6.500 RSD

OTKAZANO: NOĆNA ČAJANKA by Hiking Tour Serbia 14.10.2022 - 16.10.2022. (3 dana)

ŠTA PLANIRAMO?

Jednom smo pili Rtanjskoga čaja nakon uspona na Šiljak i poželeli smo to činiti opet, ali u svitanje, zakuvati na Šiljku, dozvoliti prvom jutarnjem suncu da nam miluje profile, umiti se rosom najbistrije zore. Ponovili bismo i Lazarev kanjon, malo prošaravši vidikovce ovoga puta. Plavetnilo Grze uvek pogodno da se u njega zaluta, ponovo bismo u predvečerje osvajali taj Soko Grad, il možda Ripaljku, kako se zvezde poklope. Za one koji su bili i opet bi, za sve vas koji niste još uvek bili, a toliko puta ste tražili, ponovili bismo ovu avanturu rado. I hoćemo.

UKRATKO

NOĆNA ČAJANKA
DATUM: 15-16.10.2022.
KOTIZACIJA: 6.500 RSD
SMEŠTAJ: APARTMANI ERDELJANOV (NOĆENJE U VIŠEKREVETNIM APARTMANIMA 1/3, 1/4 I 1/5)

KOJI JE PROGRAM?

15.10.2022. NOVI SAD – BEOGRAD – RTANJ – NOĆNI USPON NA ŠILJAK – SOKOBANJA

Polazak 14.10.2022. iz NOVOG SADA sa parkinga kod Sajma (restorani Knin i Trojka, klub Ambar) u 21:30h , iz BEOGRADA u 22:30h sa velikog parkinga Sava Centra (okretnica autobusa 27e i 35). Potrebno je doći na lokaciju bar 10 minuta pre polaska. Noćna vožnja ka Paraćinu, Boljevcu, Zlotu uz mogućnost ulaska još nekih putnika na usputnim stajalištima.
U ranim jutarnjim časovima dolazimo do naselja RTANJ, odakle praćeni svetlom mesečine krećemo na uspon. Vreme je za ozbiljan izazov, ka kome krećemo SA JUŽNE STRANE planine. Pred nama je konstantno penjane do vrha ŠILJAK, u početku prolazeći kroz šumovite predele, a nakon toga preko brisanog prostranstva, pašnjaka i krša, praćeni mesečevim fenjerom. Na vrhu doživljavamo katarzu gledajući magično svitanje.
Nakon što osvojimo čuvenu rtanjsku piramidu i odmorimo, za povratak ćemo koristiti istu stazu kojom smo se i popeli, tako da nas očekuje spust natrag. Ukupna dužina šetnje je oko 13 km, dok će trajanje zavisiti isključivo od mogućnosti grupe.
Kada se spustimo nazad u selo možda nam se ukaže i mogućnost za okrepljenjem šoljom toplog magičnog Rtanjskog čaja, koji vraća u život. Sledi povratak u bus i polazak ka SOKOBANJI.
Vreme za oporavak i osveženje nakon puta i šetnje. Posle odmora, u predvečernjim časovima, ukoliko bude interesovanja, razmotrićemo zajedničku šetnju do lokaliteta Soko Grad ili možda čak vodopada Ripaljka. Mikroklima Sokobanje savršena je za opuštanje, meditaciju, odmor za čula…

16.10.2022. SOKOBANJA – LAZAREV KANJON – VRELO GRZE – BEOGRAD – NOVI SAD

U jutarnjim časovima se odjavljujemo iz smeštaja u Sokobanji i krećemo ka Zlotu, vozimo se do Lazareve pećine, odakle krećemo u obilazak LAZAREVOG KANJONA. Jedna od najskrovitijih i najdivnijih atrakcija u Srbiji, bespravedno zapostavljena, nemarno ušuškana, do sada solidno očuvana tajna. Poprilično neistražen iznutra, mističan i gotovo nedohvatljiv, nešto najpribližnije džungli u Srbiji.
Tura se sastoji od obilaska vidikovaca 1 i 2, sa po oko 2 km u smeru i povratkom istom stazom. Nakon toga probali bismo ulazak u sam kanjon, čisto da osetimo kako diše, s obzirom da je u ovom periodu šetnja po samom kanjonu znatno otežana.
Nakon završetka šetnje, ukoliko budemo imali vremena i ukoliko bude mogućnisti za tako nešto, posetićemo Lazarevu pećinu.
Vraćamo se u bus i odlazimo do fantastičnog VRELA GRZE, uz 1 km pp smeru dugu šetnju, kako bismo se podivili ovom prirodnom fenomenu. Nakon toga moguća pauza za večeru, pa nam ostaje još samo da se vratimo ka početnim tačkama u Beogradu i Novom Sadu u večernjim satima.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje, maske nisu obavezne u prirodi s obzirom na to da ćemo poštovati preporučenu distancu, a u busu su propisane, stoga nemojte se nikako libiti da ih nosite.
– Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu iz ranca za više obroka, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.
– Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi, udobna garderoba.
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.
– Kabanica, rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

VAŽNE NAPOMENE!!!

– Kotizacija uključuje prevoz do svih odredišta iz programa, uslugu jednog noćenja u apartmanima Erdeljanov, višekrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom (1/3, 1/4, 1/5).
– Broj prijava će biti ograničen, a interesovanje je ogromno, te vas molimo da nam pišete u inboks što pre ukoliko želite sa nama na ovu avanturu, rezervacije krećemo da beležimo odmah, kada napunimo sve kapacitete, šaljemo vam podatke o načinu uplate kotizacije.
– Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja, ukoliko nam nove mere propišu zabranu boravka u busu ili u slučaju da bude bilo kakve druge zabrane koja bi nepovoljno mogla uticati na putovanje.
– Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put. Nakon prijave i uplate kotizacije zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati prevoz i smeštaj, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.
– FREE HIKING TURE se NE PLAĆAJU, na dobrovoljnoj bazi su, pri kraju putovanja imaćete priliku da nagradite naše vodiče DONACIJAMA u iznosu koliko mislite da vredi svaka tura.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada su u pitanju satnice, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
– Molimo sve učesnike naših putovanja i šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: