Ohridske biserne avanture
490 EUR

Ohridske biserne avanture by Aktivni Odmor 15.07.2023 - 22.07.2023. (8 dana)

JEDRENJE, WAKEBOARDING, PLANINARENJA, VOŽNJA BRODIĆEM, SUP BOARDING, ISTRAŽIVANJE LEPOTA I POVEZIVANJE SA PRIRODOM..

15 – 22.07.2023.

Ohridsko jezero jedno je od najstarijih, najvećih i najdubljih jezera na svetu!
Sa pravom nosi epitet makedonskog sltakovodnog mora ne samo iz razloga što čini okosnicu letnjeg turizma, već i zato što zauzima površinu od oko 358 km2. Upravo zbog ove, na prvi pogled, nesagledive vodene površine, posetioci često imaju utisak da se nalaze na moru.

Okruženo visokim planinama Nacionalnog parka Galičice, Ohridsko jezero nalazi se na 695 metara nadmorske visine. Uzevši u obzir veličinu Ohridskog jezera, ono se može pohvaliti i jednim od najvećih biodiverziteta na svetu. Naime, Ohridsko jezero predstavlja dom za više od 350 endemskih vrsta kojih nema nigde drugde, pa predstavlja i svojevrstan prirodni muzej.

★PROGRAMI

  1. MULTIACTIVE HOLIDAY
  2. WAKEBOARDING

1. MULTIACTIVE HOLIDAY

PREDVIĐENE AKTIVNOSTI:

1. HIKING TURA DO NAPUŠTENIH SELA
Polazišna tačka je Robinson Sunset House (700 m nadmorske visine). Pešačimo 45 do 60 min do prvog napuštenog sela – Konjsko (1000m nadmorske visine). Obilazimo selo, pravimo pauzu za kafu na nekom od lokalnih mesta (kafa ili piće nije uključeno u cenu),nastavljamo put do narednog sela ( oko sat vremena lagane šetnje). Nakon toga je predviđen ručak koji pripremaju lokalni ljudi.
Ukupno trajanje ture je 4 do 5 h.

2. VOŽNJA BRODIĆEM PO JEZERU
Polazna tačka je Robinson Sunset House. Tura počinje u 11 h pre podne. Sa malim brodom vozimo se duž obale Ohridskog jezera i obilazimo njegove najlepše delove i plaže . Napravićemo pauzu za kupanje u najdubljem delu jezera. Potom, nastavljamo na divljim plažama gde je voda najčistija, a priroda najlepša.  Sledi, obilazak ribarskog sela Trpejca, gde imamo ručak.( uračunato u cenu aranžmana). Povratak u mesto Lagadin.
Trajanje ture je 7 do 8 h.


3. HIKING DO VRHA MAGARO – GALIČICA
Polazimo iz Lagadina (mesta gde smo smešteni) privatnim automobilima do Nacionalnog  parka Galičica, odakle počine hiking do vrha Magaro. Planinarimo oko 2,5 sata. Na vrhu imamo organizovan ručak(lunch paket) i nakon toga spuštamo se niz planinu. Povratak privatnim automobilima do smeštaja. Ulazak u nacionalni park plaća se oko 2 EUR i nije uključen u cenu aranžmana.

4. Dan predviđen za kupanje i obilazak kulturno istorijskih znamenitosti.

5. JEDRENJE U ZALAZAK SUNCA
Polazišna tačka je luka u Ohridu (8km od Robinson Sunset house). Do tamo idemo lokalnim autobusima ili privatnim automobilima. Jedrimo oko sat vremena duž prelepih plaža oko grada Ohrida. Po završetku jedrenja, predlažemo ručak u jednom od najpopularnijih restorana – Kaneo(nije uračunato u cenu).
Nakon ručka, još sat vremena jedrenja prema Strugi. Turu završavamo u luci Ohrid.
Trajanje ture oko je oko 3 sata.

6. SUPBOARDING AVANTURA oko starog grada – Ohrida u trajanju od dva sata. Prevoz do polazne tačke lokalnim autobusom ili sopstvenim automobilom.

7. Dan predviđen za kupanje i obilazak kulturno istorijskih znamenitosti.

2. WAKEBOARDING

★ SMEŠTAJ:
Smešten na ivici Nacionalnog parka Galičica, hotel Robinson Sunset House nudi pogled na Ohridsko jezero, udaljeno svega 100 metara. Sve sobe nude balkon i kamin. Bežični internet možete besplatno koristiti.
Opcije smeštaja: petokrevetne,trokrevetne i dvokrevetne sobe.

Sve sobe raspolažu delom za sedenje, TV-om, kupatilom i frižiderom. Sadrže jednostavan nameštaj i plafone sa drvenim gredama.

U vrtu ćete naći dečije igralište, mali bazen i pribor za pripremu roštilja. Hotel raspolaže terasom sa nadstrešnicom i sedištima od punog drveta.

Gosti se mogu opustiti u salonu koji raspolaže sofama i prozorima od poda do plafona. Salon je uređen zidovima od golog kamena i drvenim panelima. Ponuda hotela obuhvata i besplatan privatni parking.

Do centra Ohrida možete stići automobilom za 15 minuta. Tamo možete obići pijacu i brojne crkve.

★HRANA:
Nacionalni specijaliteti – makedonska domaća hrana, na bazi polupansiona(doručak i večera), koju spremaju naši domaćini.

★ CENA:

MULTIACTIVE HOLIDAY: 490 EUR
WAKEBOARDING: EUR

Cena podrazumeva 7 noćenja u petokrevetnim spavaonicama. Tokom 7 dana obezbeđujemo 4 polupansiona, a preostala 3, pun pansion.
Doplata za dvokrevetne sobe za 7 dana je 42 EURA po osobi.
Doplata za trokrevetne sobe za 7 dana je 20 EURA po osobi.

★REZERVACIJA:
Neophodna je uplata rezervacije u iznosu 50 %, koja se prenosi vlasnicima smeštaja . Glasi na ime. Uplaćena rezervacija se ne vraća, a prenosiva je na drugu osobu.

★INDIVIDUALNI PREVOZ:
Vlasnici automobila/vozači, koji su spremni da prevezu 3 putnika, oslobođeni su troškova goriva i putarina. Kompletne troškove snose 3 vožena lica. Sve one koji se prijave na događaj, učlanjujemo u viber grupu, gde direktno dogovarate prevoz.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: