Kvad avanture Tara
5.000/18.000 RSD

Kvad avanture Tara by Tara Izleti 14.01.2023 - 31.12.2023. (352 dana)

Kvad avanure Tara – Nacionalni park Tara obiluje prirodnim lepotama koje se mogu obići na najrazličitije načine. Ukoliko ste rešeni da se sa Tarom upoznate na poseban i pomalo neobičan način, pravo je vreme da razmotrite našu čuvenu kvad avanturu! Pod terminom Kvad avanture Tara podrazumeva se adrenalinska vožnja i istovremeni obilazak turističkih atrakcija Tare. Ako se odlučite da se upustite u ovu avanturu, imaćete jedinstvenu priliku da u toku uzbudljive i udobne vožnje, u pratnji lokalnih vodiča, kroz mahom nepristupačne terene i šume dođete do najlepših mesta na Tari. Kvad avanture su svojevrsna kombinacija adrenalina i relaksacije, uzbuđenja i uživanja, zabave i prepuštanja novim iskustvima.

Ture u proseku traju između 60-180 minuta, a u skladu sa vašim željama možemo organizovati kratke, srednje i duže ture. Potpuno smo fleksibilni kada su u pitanju vaše želje, ali i lokaliteti koje želite da posetite. Ukoliko se odlučite na opciju vožnje kvada bez vodiča, postoji opcija iznajmljivanja.

Za slučaj da želite da uštedite vreme koje biste inače utrošili na planiranje i organizaciju, unapred smo za vas pripremili nekoliko najpopularnijih kvad avantura.

Napomene:

  • Cene su izrazene po jednom kvadu, a maksimalan broj osoba na jednom kvadu je 2.
  • Za svaku turu važi popust od 10% na svaki drugi i naredni kvad.
  • Ukoliko su na turi samo 2 osobe, doplata za vodiča je 20€

Tura 1:

Zaovine – Mandići – Samar – Zaovine (brana Lazić)
Trajanje: 40min
Cena po kvadu (dve osobe): 5000 RSD

U pitanju je najkraća kružna tura tokom koje nam je cilj da se upoznate sa vozilom, steknete veštinu vožnje po neravnim i nepristupačnim stazama, ali i da vas dovedemo u situaciju u kojoj ćete osetiti adrenalin i zaintersovati se za neku od naših dužih tura.
Ova kvad avantura počinje u Zaovinama na brani Lazić, nakon čega ćemo proći kroz zaseok Mandići. Zastajemo i uživamo u prelepom pogledu na jezero, a zatim kvalitetnim makadamskim putem idemo pored jezera do zaseoka Samar, a potom se  vraćamo nazad na našu polaznu tačku, branu Lazić.

Tura 2:

Zaovine – Jezero Spajić – Jezero Pološnica – Graovac – Popovići – Zaovine (brana Lazić)
Trajanje: 1h
Cena po kvadu (dve osobe): 6000 RSD

Tura je, u suštini, produžena verzija prve ture, a vozićemo se makadamskim i asfaltnim putem kroz četinarske šume sa povremenim pauzama. Idemo do vrela u Graovcu, a usput obilazimo mala jezera Spajići i Pološnica na kojima zastajemo radi slikanja. U povratku se, preko zaseoka Popovići vozimo nazad do brane Lazić.

Tura 3:

Zaovine – Bijele vode – Jevtići – Zaovine (Brana Lazić)
Trajanje: 1h 30min
Cena po kvadu (dve osobe): 9000 RSD

Glavna atrakcija ove ture, nam je prelepi vidikovac – Bijela voda! Pruža nestvaran i jedinstven, a verovatno i najlepši pogled na veštačko jezero Zaovine. Krećemo sa brane Lazić i uglavnom se makadamskim putem kroz šumu vozimo do ovog vidikovca. Povratak nazad preko zaseoka Jevtići dovešće nas do polazne račke.

Tura 4:

Zaovine – Čemerišta – Banjska stena – Mitrovac – Zaovine (Brana Lazić)
Trajanje: 2h
Cena po kvadu (dve osobe): 10000 RSD

Ova je tura jedinstvena po tome što kombinuje vožnju kvadova nepristupačnim putevima sa šetnjom kroz šumu od parkinga do vidikovca Banjska stena. Spada u jedan od najlepših vidikovaca planine Tare, ali i same Srbije. Sa ovog lokaliteta ograđenog sigurnosnim ogradama, pruža se predivan pogled na veštačko jezero Perućac, kanjon reke Drine i područje Osata u Bosni i Hercegovini. Do Banjske stene stići ćemo
poznatom kružnom turom, a polazna i krajnja tačka biće nam jezero Zaovine. Usput prolazimo preko prevoja Čemerišta gde uživamo u pogledu na jezero Zaovine, a u povratku sa Banjske stene se vozimo makadamsko asfaltnim putem nazad ka Zaovinama.

Tura 5:

Zaovine – Karaklije – Batura – Sjenič – Zaovine (Brana Lazić)
Trajanje: 2h
Cena po kvadu (dve osobe): 10000 RSD

Ova tura nas vodi do nešto udaljenijih vidikovaca planine Tare.  Polazište nam je, kao i uvek, jezero Zaovine, odakle ćemo se u krug oko njega, preko Karaklija upititi ka vidikovcu Sjenič. Na tom putu ćemo posetiti fantastičnu deonicu preko Bature i stići do vidikovca Sjenič, a nakon kraće pauze sledi nam povratak u Zaovine uz uživanje u najlepčim prirodnim pejzažima.

Tura 6:

Zaovine – Mitrovac – vidikovac Osluša – Sekulići – Bijele vode – Zaovine
Trajanje: 3h
Cena po kvadu (dve osobe): 14000 RSD

Glavna atrakcija ove kvad avanture je vidikovac Osluša, prostran lokalitet na takozvanoj Ravnoj Tari, iznad strmih planina prema Drini. Sa vidikovca se pruža neverovatan pogled na reku Drinu, kao i na Bajinu Baštu. Do njega ćemo doći preko cuvenog dečijem odmarališta Mitrovca, a onda, u povratku idemo u divnu prirodu na Sekulić, nakon čega dolazimo do vidikovca Bijele vode. Ovde pravimo kratku pauzu a onda se kroz četinarsku šumu makadamskim putem vraćamo u Zaovine.

Tura 7:

Zaovine – Bijele vode – Zmajevac – Drvengrad – Oštrelj – Graovac – jezero Lipovica – jezero Spajići – Zaovine (Brana Lazić

Trajanje: 5h 30 min – 6h
Cena po kvadu (dve osobe): 18000 RSD

Najduža tura koju vam nudimo ujedno je i za najhrabrije posetioce Nacionalnog parka Tara. Aktivnoj vožnji posvetićemo oko četiri i po sata, dok je ostatak vremena rezervisan za slobodno vreme na vidikovcima Bijele vode i Zmajevac kao i na lokalitetima koje ćemo posetiti. Pored našeg redovnog polazišta i čuvenih vidikovaca, izdvajaju se i vrh Oštrelj i vrelo Graovac, kao i čuveno etno-selo Drvengrad na Mećavniku. Ono što našu najdužu turu čini još posebnijom, jeste prilika da posetite neke od predivnih jezera koje NP Tara ima u svojoj šarenolikoj ponudi. Ovog puta, u pitanju su jezera Spajići i Lipovica, koja se nalaze u neposrednoj blizini Zaovina. U sklopu ove kvad avanture uključen je i ulazak u
Drvengrad.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: