3.000 RSD

Ovčarsko Kablarska kajak avantura by No Fat No Stress 23.10.2022. (jednodnevna)

Na samo 150 km od Beograda nalazi se Ovčarsko – kablarska klisura, to je naj živopisnija klisura Srbije, usečena između planinskih masiva Ovčara i Kablara.

Ovaj predeo je jako popularan za planinarenje, ljubitelje prirode, ljubitelje kulturno istorijskih spomenika i poznat je po termo mineralnim vodama u Ovčar banji gde postoji bazen za kupanje.

Avantura počinje u 12h sa mesta polaska koje dobijate nakon prijave, potrebno je doći 15 minuta ranije kako bi vam podelili opremu i bili spremni za kajak.

Svako dolazi svojim prevozom.

Ko sve moze da učestvuje?

Prethodno iskustvo nije potrebno, od nas ćete dobiti osnovnu obuku za upravljanje kajakom. Srednji nivo težine, trajanje oko 3 sata veslanja + obuka.Kajaci su sit in, stabilni, namenjeni za rekreaciju.

Za ovu avanturu mogu da se prijave punoletna lica. Deca moraju biti u pratnji roditelja ili nekog punoletnog lica. Deca do 14 godina imaju 50% popusta. Sva deca moraju biti u dvosedu sa punoletnom osobom.

Pre početka veslanja dobijate kratku obuku na suvom, nakon čega ulazimo u kajake i krećemo sa praktičnim delom. Instruktor je sve vreme u zasebnom kajaku pored vas i uči vas.

Krećemo sa veslanjem, celim tokom se ide Zapadnom Moravom , na pola puta pravimo pauzu i vraćamo se nazad na mesto polaska, slikamo se uživamo u živopisnom biljnom i životinjskom svetu.

CENA: 3000 dinara

Šta obući:

Za ovu trening avanturu se treba obući sportski u skladu sa vremenom, nakon zakazivanja kajak treninga dobićete detaljne instrukcije kako se obući za taj dan. Treba znati da je ovo sport na vodi i da se često pokvasimo tako da treba poneti i rezervnu garderobu.

Treba poneti vodu, neku čokoladicu ili energetsku hranu, kačket, naočare za sunce, kremu za sunčanje, papuče kada je toplo vreme.
Preporučena sportska garderoba od sintetike i vune.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: