lazarev, kanjon
2.690 / 1.690 RSD

Lazarev kanjon – pešačka tura by Srbija za mlade 15.10.2022. (jednodnevna)

Obilazimo impresivan kanjon Istočne Srbije, Lazarev kanjon, fascinirajuće delo prirode koje ostavlja bez daha.

Lazarev kanjon je najdublji i najduži kanjon istočne Srbije, nastao je usecanjem Lazareve reke. Dugačak je 4,5 km i dubok do 500 m. Poznat je i po mnogobrojnim pećinama i jamama kojih ima preko 70. Najpoznatije su Lazareva pećina, Vernjikica i Dubašnička jama. Njegovu mistiku dodatno produbljuje podatak da je Lazarev kanjon jedan od geomagnetnih anomalija u svetu.


PROGRAM:

6.00 Polazak iz Beograda (od Sava centra). Polazak iz Novog Sad u 4.40. Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska!

10.00 Obilazak Lazareve pećine. Obilazak 2 vidikovca iznad pećine

11.00 Očekivani dolazak u selo Zlot kod Bora i pešačka tura do vidikovca Kovej

16.00 Ručak u domaćinstvu Mustecić

Povratak za Beograd i Novi Sad u večernjim časovima

*Satnica puta je napisana okvirno i zavisi od brzine kretanja celokupne grupe.

CENA: 2690 din (1690 din sopstveni prevoz)

U cenu uračunato:

  • Prevoz autobusom prema programu
  • Obilazak Lazareve pećine
  • Usluge turističog vodiča
  • Usluge planinarskog vodiča

U cenu nije uračunato:

  • Redovna godišnja članarina Srbija za mlade 500 din
  • Individualni troskovi članova

Način plaćanja:

Gotovinski ili preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Napomene:

  • Nošenje maski i rukavica dok smo u busu je obavezno
  • Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska

Galerija

VAŽNE NAPOMENE:

1. Veoma je bitno da je učesnik/ca dovoljno fizički spreman/a za pešečenje i da učesnik/ca nema nekih zdravstvenih problema zbog kojih ne bi mogao/la da izdrži uspon. Ako postoji neki zdravsteni problem učesnik je dužan da to prijavi prilikom prijavljivanja za događaj.

2. Vodič uspona zadržava pravo da skrati ili promeni trek usled nepovoljnih vremenskih uslova.
Takođe, vodič uspona zadržava pravo da ne dozvoli uspon učesnicima sa neodgovarajućom opremom kao i da udalji sa uspona nedisciplinovane učesnike. Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane višom silom ili samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima koje učesnici nisu prijavili vodičima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava.

3. Svi učesnici moraju da se tokom svakog uspona drže grupe i da se poštuju svaku odluku planinarskog vodiča

4. OBAVEZNA OPREMA: planinarske cipele, slojevita garderoba, rezervna garderoba, vetrovka, kabanica (za slučaj kiše), kačket/šešir, krema za sunce.

5. HRANA I PIĆE: hrana za svaki uspon (sendviči, voće, slatkiši i slično), obavezno minimum 2l vode.

NAČIN PLAĆANJA: Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi,dejstvo više sile itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Program se organizuje za članove uduženja i cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.

Tagovi: lazarev kanjon, srbija, bor, borsko jezero, planinarenje, avantura, avanture, srbija za mlade, vidikovac, kovej, uspon, pogled

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: