Off road tara
4.500/6.500 RSD

OFF ROAD TARA by Tara Izleti 14.01.2023 - 31.12.2023. (352 dana)

OFF ROAD Tara predstavlja jedinstvenu turu koja uključuje vožnju sporednim putevima kroz prelepe i skrivene delove planine Tare. Lokalni vodiči su tu da vam lepotu Tare prenesu na jedinstven način, uz usputni obilazak najatrkativnijih delova na planini Tari. Uz to, otkriće vam i tajne o ovoj zelenoj planini koje do sada niste čuli. Obići ćete najlepše vidikovce planine Tare. Vožnja ide preko brdovitih predela, preko pašnjaka, livada, dolina, šuma, uspona, sve do vidikovaca koji će vam svojom magijom potpuno oduzeti dah. Nudimo vam ne baš sasvim tipičan obilazak planine Tare koji nikada nećete moći da zaboravite.

Nakon svake ture, po želji moguće je organizovati ručak kod domaćina “Adamovog konaka“, koji vam nude uživanje u prirodnom ambijentu uz degustaciju domaćih specijaliteta. Jagnjetina ili teletina ispod sača ispuniće sva vaša očekivanja.

Off road Tara nudi nekoliko uobičajenih i atraktivnih tura:

  • Prva Off Road tura uključuje vidikovac Sjenič, vidikovac Bilješku stenu, i livadu Dikavu.
  • Druga vožnja vodi nas prema Drvengradu i Mokroj Gori, uz usputni obilazak vidikovaca Zmajevac i Bela voda, kao i jezera Spajići i Lipovica.
  • Treća tura ide do najpoznatijeg lokaliteta ove planine, a to je vidikovac Banjska stena. Vozimo se preko Čemerišta sve do vikovca, a potom, u povratku obilazimo lokalitet “Crveni potok” kao i čuvenu Tepih livadu.
  • Četvrta tura nas vodi u obilazak Zaovina, a lokaliteti koje obilazimo su Ravna stena, jezera Spajići i Lipovica (obilazak stare vodenice na jezeru), brdo Tetrebica (odakle se pogled pruža sve do Durmitora i Lovćena), a obići ćemo i lokalitet Trenice u kome Pančićevu omoriku možemo videti u prirodnom okruženju i ostvariti neposredan kontakt sa ovom jedinkom.
  • I peta tura nas vodi od Tare do Zlatibora! Preko Bijele vode vozimo se do Mokre Gore. Ovde obilazimo Jatare (čuvena stanica na šarganskoj osimici). Put nastavljamo ka Zlatiboru i našim terenskim vozilima prilazimo skroz do spomenika (streljanim partizanima). Ovde pravimo pauzu, uživamo u predivnim prizorima, a onda, preko turističkih lokaliteta  Kaluđerske Bare i Mitrovac idemo nazad u Zaovine.

Prve četiri ture traju tri do četiri sata, dok tura do Zlatibora traje 6 sati.

CENA (ture 1-4) – 4500 RSD po osobi

CENA (tura 5 do Zlatibora) – 6500 RSD po osobi

Tura se organizuje za minimum 2 osobe.

U cenu nije uključeno:

  • Ručak kod domaćina “Adamovog konaka” (doplata 2000 RSD po osobi)
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: