Besna Kobila planinarenje
9.600 RSD

O GLAVU SE NE OBILA by Hiking Tour Serbia 28.01.2023 - 29.01.2023. (2 dana)

O GLAVU SE NE OBILA by Hiking Tour Serbia.

ŠTA PLANIRAMO?

Ovog puta smo odlučili da vas vodimo do slabo poznate, a nama izuzetno drage Besne kobile. Šetaćemo iznad oblaka okupani suncem, tražićemo skrivene vodopade u džungli, kuvaćemo zakuvati ponešto toplo i krepko, kao što smo u ovakvim uslovima navikli, smejaćemo se glasno i od srca… Znate već i sami kako to sve ide…

UKRATKO

O GLAVU SE NE OBILA
DATUM: 28.01.2023 – 29.01.2023.
KOTIZACIJA: 9.600 RSD
SMEŠTAJ: PLANINARSKI DOM BESNA KOBILA

KOJI JE PROGRAM?

28.01.2023. NOVI SAD – BEOGRAD – BESNA KOBILA

NAPOMENA: POLAZAK JE U NOĆI 27/28.01.2023.
Polazak iz NOVOG SADA sa parkinga kod Sajma (restorani Knin i Trojka, klub Ambar) u 00:00 h, iz BEOGRADA u 01:15h sa velikog parkinga Sava Centra (okretnica autobusa 27e i 35). Potrebno je doći na lokaciju bar 10 minuta pre polaska. Vožnja autoputem ka Vranju uz mogućnost da nam se još neko od putnika priključi usput na nekom od odmorišta.
U ranim jutarnjim časovima stižemo do planinarskog doma BESNA KOBILA, gde nakon jutarnje pauze za doručak, lagano krećemo u pohod na najviši vrh ove planine. Na ovom putu ćemo konstantno uživati u nepreglednim poljanama, koje će nas okruživati, kao i mnogim okolnim planinama kao što su Rila, Dukat i Čemerno. Velike su šanse da ćemo se u pojedinim trenucima naći i iznad oblaka, a s obzirom na to da će verovatno biti snega, hodaćemo lagano po oblacima!
Ova šetnja je duga ukupno 10 kilometara. Ukoliko neko ne bude za šetnju, imaće mogućnost skijanja ili uživanja u toplini planinarskog doma. Nakon šetnje pred nama je vreme za odmor, opuštanje, ko zna možda se sigurno nešto zakuva u to slobodno poslepodne.

29.01.2023. BESNA KOBILA – VODOPAD DAMJANIK – BEOGRAD – NOVI SAD

U jutarnjim časovima pakujemo stvari u autobus i kratko se vozimo do početne tačke našeg današnjeg hajka. U pitanju je 12 km duga šetnja kroz obližnje zaseoke i šume ka dobro skrivenom i manje poznatom VODOPADU DAMJANIK.
Ovo čudo prirode je ušuskano u dubokoj šumi, i sam prilaz je poprilično nezgodan s obzirom na to da nas očekuje spust sa visinskom razlikom od 400 metara u svega par kilometara. Osećaj kada ga ugledamo biće ravan tome kao da se nalazimo u prašumama Amazonije.
Nakon završetka hajka planirana je pauza za ručak kao i povratak u BEOGRAD i NOVI SAD u kasnim večernjim časovima.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PEŠAČENJE?!

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.
– Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.
– Hrana, voće, grickalice, slatkiši za usputne pauze u toku šetnji.
– Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi.
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni.
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.
– Rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.
– Kupaći, peškir, papuče.

VAŽNE NAPOMENE!!!

– Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi udruženja Ekotopia (članstvo za 2023.godinu je besplatno, a dobija se jednostavno, popunjavanjem sledećeg linka https://forms.gle/U1t5wxUftmYuP4yCA )
– Donacijom u gore navedenoj vrednosti naši članovi pokrivaju troškove prevoza do svih odredišta iz programa, kao i uslugu jednog noćenja, uz boravišnu taksu, u planinarskom domu Besna Kobila, u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama.
– Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja, ukoliko nam nove mere propišu zabranu boravka u busu ili u slučaju da bude bilo kakve druge zabrane koja bi nepovoljno mogla uticati na putovanje.
– Molimo vas da nam prilikom prijave u inbox pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati prevoz i smeštaj, ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.
– FREE HIKING TURE se NE PLAĆAJU, na dobrovoljnoj bazi su, pri kraju putovanja imaćete priliku da nagradite naše vodiče DONACIJAMA u iznosu koliko mislite da vredi svaka tura.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: