visoko piramida bosna planina aktivni odmor misterija
Na upit

Misterija bosanskih piramida i mudrost Sarajevskih svetilišta 30.10.2020 – 01.11.2020. 30.10.2020 - 01.11.2020. (3 dana)

MISTERIJA BOSANSKIH PIRAMIDA I MUDROST SARAJEVSKIH SVETILIŠTA
Visoko i Sarajevo – Bosna, 30/10 – 1/11. 2020.

DOGAĐAJ JE NAMENJEM OTVORENIM I SVESNIM LJUDIMA, TRAGAOCIMA ZA SMISLOM I UNUTRAŠNJIM SKLADOM.
NE PODRAZUMEVA TURISTIČKE SADRŽAJE NITI STANDARDE
NAMENJEN JE ČLANOVIMA UDRUŽENJA, A ČLAN SE POSTAJE POPUNJAVANJEM ON-LINE FORMULARA.

Bosanska dolina piramida predstavlja najveći svetski kompleks piramidalnih građevina. Ovaj impozantni kompleks koji se već godinama istražuje i na čijem će se iskopavanju raditi jos dugo vremena, raditi sastoji se od Bosanske piramide Sunca (Visočica) koja je, s visinom od preko 220 metara, znatno viša od Keopsove piramide, zatim Bosanske piramide Meseca (Plješevica) visoke 190 metara,Piramide bosanskog Zmaja (Buci) od 90 metara, te obrađenih uzvišenja Hrama Majke Zemlje (Krstac) i Piramide Ljubavi (Čemerac).

Piramide Sunca, Meseca i Zmaja formiraju pravilan jednakostraničan trougao s međusobnom udaljenošću vrhova od 2.170 metara. Orijentacija stranica svih piramida je pravilna, prema kosmičkom severu. U zaključcima Prve međunarodne naučne konferencije o Bosanskoj dolini piramida održanoj u avgustu 2008. pedeset pet vodećih svetskih stručnjaka iz 13 zemalja je zaključilo je da su “bosanske piramide arheološki fenomen kojeg treba intenzivno istraživati.”

Tokom dokazivanja da su u pitanju originalne piramidalne građevine u Bosni rađena su i georadarska i termalna snimanja koja su potvrdila postojanje prolaza i prostorija unutar piramida. Prilikom analiziranja materijala–kamenih blokova, od kojih je sagrađena Bosanska piramida Sunca, koja je rađena na institutima za materijale u BiH, Francuskoj i Italiji analize su pokazale da je reč o betonu najboljeg kvaliteta, a imajući u vidu starost piramide ovi rezultati su fascinirali stručnu javnost. Prema radiokarbonskim analizama koje su uradjene 2011. u Poljskoj i pedološkim analizama (2006.) rezultati jasno pokazuju da su bosanske piramide građene pre više od 10.000 godina. Podzemni lavirint ispod gradica Visokog se pruža desetine kilometara i sastoji se od veceg broja prolaza, vise prostorija kao i nekolicine vestačkih podzemnih jezera.

CRKVA SVETIH ARHANGELA MIHAILA I GAVRILA – BOGOMOLJA I CENTAR ENERGETSKE MOĆI
Prema predanju vulkanskim kanalom je povezana sa energijom majke zemlje. Senzitivne osobe na oltaru osećaju vibraciju.

BEGOVA DŽAMIJA: pri gradnji odvojen prostor za pripadnike drugih etničkih i konfesionalnih grupa. Simbolizuje duh tolerancije.

MAUZOLEJ SEDAM BRAĆE: simbolizuje prihvatanje odgovornosti i karmičko poravnanje

SINAGOGA
Sefardski Jevreji prognani su krajem 15. stoleća iz Španije (zajedno sa španskim muslimanima) od tadašnjih vladara kraljice Izabele i kralja Ferdinanda Aragonskog, pa su potražili nova utočišta u Evropi. Ovaj hram simbolizuje njihovo prihvatanje.

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:
PETAK, 30/10: DOLAZAK U VISOKO U POPODNEVNIM ČASOVIMA, SMEŠTAJ I VEČERA
SUBOTA, 31/10: DORUČAK, OBILAZAK BELVEDERE-A ( MESTO SA KOGA SE NAJBOLJE VIDI PIRAMIDA SUNCA), OBILAZAK OTKRIVENIH DELOVA PIRAMIDE SUNCA, OBILAZAK TUNELA PIRAMIDE SUNCA I OBILAZAK PARKA “RAVNE 2″(MESTO ZA OPUŠTANJE, UČENJE I MEDITACIJU), VEČERA, DRUŽENJE, OPUŠTANJE I NOĆENJE.
NEDELJA, 1/11:  DORUČAK, POLAZAK ZA SARAJEVO, OBILASCI GRADA I SVETILIŠTA ( CRKVA SVETIH ARHANGELA MIHAILA I GAVRILA, BEGOVA DŽAMIJA, SINAGOGA I MAUZOLEJ 7 BRAĆE), POVRATAK KUĆI.

★ CENA: KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, PREMA PROPOZICIJAMA TURISTIČKE INSPEKCIJE, NEMAMO PRAVO DA JAVNO OBJAVLJUJEMO CENE.
INFORMACIJU ĆETE DOBITI NA UPIT, UKOLIKO KONTAKTIRATE JELENU GALOGAŽU + 381 60 44 97 112  (VIBER, WHATS APP, TEL)

★ REZERVACIJE: 

UPLATA REZERVACIJE JE NEOPHODNA. KORISTI SE ZA REZERVACIJU SMEŠTAJA I ANGAŽOVANJE VODIČA.

REZERVACIJE SE UPLAĆUJU DO POPUNE KAPACITETA. SMEŠTAJNI KAPACITET JE OGRANIČEN. OSTATAK, DO PUNOG IZNOSA ARANŽMANA SE UPLAĆUJE NA LICU MESTA – U VISOKOM.
UPLAĆENA REZERVACIJA, U SLUČAJU SPREČENOSTI DOLASKA, SE NE VRAĆA, A PRENOSIVA JE NA DRUGO LICE.

ZA REZERVACIJU KONTAKTIRATI:
JELENA GALOGAŽA – MENADŽERA DOGAĐAJA.
TEL BROJ/VIBER + 381 60 44 97 112

★PREVOZ:
 POVEZUJEMO ONE KOJI IMAJU MESTA U AUTOMOBILIMA SA ONIMA KOJI IH POTRAŽUJU. MOTIVIŠEMO VLASNIKE-VOZAČE AUTOMOBILA I OSLOBOĐAMO IH TROŠKOVA PLAĆANJA GORIVA I PUTARINA.KOMPLETNE TROŠKOVE SNOSE  3 VOŽENA LICA.

★VODIČ TURE: NATAŠA KRŠULJ

ENTUIZIJASTA, DUBOKI POKLONIK I PIONIR PROJEKTA. ONA NIJE OBIČNI VODIČ I NJENO ZNANJE JE NESVAKIDAŠNJE. DUGI NIZ GODINA BILA JE NAJBLIŽI SARADNIK SEMIRA OSMANAGIĆA, A OSTALA JE NJEGOV LIČNI PRIJATELJ. ZALJUBLJENIK JE U PRIRODU I NEOBJAŠNJIVE FENOMENE. KONSTANTNO IH ISTRAŽUJE I PROUČAVA. UNIKATNA JE I SJAJAN DOMAĆIN. BIĆE NAM POSVEĆENA.

 


★ SMEŠTAJ I HRANA:

NATURAL WOOD HOUSE VISOKO
NALAZI SE U PODNOŽJU PIRAMIDE SUNCA. SVE KUĆE SU RUČNI RAD NJENOG VLASNIKA I NAPRAVLJENE SU OD DRVETA. ODIŠU TOPLINOM I PRISNOŠĆU.

ZA SVE ČLANOVE UDRUŽENJE OBEZBEDILI SMO SMEŠTAJ I HRANU NA BAZI POLUPANSIONA(DORUČAK I VEČERA). PLAĆA SE NA LICU MESTA

 

VLASNIK JE NERMIN ALIHODŽIĆ, KOJI SE BAVI I KRISTALOTERAPIJOM I PRIKUPLJA KRISTALE IZ UNUTRAŠNJOSTI PIRAMIDA.

 

 

 

 

 

 

 INFORMACIJE I KONTAKT:

JELENA GALOGAŽA – MENADŽERA DOGAĐAJA.
TEL BROJ/VIBER +381604497112
E-mail:  office@aktivniodmor.net

★ KOORDINACIJA I MARKETING: SINIŠA RAČIĆ

ORGANIZACIJA DOGAĐAJA: NERMIN ALIHODŽIĆ, NATURAL WOOD HOUSE VISOKO

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: