ovčar pešačka tura

OVČAR – pešačka tura – 08.05.021. Srbija za mlade

Ovčar – pešačka tura i Srbija za mlade 08.05.2021. idemo u još jednu avanturu. Otkrijte zašto Ovčarsko-kablarska klisura svojim prirodnim lepotama i spomeničkim vrednostima privlači pažnju vekovima!

Ovčarsko – kablarska klisura je jedna od najživopisnijih klisura Srbije. Usečena između planinskih masiva Ovčara i Kablara, širine od 50-100 m a dužine oko 20 km, spaja Čačansku sa Požeškom kotlinom. Od Čačka je udaljena samo 8 km. Odlikuju je visoke i strme krečnjačke stene u kojima se vide otvori nekolicine pećina, uklještenim meandrima koje pravi Zapadna Morava i jedinstvenom florom i faunom. Najviši vrh Ovčara, nalazi se 710 m iznad reke, to je ujedno i najveća dubina klisure u Srbiji.

ovčar pešačka tura

To je predeo izvanredne pejzažne raznolikosti, atraktivnosti, jedinstvena i značajna kulturno – istorijska celina sa brojnim manastirima, memorijalnim i sakralnim objektima i obeležjima, značajan kao primer geoloških, geomorfoloških procesa i pojava.

PROGRAM:

6:00 Polazak iz Novog Sada
7:00 Polazak iz Beograda (2 dana pred put kontaktirati organizaciju za mesto polaska i broj vodiča)
10:00 Polazak na pešačenje
10-16:30 Planinarenje uz pauze za uživanje u panorami Ovčarsko-kablarske klisure, pogledu na prelepe meandre Zapadne Morave i obilazak manastira Sretenje i Sv. Trojice
17:00 Ručak u restoranu DOM (fakultativno)
17- 19:30 Kupanje u wellness centru “Kablar” (napomena: obavezno ponesite peškir i opremu za kupanje ukoliko želite da koristite usluge wellness centra)
20:00 Polazak za Beograd
23:00 Očekivani dolazak u Beograd
00:00 Očekivani dolazak u Novi Sad

Ukupna dužina staze oko 12 km, težina staze laka, srednja kondiciona težina.

CENA: 1.600 din. Ovčar pešačka tura

U cenu uračunato:

  • Prevoz
  • Stručno vođenje sa licenciranim vodičima
  • Troškovi organizacije programa

U cenu nije uračunato:

  • Ulaznica za wellness centar “Kablar” 600 din.
  • Redovna godišnja članarina Srbija za mlade 500 din.

Za polazak iz Novog Sada doplata 1.000 din.
Članarina udruženja je obavezna i važi 12 meseci od datuma uplate. Nakon prijave rezervacija važi 48h.

Oprema:

Planinarske zimske cipele ili duboka obuća udobna za pešačenje, slojevita garderoba, rezervna obuća, kapa, kišna kabanica, rezervna odeća, naočare i krema za sunce, minimum 1l vode. Takođe, napomena je da obavezno ponesete peškir ukoliko želite da idete u wellness centar.

Hrana i piće:
Dovoljno hrane i vode za ceo dan. Obavezno poneti nešto slatko!

Svi učesnici akcije učestvuju na sopstvenu odgovornost, dužni su da potpišu izjavu o učesnika aktivnosti i da se drže usmenih uputstava organizatora i vodiča na akciji. Vodič ima pravo da zbog bezbednostnih razloga i nepredviđenih okolnosti promeni rutu tokom pešačenja.

U slučaju vremenskih nepogoda, tura se odlaže.

Ako je ovo vaša prva avantura, rado bismo podelili neka od naših iskustava.

Način plaćanja:

Gotovinski ili preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Napomene:

  • Nošenje maski i rukavica dok smo u busu je obavezno
  • Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska

 

INFO I REZERVACIJE

Srbija za mlade Beograd
E-mail: srbijazamlade@gmail.com
M: 061/1627226

Srbija za mlade Novi Sad
E-mail: srbijazamladenovisad@gmail.com

M: 064/1001520

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

 

 

 

Tagovi: ovčar, kablar, klisura, srbija, avantura, srbija za mlade, planinarenje, meandri zapadne morave

Tagovi: #, #, #, #, #, #, #, #