kula bez karata
Na upit

DEVEDESET DRUGA pešačka tura KULA BEZ KARATA by Hiking Tour Serbia 21.11.2021. (jednodnevna)

Kula od karata je šetnja koja će nam približiti čudesni krajolik vrdničkoga kraja. U istom danu osvajamo kulu, šetamo uz potok, pijemo sa izvora i jednostavno bežimo iz grada!

ŠTA OBILAZIMO?

VIDIKOVAC ZMAJEVAC – VRDNIČKA KULA – IZVOR BABIN GUZ – BRANKOVAC – VIDIKOVAC ZMAJEVAC

KADA KREĆEMO?

OKUPLJANJE I POLAZAK JE OD VIDIKOVCA ZMAJEVAC U NEDELJU 21.11. U 10 H.
TAČNA LOKACIJA POLAZNE TAČKE:
https://maps.app.goo.gl/5ZYnGhmVqpHq11cJ9

KOJI JE PROGRAM ŠETNJE?

S obzirom da je okupljanje na vidikovcu Zmajevac, odmah u startu ćemo imati priliku da iz daljine vidimo našu prvu tačku obilaska, naizgled neosvojivu VRDNIČKU KULU. Do nje nas većim delom staze vodi lagani spust kroz gustu šumu, da bismo pred kraj imali uspon do brda na kom se kula nalazi.
Ubrzo nakon uživanja u pogledu sa kule i kratkog predaha, nastavljamo sa spustom ka izvoru BABIN GUZ i potoku Dubočaš. Od izvora pratimo potok i uživamo u nestvarnoj šumi, a usput nailazimo i na hranilište za divljač.
Posle nekog vremena se odvajamo od potoka i kreće uspon ka predivnom vidikovcu BRANKOVAC sa kog se pruža odličan pogled na Beočin, a lepim danima moguće je videti i Novi Sad.
Ostaje nam još lagana deonica šumskom stazom uz Partizanski put koja nas vodi nazad na početnu tačku.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

Totalna dužina šetnje je oko 12 km, što je čini odličnom za rekreativce i početnike spremne na izazov. Pretpostavljamo da će šetnja trajati 5 do 6 časova.

KAKO DA DOĐETE NA POČETNU TAČKU?

– Sopstvenim prevozom, iz Novog Sada, potrebno je da prođete Sremsku Kamenicu i nastavite pravo do skretanja za Rakovac. Nakon toga pratite put koji vas vodi direktno na vidikovac Zmajevac.
– Za sve one koji nemaju prevoz, ili ga pak žele ponuditi radi podele troškova ili jednostavno kako bi nekome pomogli, mogu potražiti na Facebook-u grupu koju smo nazvali Hajd na hajk, koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, radi lakše organizacije odlaska u šetnje.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO NA PEŠAČENJE?

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje, maske i rukavice nisu obavezne u prirodi s obzirom na to da ćemo poštovati preporučenu distancu
– Minimalno 1l vode, a obično i više
– Udobne i jake patike za šetnju
– Užinu, sendviče, voće, ručak, šta god poželite u prirodi smete pojesti bez griže savesti
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate za shodno
– Rezervna/zamenska garderoba, presvlaka

VAŽNE NAPOMENE!!!

– POČELO JE NAPLAĆIVANJE ŠETNJI OD STRANE NP FRUŠKA GORA, cena jedne šetnje je 100 rsd, a godišnja karta je 600 rsd, učesnici su dužni da to sami regulišu, a sve informacije vezane za to možete dobiti na sledećem linku: https://www.npfruskagora.co.rs/…/naknada-za-koriscenje…/
– Broj prijava će ovoga puta biti ograničen, te vas molimo da nam pišete u inbox broj osoba koje želite prijaviti, ukoliko želite sa nama u šetnju.
– Tura se NE PLAĆA prilikom prijave, na dobrovoljnoj bazi je, pri kraju obilaska imaćete priliku da nagradite naše vodiče DONACIJAMA u iznosu koliko mislite da vredi ova tura.
– VREMENSKE OKOLNOSTI uglavnom NE UTIČU na naše šetnje, osim ako ne bude u najavi neko baš teško nevreme, a na vama je da sami procenite da li vam odgovaraju vremenske okolnosti ili ne.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.
Tagovi: fruška gora, brankovac, zmajevac, vrdnička kula, vrdnik, hajk, planinarenje, planina, srbija, hiking tour serbia, avantura, izvor babin guz, brankovac
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: