11.500 RSD

Letovanje za mlade u Srbiji – Kopaonik by Srbija za mlade 14.08.2022 - 21.08.2022. (8 dana)

Kopaonik leti, bez snega, možda je lepši, pitomiji i bogatiji nego zimi. Pruža ogromne mogućnosti za aktivan odmor.

Šetnja obeleženim pešačkim stazama u pratnji obučenog turističkog vodiča (Nacionalni park Kopaonik), ozbiljnog planinarenja, paraglajdinga, škole jahanja, vožnje biciklom (2012. godine otvoren je  prvi bajk park u Srbiji u kojem  ljubitelji planinskog biciklizma imaju na raspolaganju tri staze za spust dužine pet kilometara izgrađene po standardima Evropske unije i Kanade), vožnje dzipovima, vožnje kvadovima, panoramska vožnja žičarom do Pančićevog vrha, zdrave hrane do kupanja u planinskim potocima, rečicama i bazenima.

Turistički potencijal planinskog turizma na Kopaoniku iz godine u godinu dolazi sve više do izražaja a ovog leta je obogacen novim adrenalinskim aktivnostima kao sto su vožnja bobom na šinama, zip-line, tubing….a otvoreno je igralište za decu u dolini sportova…

Polazak: 14. avgusta u 8h iz Beograda
Povratak: 21. avgusta u popodnevnim satima


CENA: 11.500,00 DIN.

Cena ovog sedmodnevnog aranžmana obuhvata:

– smeštaj,
– prevoz na relaciji Beograd-Kopaonik-Beograd za učenike,
– škola u prirodi, sportske aktivnosti i večernja animacija i edukacija za organizovane grupe,
– zdravstvenu zaštitu,
– osiguranje

Cena ne obuhvata:

– doplatu za pun pansion – komplet ishranu (doručak na bazi švedskog stola, kasični ručak i večeru) – po hit ceni od 8400 din. ukupno
– doplatu za boravišnu taksu
– individulane troškove putnika

NAPOMENE:

1) Hrana u smeštaju započinje sa ručkom 14- avgusta, a završava sa doručkom 21. avgusta
2) Svaki putnik ostavlja depozit od 1000 din. kada se uzima ključ od sobe, a vraća se u povratku

 

SMEŠTAJ

RJ “Beograd”/ Mašinac nalazi se na Kopaoniku, na mestu koje se naziva Pajino preslo, na visini od 1780 metara.
Objekat je vlasništvo Ministarstva prosvete. Ima tradiciju preko četrdeset godina rada sa svim populacijama i svim oblicima rekreativne nastave.

Sobe su sa krevetima na sprat i sopstvenim kupatilima. Na raspolaganju su i dva apartmana. Objekat poseduje kafe-bar sa kamin salom, prostranu trpezariju, klupski prostor za stoni tenis i druge zabave i učionicu u kojoj se održava nastava. Zgrada ima sopstveno centralno grejanje i odgovarajući agregat.

Na jednoj od najlepših lokacija na Kopaoniku, u centralnoj turističkoj zoni, na Pajinom preslu, a pokraj skijaške staze smeštena je i RJ “Beograd”/ Mašinac.

U zelenoj sezoni (jesen, proleće, leto) posetiocima su ponuđene šetačke ture i izleti u kombinaciji sa sportsko-rekreativnim i kulturnim sadržajima. Dobro osmišljene šetnje tokom kojih se gosti upoznaju sa lepotama, ali i izazovima i opasnostima planine takođe se odvijaju u organizaciji profesora-instruktora. Priče o pravilima ponašanja u Nacionalnom parku Kopaonik, preživljavanju i rizicima na velikim nadmorskim visinama, tehnikama hodanja u planinskim uslovima, orijentaciji imaju edukativni karakter, ali su istovremeno i zanimljive i deci i odraslima.

Lep i prijatan ambijent, toplina i udobnost oseća se u svakom kutku našeg objekta.

Sobe su namenski opremljene, prilagođene potrebama mladih. Sobe su strukture dvokrevetne, trokrevetne i najviše četvorokrevetne sa sopstvenim kupatilom , poseduju TV. U ponudi su i dva apartmana, moderno i funkcionalno opremljena.

LETNJI SADRŽAJ NA KOPAONIKU

Kopaonik je destinacija koja sve više turista privlači i u letnjim mesecima. Mi ćemo vam predstaviti koje se sve aktivnosti nude na Kopaoniku ukoliko se odlučite da posetite ovu planinu, posebno van zimske sezone.

Sa preko 200 sunčanih dana tokom godine, Kopaonik je pravi izbor za planinski turizam i aktivan odmor. Pančićev vrh je nezaobilazna destinacija sa koga se, u vedrim danima, može kao na dlanu videti sa jedne strane Šar planina i Komovi, a sa druge strane Stara planina.

Kopaonik leti može da ponudi sledeće sadržaje:

1)Panoramska vožnja žičarom
2)Bob na šinama
3)Zip Line
4)Letnja ski staza
5)Bike staze
6)Tjubing staza
7)Vožnja džipovima
8)Jahanje konja
9)Pešačke ture
10)Bazeni i Akva park
11)Teretana na otvorenom
12)Avantura park za decu
13)Panoramska vožnja

Kopaonik ima mnogobrojne žičare, ali je razočaranje veliko kad shvatite da mnoge od njih ne radi leti. Jednom od najlepših staza ove planine, u samom centru Kopaonika, svakog leta turiste vozi žičara “Pančićev vrh”. Ovom žičarom izlazite na najviši vrh ove planine i sigurno ćete uživati u pogledu sa 2017 metara nadmorske visine. Ovde pogledajtecene.

Panoramska vožnja žičarom – Ski Centar – Planina Kopaonik leti

Bob na šinama
Staza ima dužinu od 600 metara, prolazi kroz lepe predele Kopaonika i biće pravi „mamac“ za turiste željne malih avantura i uživanja na planini. Instalacija je opremljena specijalnim sankama pričvrćenim na šinski sistem koje mogu koristiti odrasli i deca u pratnji odraslih na dvosednim sankama.

Kretanje se vrši usled prirodnog nagiba na kružnoj stazi. Vožnja stazom koje je postavljena od 1m do 6 m iznad tla je uzbudljiva i raznovrsna. Skokovi i talasi ugrađeni u stazu izazivaju još više uzbuđenja tokom vožnje. MAKSIMALNA brzina na ovoj bob-stazi je 60 kilometara na sat. Vožnja je, kako kažu u „Skijalištima“, potpuno bezbedna. Ovde pogledajtecene.

Letnja ski staza
Skijaši i borderi koji ne mogu da dočekaju prvi sneg, imaju priliku da uživaju u svom omiljenom sportu i tokom letnjih meseci na stazi 3a, koja prati žičaru Krst. Ova plastična podloga duga oko 900 metara skijašima pruža mogućnost pravog i bezbednog skijanja tokom cele godine.

Bike staze – Kopaonik
Ljubitelji planinskog biciklizma imaju na raspolaganju tri staze za spust dužine 5 km izgrađene po standardima Evropske unije i Kanade.

Izgrađene su staze različitih težina, prilagođene kako za početnike tako i za profesionalce. Prva staza je posebno izgrađena za početnike i decu, druga staza je srednje zahtevna, a poslednja – treća staza je vrlo zahtevna i prilagođena iskusnim vozačima. Širina staza varira od 60cm do 120cm. Na pojedinim deonicama su zemljani talasi, zavoji, drveni mostovi, skokovi i prepreke.

Zip Line
Zip Line je nastao kao potreba stanovnika planinskih oblasti da pređu preko reka i klanaca gde nije bilo moguće izgraditi mostove, a u poslednjih dvadesetak godina je dobio i svoju sportsko-rekreativnu varijantu.

Postupak je jednostavan: sajla se postavi između dva brega i posetioci mogu da se spuštaju sa jednog brega na drugi, uz nezaboravnu dozu adrenalina i mogućnost da sagledaju lepote planine iz jednog potpuno novog ugla.

Ova adrenalinska atrakcija je veoma popularna u svetu i privlači veliki broj avanturista. Ovde pogledajtecene.

Vožnja džipovima – Safari tura Kopaonik
Safari tura podrazumeva obilazak i razgledanje turističkih atrakcija Kopaonika kao i flore i faune Nacionalnog parka Kopaonik kroz vožnju u posebno prilagodjenim off road vozilima za ovu namenu.

Učesnici će imati priliku da kroz uzbudljivu vožnju upoznaju Kopaonik na jedan sasvim nov i interesantan način, pa će u vremenskom periodu trajanja vožnje posetiti vrhove Kopaonika sa kojih se pružaju spektakularni vidici, obići širi centar Kopaonika gde će imati priliku za razgledanje i osmatranje šumskih predela. Uz vodiča, učesnici će se upoznati sa raznim zanimljivostima, kako kulturno istorijskim, tako i geografskim i botaničkim.

Tjubing staza – Kopaonik
Tjubing predstavlja specijalizovanu plastičnu podlogu na kojoj je moguće sankanje uz pomoć velikih guma, i zimi i leti. Namenjen je posetiocima svih uzrasta kojima je zajedničko jedno – želja za dobrom zabavom. Paralelno sa tjubing “stazom” izgrađena je i pokretna traka koja će moći da se koristi i zimi za prevoz skijaša. Ovde pogledajtecene.

Jahanje konja
U ponudi Turističkog centra Kopaonik dostupna je još jedna aktivnost koja će upotpuniti aktivni odmor na planini.

Bićete u prilici da jahanjem konja obilazite sve najatraktivnije lokacije naše sunčane planine. Svima koji žele da posete što više destinacija u toku jednog dana, a da ih noge pritom ne izdaju, ova tura će svakako prednjačiti u izboru. Za više informacija, obratite se Nacionalnom parku Kopaonik.

Pešačke ture Kopaonik
Na Kopaoniku poslednjih godina jedna od najvećih turističkih atrakcija su pešačke ture. Najpopularnije staze za pešake su:

Hajdučica: Trajanje pešačke ture je oko 7-8 sati, sa 415 metara uspona. Stepen težine: duga tura srednje težine. Staza prolazi kroz središte Ravnog Kopaonika, pokrivenog četinarskom šumom, protkanog retkim biljem, proplancima, potocima i tresetištem Jankova bara.
Duboka: Trajanje pešačke ture 4-5 sati, sa usponom oko 416 m. Stepen težine: lagana.
Semeteško jezero: Trajanje pešačke ture je 8-10 sati sa usponom oko 850m. Stepen težine: teža, duga tura. Semeteško jezero nalazi se na 900m n.v., u ataru sela Semeteš ispod visa „Čukara”. Kružnog je oblika, prečnika 60 metara i dubine do 4 metra.
Metođe: Trajanje pešačke ture je 6-7 sati, a staza je duga i srednje težine. Metođe je prirodni rezervat pod I stepenom zaštite. U gustoj šumi bukve i smreke nalazi se i narodno svetilište, uklesano u steni.
Javno Preduzeće Nacionalni park Kopaonik organizuje brojne pešačke ture sa vodičem, i to po danima:

Utorak: Bele stene – Jelovarnik
Sreda: Metođe
Četvrtak: Treska
Petak: Samokovska reka
Subota: Nebeske stolice
Okupljanje zainteresovanih je u 10h ispred uprave Nacionalnog parka, a usluga vodiča se naplaćuje 250 dinara po osobi.

Bazeni i Akva park
U okviru hotelskih kompleksa Grand, Kraljevi čardaci i Milmari nalaze se bazeni od kojih su neki i na otvorenom. Na svega 20ak km od Kopanika nalazi se Jošanička banja, gde možete uživati u sadržajima akva parka Draguljica.

Teretana na otvorenom
U Dolini sportova, odmah pored boba na šinama, nalazi se teretana na otvorenom koja sadrži devet različitih fitnes sprava. Ulazak i korišćenje sprava je potpuno besplatno.

Sprave koje su instalirane na otvorenom su:

Dupla klupa za trbušnjake,
Dupla sprava za podizanje nogu,
Dupla sprava za hodanje,
Troosovinsko vratilo,
Paralelni razboj,
Sprava sa prsenovima za noge,
Sprava sa prsenovima za ruke i
Sprava za trbušnjake.

Odmor sa decom na Kopaoniku
Prijatna temperatura i svež vazduh su pre svega ono zbog čega treba posetiti Kopaonik leti sa decom. U Dolini sportova je otvoreno dečije igralište sa gumenom podlogom i rekvizitima za igru. U skolopu igrališta je i nekoliko klupa za odmor.

Avantura park Kopaonik
Avantura park se prostire na površini od oko 2000m2 i sastoji se od brojnih elemenata i raznovrsnih prepreka. Park je podeljen u tri celine:

Prvi nivo je najteži, namenjen deci starijeg uzrasta i odraslima. Na njemu se nalazi ukupno 14 staza sa preprekama, a mališani mogu da uživaju u sadržajima poput mini zip-lajna, visećih mreža i mostova, Tarzanovih lijana, paukovih mreža izrađenih od konopca, surfovanja na dasci, sankanja itd.
Drugi nivo odličan je za obuku dece i početnika. Poseduje desetak staza sa preprekama postavljenim tik iznad zemlje, radi veće bezbednosti korisnika.
Treći nivo namenjen je deci najnižeg uzrasta (od 4 do 10 godina). Opremljen je mrežama, penjalicama, balans gredom, zidom za penjanje, visećim mostovima, toboganom, kulom, figurama životinja izrađenim od drveta itd.
Cena ulaznice za Avantura park Kopaonik u trajanju dva sata je 450 dinara.

Radno vreme Avantura parka Kopaonik je od ponedeljka do četvrtka od 9 do 15 časova, a od petka do nedelje od 10 do 17 časova.

Avantura park radi preko cele godine.

Autor: Kompas kaže Srbija (klikni ovde).

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: