Fruška gora
1.500 RSD

OTKAZANO: NA ZAPADU SVAŠTA NOVO by Hiking Tour Serbia 20.11.2022. (jednodnevna)

Na zapadu svašta novo by Hiking Tour Serbia.

ŠTA PLANIRAMO?

Planiramo ovog puta članove našeg udruženja upoznati sa zapadnom stranom Fruške gore, koja krije lepote nepoznate širem auditorijumu. Neobična jezera, nekomercijalni manastiri, neopterećujuća priroda, pitoma jezera, čudotvorna vina, malo li je?

UKRATKO

NA ZAPADU SVAŠTA NOVO
DATUM: 20.11.2022.
KOTIZACIJA: 1.500 RSD

KOJI JE PROGRAM?

NOVI SAD – VILA RAVNE – MANASTIR ŠIŠATOVAC – MANASTIR PETKOVICA – JEZERO MOHARAČ – JEZERO BRUJE – NOVI SAD

Polazak grupe u 08:00 h iz Novog Sada (sa parkinga kod Sajma, restorani Knin i Trojka, klub Ambar) ka Fruškoj gori.
Prvo što nas očekuje nakon dolaska do Fruške gore je šumska šetnja duga ukupno 3 km do nepravedno zapostavljenog lokaliteta po imenu VILA RAVNE. Ovo mesto je svojevremeno pripadalo italijanskoj papskoj porodici Odeskalći, nakon čega je dosta puta menjalo vlasnike, a trenutno se u njenom dvorištu vrši uzgoj Evropskog jelena, a odnedavno i bizona.

Nakon šetnje se vraćamo u autobus i vozimo do jednog od manje poznatih fruškogorskih manastira – ŠIŠATOVAC. Ovde je u planu šetnja duga 3.5km do manastira PETKOVICA i natrag, gde bismo želeli ukazati na kulturno istorijski značaj i lepotu ovih mesta.

Nakon šetnje i posete manastirima, obići ćemo i dva jezera: MOHARAČ, najveće na Fruškoj gori, kome ćemo se nakratko podiviti, a nakon toga i jezero BRUJE, koje bi bilo naša poslednja destinacija toga dana.

Nakon svega viđenog, postoji mogućnost posete nekoj od erdevičkih vinarija, kao i odlazak do čarde na ručak. Posle toga sledi povratak do Novog Sada.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

Imaćemo dve šetnje dugačke po nekih 3 km, uz kraće šetnje oko jezera, tura je laka i predviđena za sve tipove uživalaca u prirodi.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PEŠAČENJE?!

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje
– Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju
– Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca
– Rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje

VAŽNE NAPOMENE!!!

– Od donacija naših članova koji će biti učesnici akcije ćemo pokriti troškove prevoza do svih odredišta određenih planom
– Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi udruženja Ekotopia (ako želite da postanete naš član dovoljno je da popunite sledeći formular https://forms.gle/U1t5wxUftmYuP4yCA članarina za 2021. godinu se ne naplaćuje)
– Molimo vas da nam pišete u inbox radi prijave, a tom prilikom nam pošaljete ime i prezime učesnika akcije i mesto polaska, uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: