Nova godina na Goču
100 EUR

Nova godina na Goču by Udruzenje Putolovac 31.12.2022 - 02.01.2023. (3 dana)

Nova godina na najlepšoj ski stazi u Srbiji.

LJUBOSTINJA-PLANINA GOČ-VRNJAČKA BANJA

POLAZAK: 31.12.2022.

3 dana 2 puna pansiona

Kakav je plan?

1.DAN : BEOGRAD- MANASTIR LJUBOSTINJA –PLANINA GOČ – DOČEK NOVE GODINE

Polazak iz Beograda u 07h (mesto polaska:parking na Starom sajmištu blok 20 Novi Beograd)  putovanje Autoputem E-75 preko Kruševca i uživanje u razlegdanju najlepšeg pejzaža centralne Srbije uz kratkotrajna pauze za odmor! Dolazak u manastir Ljubostinja.

Manastir Ljubostinja sa crkvom Uspenja Presvete Bogorodice nalazi se na levoj obali Ljubostinjske reke, pet kilometara severno od Trstenika. Manastir je zadužbina knjeginje Milice, žene srpskog kneza Lazara koja se u njega preselila kada je predala presto svom sinu i povukla se sa vlasti u monaški život. Po jednom predanju, manastir je nastao kao spomen knjeginje Milice na mesto gde je prvi put srela kneza Lazara. Bilo je to na dan Svetog arhiđakona Stefana, svetitelja kome je bila posvećena kapela na mestu današnjeg ljubostinjskog hrama. Izradnja manastira Ljubostinje započeta je 1388/89, a crkva je živopisana između 1402. i 1405. godine. Posle Kosovske bitke (1389. godine) i pogibije kneza Lazara, knjeginja Milica je primila monaški postrig i dobila ime Evgenija, prepustivši presto svom starijem sinu Stefanu. Sa brojnim sestrinstvom, uglavnom udovicama izginulih srpskih ratnika, započinje istoriju Ljubostinje. Ovde je i umrla, a sahranjena je u crkvi sa leve strane od ulaza, gde se nalazi i grobnica. Manastir Ljubostinja je danas jedan od najvećih primera kosovskog i pokosovskog ciklusa priče kroz istoriju o bitnim junacima i porodicama koje su u ovom boju učestvovale; a svakako jedan od najvećih primera moravskog stila u arhitekturi, stvaralaštvu i skulpturi  koje ćemo videti na područiju naše zemlje.

Poseta i obilazak čitavog manastirskog kompleksa uz pratnju vodiča koji će Vam ispričati mnoge zanimljivosti o ovom manastiru i njegovim tvorcima. Nakon posete manastiru nastavak putovanja u pravcu planine Goč. Smeštanje u hotel. Ručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera.  Pripreme za organizovani Doček Nove 2023. godine.

ORGANIZOVAN DOČEK NOVE GODINE U RESTORANU ILI DISKOTECI HOSTELSKOG KOMPLEKSA  ( VEČERA, DJ, MUZIKA, PROSLAVA)

2.DAN : AKTIVNOSTI NA PLANINI GOČ- PEŠAČKE TURE- DVA VIDIKOVCA- JEZERO SELIŠTE- REPRIZA NOVE GODINE

Doručak. Slobodno vreme nakon doručka za individalne aktivnosti, skijanje, šetnju, rekreativne sadržaje, sport,…

GOČ svojom lepotom prirode ali i bogatstvom sadržaja ne zaostaje za prostranim, visokim planinskim vencima Srbije. Opremljen ski stazama pogodnim kako za početnike tako i za iskusne skijaše, Goč nudi pregršt mogućnosti za rekreaciju od noćnog skijanja do pešačkih staza i sportskih terena. Pored najpoznatijeg zimskog sporta na planini se možete zabaviti na različite načine: brojni  sportski tereni su pravi izbor kako biste ispunili Vaše vreme na kvalitetan način, kao  i : bazeni, pešačke staze, hotelski sadržaji, restorani u etno stilu, vidikovci sa kojih se Srbija vidi kao na dlana i mnogo toga. Brojni sadržaji za decu pružiće vašim najmlađima raspust za pamćenje, dok će nešto starijima boravak na planinskom vazduhu, pomoći ne samo da se odmore već i da unaprede svoje zdravlje.

Grupni odlazak na dva fantastična vidikovca o kojima Vam mnogo nećemo otkrivati dok ih sami ne doživite! Povratak na ručak.  Nakon ručka odlazak na jezero Selište.

Jezero Selište nosi epitet“ promo materjala za turističke potencijale Švajcarske.” Bogata zelena boja vode oivičena ponosnim četinarima asocira na daleke destinacije, a ustvari je tu, na Goču, svima nama na koji sat putovanja. Reč je o veštačkom jezeru, koje ponekad služi za vodosnabdevanje banje, ali je lepo kao da ga je sama priroda skrojila. Zbog njegove namene nije dozvoljeno pecanje niti kupanje, ali da sednete pored i uživate u pogledu to je svakako dozvoljeno, pa neka vas ne iznenade prolaznici koji su ovde zaustavili automobil i izneli spremljenu kafu pa zatim seli na hoklicu i doživeli nešto o čemu se sanja tokom zagušljivih dana u gradu.Povratak u smeštaj, večera.

ORGANIZOVANA REPRIZA DOČEKA NOVE GODINE U RESTORANU ILI DISKOTECI HOSTELSKOG KOMPLEKSA  ( VEČERA, DJ, MUZIKA, PROSLAVA)

3.DAN GOČ – VRNJAČKA BANJA – BEOGRAD

Doručak, napuštanje smeštaja. Polazak ka Vrnjačkoj banji. Obilazak banje uz pratnju vodiča i poseta novogodišnjem bazaru „Novogodišnja bajka“ , tradicionalnoj manifestaciji koja se održava u Vrnjačkoj banji. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Beograd. Dolazak na mesto polaska u kasnim vecernjim satima oko 23 h.

 KRAJ PROGRAMA

NAPOMENA:

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH LOKALITETA/DESTINACIJA NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI

ZA OVO PUTOVANJE MOGU SE PRIJAVITI ISKLJUČIVO ČLANOVI UDRUŽENJA SA VALIDNOM ČLANSKOM KARTOM.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU 5 DANA PRE NAZNAČENOG DATUMA POLASKA

CENA IZLETA PO OSOBI: 100 EUR

(u dinarskoj protivvrednosti po kursu na dan uplate)

Deca od 5 do 12 godina imaju sedište u autobusu, a cena se umanjuje za 500 dinara

Deca do 5 godina -gratis i imaju sedište u autobusu

Cena uključuje:

Cena NE uključuje:

USLOVI OTKAZIVANJA

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: