomene:

Rok za prijavljivanje je 5 dana pre akcije.

Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. Rok za otkazivanje ture od strane organizatora je 3 dana pre ture (loši vremenski uslovi, nedovoljan broj prijavljenih itd.)

Postoji mogućnost  promene staze ili njenog dela, u slučaju nepredviđenih okolnosti.

– Prijave su validne samo uz uplatu celokupnog iznosa

Uplata članarine moguća je isključivo nakon poslate popunjene pristupnice i dobijanja potvrde da je ona uredno zaprimljena u dokumentaciji udruženja.

Svi novi članovi će nakon uplate članarine dobiti člansku knjižicu udruženja.

– Za vreme pešačke ture, nije poželjno konzumiranje alkohola.

– Ovaj izlet je  rekreativno-edukativnog karaktera, sa ciljem pešačenja u prirodi i upoznavanja geografskih i istorijskih obeležja, manje poznatih krajeva Srbije.

– Prema zakonu o turizmu(član 86,stav 4), nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: