ostrovica hollywood
2.900 RSD

Ostrovica – davno ugađeni vulkan i srpski Hollywood by Balkan Roads 04.09.2021. (jednodnevna)

Ostrovica i srpski Hollywood – Kažu da je Ostrovica davno ugašeni vulkan koji dominira ovim delom Šumadije. Mi idemo na sam vrh  gde dominiraju gole stene na kojima se još mogu prepoznati tragovi slivanja lave i divimo se pogledu. Dan upotpunjavamo predahom u srpskom Holivudu –  popularno izletište na proplancima planine Rudnik.

Polazak iz Beograda oko 7h ujutru od Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća). Vožnja Ibarskom magistralom ka naselju Rudnik, a potom ka selu Varnice odakle počinje markirana staza za uspon ka Ostrovici.

Sam uspon nije dugačak ali je težak i iziskuje oprez, staza je dugačka 2km I vodi kroz livade i šume pored litica nekadašnjeg vulkana. Na vrhu čeka nas pogled na lepotu Šumadije. Ostrovica pripada severozapadnim ograncima Rudnika – najviše šumadijske planine.

Kažu da je Ostrovica davno ugašeni vulkan. Šta god da je, svojim položajem i oblikom dominira ovim delom Šumadije.

Nakon odmora na vrhu i fotografisanja spuštamo se do početne tačke i put nastavljamo ka jednom od najpopularnijeg izletišta – srpski Hollywood. Odmor i uživanje u izletištu na planinskom vazduhu, u netaknutoj prirodi i domaćinskoj atmosferi, kao i prilika da se zaljuljate u “najvećoj ljuljašci” u Srbiji. Povratak u Beograd u večernjim časovima.

Galerija – Ostrovica i srpski Hollywood

Cena: 2.900 RSD

Prilikom prijave plaća se celokupan iznos aranžmana.

Korisne informacije:

Staza je dugačka oko 4km u oba pravca

Oprema: udobne patike, slojevita odeća, kačket, sendviče, jednu – dve flaše vode, kremu za zaštitu od sunca, rezervna garderoba, kabanica u slučaju kiše.

 

 

Tagovi: avantura, ostrovica, srpski, holivud, planinarenje, srbija, šumadija, uspon, pogled, balkan roads

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: