0 RSD

PEDESET TREĆA dečija šetnja KO ŠUNJANJE by Hiking Tour Serbia 26.11.2022. (jednodnevna)

Pridružite nam se u 53. dečijoj šetnji KO ŠUNJANJE, koju organizuje Hiking Tour Serbia.

ŠTA PLANIRAMO?

Plan je da ove subote spojimo izuzetno lepu i laganu setnju sa opažanjem najproblematičnijih lokacija za čišćenje, koje ćemo u saradnji sa neponovljivom ekipom iz AVANTURE.RS realizovati narednog dana.
U pitanju je najveća beogradska oaza, mesto gde šuma i dalje diše prirodnim dahom, mada se povremeno zagrcne od smeća koje nesavesni uživaoci prirode za sobom ostavljaju. Hajka na smeće Košutnjak, biće realizovana od vaših donacija, koje budemo prikupili tokom ove šetnje.
Od Konaka kneza Miloša, prema Hajdučkoj česmi, pa kroz šumu, sve do kluba Aleksandar, pa na početnu tačku…

ŠTA OBILAZIMO?

MILOŠEV KONAK – HAJDUČKA ČESMA – SKI STAZA – MILOŠEV KONAK

KADA KREĆEMO?

– OKUPLJANJE I POLAZAK U ŠETNJU ISPRED ULAZA U MILOŠEV KONAK U SUBOTU 26.11. U 11H

KOJI JE PROGRAM ŠETNJE?

Šetnju krećemo ispred MILOŠEVOG KONAKA koji je svojevremeno bio kraljevski dvor. Ovde ćemo imati priliku da vidimo jedan od najstarijih platana u državi, nakon čega krećemo put nekadašnjeg kraljevskog lovišta KOŠUTNJAKA.
Nakon kratke asfaltne deonice, prelazimo na šumski put koji nas vodi do čuvene HAJDUČKE ČESME koja je svojevremeno bila poznata po izuzetno kvalitetnoj vodi.
Šumska staza nas dalje vodi ka SKI STAZI, te ćemo imati priliku da se prisetimo vremena kada je postojala mogućnost skijanja na Košutnjaku. U slučaju dobre vidiljivosti, bićemo počašćeni prelepim pogledom na most na Adi i reku Savu.
Očekuje nas samo spust niz ski stazu i povratak na početnu tačku.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

– Dužina projektovane putanje je oko 5 km, a kako bismo je kompletno savladali biće nam potrebno između 2 i 3 sata pešačenja, što je čini odličnom za početnike i rekreativce.

VAŽNE NAPOMENE!!!

– RODITELJI ILI STARAOCI SU ISKLJUČIVO ODGOVORNI ZA BEZBEDNOST DECE O KOJOJ VODE RAČUNA I NADZIRU IH TOKOM ČITAVE ŠETNJE.
– Broj prijava će i ovoga puta biti ograničen, te vas molimo da nam pišete u inbox broj osoba koje želite prijaviti, ukoliko želite sa nama u šetnju.
– Tura se NE PLAĆA prilikom prijave, na dobrovoljnoj bazi je, pri kraju obilaska imaćete priliku da nagradite naše vodiče DONACIJAMA u skladu sa mogućnostima.
– VREMENSKE OKOLNOSTI inače ne utiču na naše šetnje, pa tako verujemo da ni deci ne bi smetalo malo sunca, vetra, kiše ili snega, a naročito nam NIJE PROBLEM blato. U slučaju većeg nevremena bismo verovatno otkazali turu, a na roditeljima ili staraocima je da UVEK SAMI procene vremenske prilike i da li su ili ne, njihova deca spremna za šetnju u datim okolnostima.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
– Vaši psi su uvek dobrodošli na svim našim šetnjama.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da dobro pripreme dečicu na ono što ih očeuje, a to je druženje u prirodi, boravak na čistom vazduhu i lagana šetnja. A takođe vas molimo da sa sobom donosite isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: