nova godina zlatar srbija za mlade
12.000 RSD

NOVA GODINA 2022 ZLATAR by Srbija za mlade 31.12.2021 - 03.01.2022. (4 dana)

Provedite Novu godinu na Zlataru, na pravom mestu na dobroj visini, među borovima, smrčama i zimskim pejzažima kao iz bajke – tamo gde srce kuca jače!  U pravoj oazi prirode, beskrajnih zvezdanih svodova i četinara, Zlatar je  pravi izbor za ljubitelje prirode. Planirana je i pešačka tura na najviši vrh Zlatara, poseta manastiru Mileševa kao i organizacija ski škole.

Važne napomene:

  • U slučaju potpunog zatvaranja i zabrane kretanja zbog Covid-19 tura će se otkazati, a uplaćeni novac će biti u potpunosti vraćen
  • Ukoliko neko od prijavljenih članova bude morao da odustane od puta usled zaraze Covid-19, novac će biti refundiran u potpunosti (uz potvrdu PCR testa). Isto važi i za članove kojima bude propisana mera  samoizolacije.

PROGRAM:

31.12.2021.
Polazak iz Beograda u 8.45č (polazak iz Novog sada u 7.30č, 2 dana pred polazak kontaktirati organizaciju za mesto polaska). Vožnja preko Čačka i Užica do Zlatara uz usputne pauze. Dolazak na Zlatar u popodnevnim časovima. Smeštaj i slobodno vreme za odmor i upoznavanje okoline. Večera i doček Nove godine uz vatromet, kuvano vino i vatru pod otvorenim nebom. Noćenje.

1.1.2022.
Nakon doručka organizujemo igre bez granica i sportske igre (navlačenje konopca, zlatarski maraton, trčanje u dzakovima…). Slobodno vreme za odlazak na ski stazu (sankanje ili skijanje) ili šetnje Zlatarom. Večera u vili, slobodno vreme, noćenje.

2.1.2022.
Nakon doručka odlazimo na pešačku turu na Uvačko/Sjeničko jezero ili najviši vrh Zlatara, obe ture su oko 10 km i nisu tehnički prezahtevne, ali je potrebna bolja fizička kondicija (u zavisnosti od vremenskih uslova izabraće se tura kao i mogućnost realizacije). Opciono, samostalno istraživanje i šetnje Zlatarom, odlazak na ski stazu. Večera u vili, slobodno vreme. Noćenje.

3.1.2022.
Nakon doručka fakultativni obilazak manastira Mileševa, zadužbinnu kralja Vladislava iz 13. veka, čuvenog po fresci Belog anđela. Za one koji ne idu na izlet, slobodno vreme do polaska za Beograd. Popodnevni polazak za Beograd u koji se stiže u večernjim satima. Kraj programa.

KOME JE NAMENjEN PROGRAM:

– parovima
– manjim grupama
– ljubiteljima prirode
– skijašima početnicima

Ski staza Briježđa je udaljena od 5 do 20 minuta hoda od našeg smeštaja (u zavisnosti od izabranog smeštaja), duga je oko 1km i prvi deo staze je prilagođen početnicima. Prvi deo staze opslužuje ski lift. Više informacija o samom radu staze i ski pas ceni uskoro. Predhodnih sezona cena ski pasa bila je 1000 din, iznajmljivanje opreme 500 din po danu (skije, pancerice i štapovi). Časovi skijanja – cena časa po osobi je 1500 din za individualan čas, a 900 din za čas u grupama 3-5 osoba.

CENA PO OSOBI:

  • 12000 Vila Živković
  • 13000 Vila Zlatarka
  • 13500 Hotel Panorama (polurenovirane sobe)

*Deca do 5 godina plaćaju 30% cene, deca 6-12 godina plaćaju 60% cene.

U cenu uračunato:
– tri noćenja u 1/3, 1/4, 1/5 i 1/6 sobama/apartmanima u izabranom smeštaju
– polupansion – doručak i večera svaki dan
– autobuski prevoz Beograd-Zlatar-Beograd (autobus turističke klase, AC, audio)
– kuvano vino za doček Nove godine
– igre bez granica
– planinarska tura na Uvac ili na najviši vrh Zlatara (trajanje oko 4č) u slučaju povoljnih vremenskih uslova
– troškovi organizacije i vođenja programa

U cenu nije uračunato:
– redovna godišnja članarina SZM 500 din
– doplata za dvokrevetne sobe 1000 din po osobi za sve dane (vila Zlatarka i vila Živković)
– izlet u manastir Mileševa 600 din
– ski oprema, ski pas i ski škola
– individualni troškovi članova

*Umanjenje cene za sopstveni prevoz 1000 rsd
*Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava za 1000 din (relizuje se sa minimum 15 prijavljenih)
*Nakon prijave rezervacija važi 24č. Do isteka rezervacije uplatiti u celosti ili najmanje 50% od ukupne cene.

U turističkom delu Zlatara gde smo smešteni postoji nekoliko restorana i prodavnica, štandovi sa suvenirima.

OPIS SMEŠTAJA:

Vila Zlatarka

Smeštaj u objektu vila ZLATARKA je na bazi prenoćišta sa doručkom i večerom, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama ili petorkrevetnom apartmanu. Sve sobe su opremljene kupatilima sa tuš kabinama, TV, centralnim grejanjem, čajnim kuhinjama. U prizemlju objekta nalazi se market i restoran.

Hotel Panorama

Hotel Panorama se nalazi na jednom od borovitih prropalaka Zlatara nadoak Nove Varoši, na nadmorskoj visini od 1230 m i izgrašen je u specifičnom alpskom stilu.

Vila Živković

Neposredno pored vile Zlatarka, vila Živković nudi smeštaj u trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom i centralnim grejanjem. Obroci su organizovani u vili Zlatarka.

 

Važne napomene:

  • U slučaju potpunog zatvaranja i zabrane kretanja zbog Kovid-19 tura će se otkazati, a uplaćeni novac će biti u potpunosti vraćen
  • Ukoliko neko od prijavljenih članova bude morao da odustane od puta usled zaraze Kovid-19, novac će biti refundiran u potpunosti (uz potvrdu PCR testa). Isto važi i za članove kojima bude propisana mera  samoizolacije
  • Zbog postojeće situacije, doček Nove godine neće biti organizovan u vidu žurke u zatvorenom prostoru, već ćemo se fokusirati na dnevne aktivnosti na snegu i obilaske. Sam doček biće napolju uz vatromet i kuvano vino i distancu
  • Nošenje maski dok smo u autobusu je obavezno

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.

 

 

 

Tagovi: nova godina zlatar, srbija, srbija za mlade, planinarenje, skijanje, avantura, avanture, snowboard

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: