maze fury tribe trails trka sa preprekama
3.500 RSD

The MAZE FURY – Tribe Trails avanturistička trka by Sportski klub "Tribe" 19.06.2021. (jednodnevna)

Zasto Tribe Trails i plemenske staze?

Trčanje je jedna od aktivnosti koja nas je sve ponovo okupila i navela da više vremena provodimo van grada, gde smo opterećeni vremenom i ograničeni urbanom sredinom, i samim tim se i pojavila želja za pokretanjem ovakvog jednog projekta.

Svima nam je poznato da se kontakt sa prirodom i ta potpuna sloboda kretanja ne može meriti sa afaltom i gradskom džunglom.

Svakog puta su novi uslovi, novi detalji, novi doživljaji, nova emocija. Trčanje je način života i ima moć da menja život na bolje.

Na ovakvim tribe trails trkama ćemo slaviti život, kretanje, druženje i upoznavati nepregledne i čudesne krajolike naše zemlje, i time doprineti trkačkoj zajednici, a i šire, da se ljudi međusobno upoznaju i dele nesebično svoja iskustva, strasti i ljubav.

 

Pravila trke

LOKACIJA: Jelašnička klisura, Niš, Srbija
DATUM TRKE: 19.06.2021.
START TRKE: 8:00h
VALIDACIJA UČESNIKA: petak (18:00-23:00h) | subota (6:00-6:45h)
DUŽINA STAZE: ~18km
VREMENSKI LIMIT: 8h

Pozivamo Vas na 6. međunarodnu trku “The Maze Fury” u organizaciji Tribe Trails-a.

Doživite Jelašničku klisuru na uzbudljiv i nesvakidašnji način i dođite da zajedno uživamo u prelepim predelima Jelašničke klisure.

Validacija

Petak: 18:00 – 23:00h
Subota: 06:00 – 07:00h

Lokacija: Osnovna škola “Đura Jakšić”, Jelašnica (teren za fudbal).

Prethodno dodeljeni startni brojevi sa portala www.runtrace.net (kolona “BROJ”), upisuju se markerom prilikom validacije. Svi takmičari su dužni da preuzmu broj i čip za merenje vremena pre starta trke.

Startni broj je napisan crnim markerom na ramenu ili dodatno, po želji, na nekom drugom vidljivom mestu na vašem telu. Brojevi upisani u petak mogu da se poprave u subotu ujutru.

Kako bismo izbegli kašnjenja, svi učesnici koji dođu u Jelašnicu u petak, OBAVEZNI su da dođu na validaciju i upis startnih brojeva (ispoštujete ovo kako ne bismo kasnili sa startom narednog dana)

Učesnici trke

Učestvuje se u pojedinačnoj konkurenciji: ženska i muška kategorija. Za učešće u trci nisu potrebna posebna znanja i veštine iz nekog od outdoor sportova. Poželjno je da vam boravak u prirodnom okruženju pričinjava zadovoljstvo. Svako ko sebe smatra psihofizički spremnim za ovaj vid aktivnosti je dobrodošao.

Odricanje od odgovornosti

Sve aktivnosti se sprovode na sopstvenu odgovornost takmičara. Prilikom validacije, učesnik potpisuje izjavu kojom potvrđuje da je fizički/psihički spreman za učešće na trci kao i da oslobađa organizatora bilo kakve odgovornosti, bilo građanske ili kaznene, za štetu osobama i/ili njihovoj imovini uzrokovanu delovanjem takmičara.

Opis Staze

Jelašničku klisuru prožimaju pravi mali lavirinti stena. Staza je obezbeđena i prelazi se hodajući, trčeći ili četvoronoške. Za savlađivanje staze nije potrebna specijalna oprema.

Staza se deli u dve kategorije i to:

 • TAKMIČARI
 • REKREATIVCI

Ukoliko učestvujete radi zabave, planirate da pešačite ili odmarate na stazi, molimo vas da izabere kategoriju REKREACIJA.

Kategorija REKREATIVCI kreće nakon kategorije TAKMIČARI.

Duž staze biće postavljene kontrolne tačke na kojima će se nalaziti okrepljenje i vršiti kontrola takmičara.

Staza se zatvara u 18h.

Ukoliko probijete vremenski limit, vaše vreme se neće računati i dobićete DNF status (Did not finish).

Diskvalifikovaćemo učesnike koje ‘čistači’ zateknu na stazi. Čistači će krenuti sat vremena nakon poslednje grupe.

Start

 VAŽNE NAPOMENE:

 • Vreme starta zavisi od startne grupe vezane za vaš startni broj.
 • Grupe se sastoje od po 50 učesnika koje startuju na po 5 minuta.
 • Grupe su predefinisane prilikom prijava i nisu podložne bilo kakvim izmenama!
 • Naknadno ubacivanje u grupu nije moguće.
 • Svi učesnici jedne grupe, moraju biti u zoni starta, 5 minuta pre starta grupe.
 • Ukoliko se takmičar ne nađe u zoni starta na vreme, automatski mu se dodeljuje DNS (Did not start) status i njegovo vreme se neće bodovati.
 • Kategorija REKREATIVCI kreće nakon kategorije TAKMIČARI.
 • Na startu/cilju će se nalaziti kutija za čuvanje stvari učesnika.

Prepreke

Na samoj stazi, pored trčanja ili pešačenja kroz prelep ambijent Jelašničke klisure, imaćete priliku da na oderđenim tačkama savladate specifične prepreke. Prepreke poput puzanja, provlačenja, preskakanja, izvlačenja tereta, voda, blato, višenje, penjanje itd. će testirati vaše sposobnosti do krajnjih granica. Same prepreke su faktor iznenađenja i nećemo vam otkrivati na kojem delu staze će biti potrebno da ih savladate.

Poligoni sa preprekama funckionišu tako da kada pristignete na isti, čekate svoj red.

Prepreke se ne mogu preskakati i dužni ste svaku da pređete / uradite. Ukoliko niste u mogućnosti da je savladate, možete uraditi zamensku vežbu ali samo kada dođe red na vas (ne preko reda).

Najčešće zameske vežbe su:

NAPOMENA: Poligoni sa preprekama nisu okrepne stanice tako da ne očekujte vodu na istim. Vaša je odgovornost da se prijavite kontroloru na prepeci. Prilikom prolaska tačke, uredno se javite kontrolorima, izgovarajući Vaš startni broj.

Teren

Zemljani putevi, makadam, asfalat, staze, kamenjar, šuma, blato, reka, stena.

NAPOMENA: Postoji mogućnost odstupanja od priloženog treka u iznosu od 5-10%.

Oprema

Zbog izuzetno teškog terena (sipar, kamen, blato) trail patike za trčanje sa Vibram đonom su obavezne (ne ravan đon, ne klasične patike za ulično trčanje).

Obezbedite sebi rezervnu obuću i odeću kako biste imali šta da presvučete nakon završetka trke. Creva za spiranje blata će biti iznad terena na kome je start/cilj.

Preoporučujemo da nosite i svoju vodu, po mogućnosti u mehovima i specijalizovanim rancima za trčanje, a kako bi smo očuvali životnu sredinu od bacanja plastičnih ambalaža (flašica).

Takođe, preporučujemo da u vodu dodate elektrolite (npr. Orosal 65 koji se kupuje u apotekama, tablete elektrolita, ili sipate elektrolitske napitke kao sto su Aqua Viva sportska pića).

Ispred ulaza u školu postoji česma sa pijaćom vodom.

Nagrade

Za najuspešnije takmičare i takmičarke, biće obezbeđene nagrade.

Kotizacija

 REGULAR: Za uplate izvršene od 1. januara do 21. maja, visina kotizacije iznosi 3500 RSD ili 30 EUR za strane državljane.

 LAST MINUTE: Za uplate izvršene od 21. maja do 31. maja, visina kotizacije iznosi 4500 RSD ili 36 EUR za strane državljane. Uplate moraju biti izvršene do 16h.

 • UČESNIČKI PAKET: Finišerska medalja, digitalna diploma.

 DAY BEFORE: Moguća je prijava na dan pre tribe trails trke (petak) i ona iznosi 5000 RSD ili 40 EUR. Uplate se vrše na licu mesta.

Uplate na dan pred trku ne obuhvataju učesnički paket!

Svi tipovi kotizacija obuhvataju okrepu na stazi, elektronsko merenje vremena, kamp, radionice, usluge Gorske službe spasavanja i prve pomoći.

 NAPOMENE (PROČITAJ!!):

 • Kotizacija nije podložna refundaciji.
 • Startni brojevi se ove godine dodjeljuju po EVIDENTIRANJU UPLATE.
 • Ukoliko želite da trčite zajedno, radi dodele startnih brojeva, uplata mora biti grupna sa jednim pozivom na broj. Prilikom prijave, polje “Klub” i “Kategorija” svih takmičara mora biti popunjeno sa identičnim unosom kako bi ih pronašli u sistemu.
 • Broj prijava je ograničen.
 • Prilikom prijava vodite računa o izboru veličine majice. Tabelarni prikaz veličine možete pogledati klikom na “DrySkin” aktivna majica.
 • DODATNE INFORMACIJE ćete dobiti u sklopu vodiča za trku (Race Guide) nekoliko dana pred događaj.

Kako doći?

Jelašnička klisura, specijalni rezervat prirode, I kategorije zaštite, obiluje prirodnim vrednostima endemske flore i vodopadom impozantne strukture, područje kulturnog dobra, via militaris, rimsko-vojnog puta.

Put do Jelašničke klisure vodi direktno iz Niša (15 km), preko Niške Banje za selo Jelašnica ili sa ako idete preko autoputa, izlazite na isključenju Niš-Istok i dalje pratite put do Niške Banje a zatim sela Jelašnica.

Ukoliko ste odlučili da prođete kroz grad Niš, presudno je da pratite znake koji vode ka Niškoj Banji. Potrebno je da izađete na širok put sa po dve trake u oba pravca, koji vodi ka Niškoj Banji. Ostanite na tom putu, sve dok ne dođete do kružnog toka, tu skrenite desno, pa nakon nekih 20 metara skrenite levo, taj put vas vodi do sela Jelašnica. Kada stignete do sela, nastavite da vozite pravo, sve dok ne dođete do osnovne škole “Đura Jakšić”. Start trke je u selu Jelašnica, u dvorištu osnovne škole. Škola je lako uočljiva i priliskom pristizanja u selo, naćiće se sa vaše leve strane. Prekoputa škole nalaze se prodavnica i pekara.

Iz Niša postoje dve redovne autobuske linije za Jelašnicu i Gornju Studenu:

 • Broj linije [Niš – Gornja Studena] je 21.
 • Broj linije [Niš – Jelašnica] je 21L.

Telefoni za informacije o redu vožnje prigradskog prevoza su 018/505-656, 018/505-665 i 066/80-60-045. Red vožnje možete pogledati i na sledećem linku.

Autobuska stanica za prigradski prevoz se nalazi odmah pored glavne autobuske stanice u Nišu.

 

Start trke je na sportskom terenu osnovne škole “Đura Jakšić“ u selu Jelašnica.

GPS koordinate starta trke: 43° 17′ 40.8660” N | 2

Smeštaj

1. Privatni smeštaj

Privatni smeštaj se nalazi u više domaćinstava u selu Jelašnica i Niškoj Banji. Informacije o smeštaju potražite putem interneta.

 

2. Prenoćište u sali OŠ “Đura Jakšić”

Na samo 50m od starta trke, obezbedili smo Vam prenoćište u sali za fiskulturu osnovne škole.

Dodatak: kupatilo sa tušem.

Obavezna oprema: podloške i vreće za spavanje.

 

3. Kampovanje

Mogućnost kampovanja u dvorištu OŠ “Đura Jakšić” (može se koristiti kupatilo obližnje sale).

Obavezna oprema: oprema za kampovanje.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, kontaktirajte nas na hello@tribetrails.com ili na +381 63 744 2115.

2° 3′ 29.5956” E.

Lat: 43.294685 | Long: 22.058221

 

Prijave

Prijave možete izvršiti putem online forme. Osobe mlađe od 18 godina se mogu prijaviti samo uz pismenu saglasnost roditelja overenu u sudu ili opštini. Mole se učesnici da sa sobom ponesu ličnu kartu.

Nakon popunjavanja formulara, dobićete email sa instrukcijama za plaćanje (proverite SPAM folder).

Ukoliko vam email ne stigne, instrukcije za uplatu imate ispod kao i na na portalu za prijavu.

Podaci:

Sportski klub “Tribe”
Braće Jeković 120, Beograd
žr: 205-143933-36​
Komercijalna Banka

Svrha uplate: Prijava za trku

Poziv na broj: Broj vašeg telefona (isti kao u prijavi)

 

Za uplate iz inostranstva, kontaktirajte nas putem emaila.

Poslednji rok za regularne prijave je 21. maj 2021. godine.

 

Tagovi: maze fury tribe trails trka, jelasnica, srbija, avantura

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: