noćni uspon midžor
2.900 RSD

Noćni uspon na Midžor – vedro nebo, prohladna noć i kristalno jutro by Balkan Roads 22.05.2021 - 23.05.2021. (2 dana)

Noćni uspon na Midžor – vedro nebo, prohladna noć i kristalno jutro! Zamislite da se u letnjim danima nađete na vrhu planine u ranim jutranjim satima i posmatrate rađanje sunca. Pođite sa nama u ovu avanturu gde ćete upoznati vedro nebo i prohladnu noć i kristalno jutro kao početak novog dana. Na putu ka vrhu Midžor (2169m) uživamo u proplancima Stare Planine koja pripada moćnom sistemu Balkanskih planina, a predstavlja deo prostranog planinskog venca koji se naziva Karpatsko – balkanski planinski luk .Velika planinska prostranstva Stare Planine pokrivena su beskrajnim pašnjacima, stazama i gustim bukovim šumama, koje rastu i na 1700 metara visokom Babinom Zubu.

STARA PLANINA

Iskoristite vedre letnje noći i pobegnite od gradske gužve i vrućine sa asfalta u prirodu.

PLAN AVANTURE

Dan 1: Polazak iz Beograda u 20:00 časova od Muzeja istorije Jugoslavije. Voznja auto-putem do Niša, a potom preko Svrljiga, Periša i Kalne sa usputnim pauzama. Posle ponoćI stižemo do planinarskog doma Babin Zub u blizini skijališta Stara planina. Odmor I priprema za uspon.

Dan 2: Kratko pešačenje do platoa ispred kafea Plaža koji se nalazi na 1550m nadmorske visine i predstavlja sjajno mesto za posmatranje zvezda i praćenje putanje meseca. Nastavak ture I uspon do vrha sa pauzama.Staza do Midžora (2169m) je srednje težine. Najvećim delom se prolazi kroz travnate I zemljane površine. Dužina staze u oba pravca je oko 16km . Na vrhu uživamo u prizorima,rađanju novog dana I pejzažu. Nakon odmora I fotografisanja istim putem se vraćamo do kafea Plaža. Slobodno vreme I pauza za doručak. Nakon toga odlazimo na vodopad Bigar.
Sledi vožnja do Niša, gde se uključujemo na autoput za Beograd. Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

CENA: 2.900 rsd Noćni uspon na Midžor

Prilikom prijave plaća se celokupan iznos aranžmana.

GALERIJA

KORISNE INFORMACIJE:

Dužina pešačke staze je oko 18km u oba pravca

-Najviši vrh je Midžor 2169m

-Visinska razlika koja se prelazi tokom ture je oko 400m

-Zaštitite se od sunca (zaštitna krema, odgovarajuća garderoba). Od opreme ponesite:udobne patike (sa tvrđim đonom), slojevitu odeću, kačket, sendviče za ceo dan, minimum 2l vode, kremu za zaštitu od sunca, rezervnu garderobu, tanku jaknu vetrovku, kabanicu u slučaju kiše,baterijsku lampu,prostirku,nešto slatko.

-Nekoliko ideja za šta obići na tri najlepše planine Srbije.

 

 

 

Tagovi: noćni uspon, midžor, stara planina, planinarenje, balkan roads, avantura, srbija, izlazak sunca

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: