peru bolivija trek
321.600 RSD

OTKAZANO: Peru & Bolivija trek / Stazama Inka by EST Adventure 21.05.2022 - 05.06.2022. (16 dana)

Peru & Bolivija trek – Uspon na Nevado Mateo (5150m), Kusko, Machu Pichu, Pico Austria…

Andi u Južnoj Americi predstavljaju potpuno novi svet jer pružaju mnogo raznovrsnosti čak i onim iskusnijim avanturistima. Pregršt vulkana, jezera, visokih planina, ali i istorijskog nasleđa i nasmejanih domaćina. Na ovoj turi od petnaest dana ćete se preporoditi i imati prilike da doživite toliko toga da ćete sigurno poželeti da se ponovo vratite u ove krajeve. Obići ćemo prelepe planine i glavne gradove Bolivije i Perua. Konstantno ćemo biti na visinama većim od 3000 metara, pa je jasno da ovi trekovi zahtevaju dobru pešačku kondiciju, ali su iskustvo i zadovoljstvo koje ćete doživeti neprocenjivi. Tokom treka ćete imati prilike da osvojite tri vrha visine preko 5000m, a ko želi može učestvovati u usponu na jedan vrh visine preko 6000m u Boliviji.

PLAN PUTA:

1. dan

BEOGRAD – LIMA

Let Beograd – Lima. Dolazak i smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan

LIMA

Doručak. Celodnevno razgledanje glavnog grada Perua, istorijskog dela centra grada, kao i najživopisnijih delova Miraflores i Baranco. Posle večere, transfer do Huaraza udobnim autobusom.

3. dan

HUARAZ

Dolazak u jutarnjim časovima i smeštaj u hotelu. Obilazak grada sa vodičem. Povratak nazad u hotel, večera i noćenje.

4. dan

LAGUNA CHURUP

Ustajanje i rani doručak. Zatim krećemo prema Llanganuco dolini. Prvo prolazimo kontrolni punkt na ulazu u park, a nakon kratkog zaustavljanja idemo do Cebollapampa odakle počinje Laguna Churup trek do 4500m. Uspon traje oko tri sata, a sama Laguna se nalazi ispod impresivnog vrha Chacraraju (6112m). Po silasku se vraćamo do Huaraza.

5. dan

NEVADO MATEO (5150m)

Polazak oko 2h ujutru. Prevoz kroz najviši tunel na svetu traje oko dva sata, a zatim se kreće na sam uspon sa 4700m na zanimljiv i ne previše naporan glečerski vrh Nevado Mateo (5150m). Povratak nazad u Huaraz. Transfer autobusom do Lime.

6. dan

HUARAZ – LIMA – CUSCO

Dolazak u Limu, a zatim let za Cusco. Transfer sa aerodroma i smeštaj u hotelu. Nakon toga idemo u obilazak istorijskog dela grada. Večera i noćenje.

7. dan

CUSCO

Obilazak veoma živog dela grada po imenu San Blas. Smeštaj u hotelu, večera i noćenje.

8. dan

CUSCO – MACHU PICCHU – CUSCO

Nakon ranog doručka, transfer do Ollantaytambo-a odakle nastavljamo vozom do Aguas Calientes. Po dolasku počinjemo uspon ka Machu Picchu, i nakon nešto više od sat vremena uspona dolazimo do ulaza u ovaj prelepi, sveti grad Inka. Uživamo u nestvarnom okruženju i obilazimo Kapiju Sunca, Glavni Trg, Hram Kondora… Povratak laganim tempom nazad za Aguas Calientes gde se nakon ručka ukrcavamo na voz nazad za Cusco.

9. dan

CUSCO

Doručak. Obilazak najvažnijih znamenitosti grada. Večera. Noćenje.

10. dan

VINICUNCA

Polazak iz Cusco-a rano ujutru oko 4h. Doručkujemo na samom polasku treka na visini od 4400m, a zatim prolazimo prelepom dolinom gde se upoznajemo sa lokalnim stanovništvom i uživamo u prijatnom treku posmatrajući lame i okolne vrhove. Nakon tri sata stižemo na najvišu tačku treka (oko 5080m) odakle uživamo u pogledu na nestvarnu Vinikunku („Planina duge“), kao i na sveti vrh Ausangate.

Laganim tempom povratak nazad na tradicionalni ručak koji su nam spremili gostoljubivi domaćini. Povratak organizovanim prevozom u popodnevnim časovima i slobodno vreme za razgledanje grada. Noćnim autobusom iz Cusco-a krećemo ka jezeru Titikaka.

11. dan

CUSCO – LA PAZ

Doručak. Transfer do aerodroma. Let Cusco – La Paz traje oko sat vremena. Dolazak u La Paz i transfer do hotela. U popodnevnim časovima obilazak grada sa vodičem. Večera. Noćenje.

12. dan

LA PAZ – PICO AUSTRIA

Trek i uspon na Pico Austria (5320m). Odličan trek sa neverovatnim prizorima koji će biti priprema za najbitniji uspon koji sledi.

13. dan

LA PAZ – UYUNI

A) Trek grupa

Doručak. Celodnevni izlet do Chakaltaya (5380m) uz obilazak Mesečeve doline. U večernjim satima povratak u La Paz. Večera. Noćenje.

B) Climbing grupa

Polazak ujutru iz La Paza organizovanim prevozom. Krećemo na uspon do visinskog kampa Campo Alto, koji se nalazi na visini od 5000 metara. Trasa je dobro obeležena i vodi nas do glečera gde ćemo postaviti šatore. Nakon kratke pauze proveravamo svoju opremu. Jedemo rano i odmaramo kako bi što svežiji krenuli na uspon narednog dana.

14. dan

TITICACA JEZERO & COPACABANA

A) Trek grupa

Doručak. Celodnevni izlet do čuvenog Titikaka jezera, obilazak ostrva Sunca i Kopakabane. Imaćete priliku da vidite tradicionalan način gradnje domova i čamaca od trske. U večernjim satima povratak u La Paz. Večera. Noćenje.

B) Climbing grupa

Nakon vrlo ranog doručka (oko ponoći) počinjemo uspon preko glečera istočnom stranom do tačke Pala. Nastavljamo sve do vrha Huayna Potosi (6080m) do kojeg nam je potrebno oko šest sati uspona. Uživamo na vrhu sa prekrasnim panoramskim pogledom na Ande i na izlazeće sunce na istoku. Nakon nekog vremena počinjemo silazak do kampa Campo Alto, a zatim i do baze gde nas čekaju vozila koja nas vraćaju natrag u La Paz.

15. dan

LA PAZ – BOGOTA

Nakon doručka, transfer do aerodroma i let za Bogotu. Celodnevni obilazak glavnog grada Kolumbije. Uveče nastavak puta za Beograd.

16. dan

BEOGRAD

Dolazak u Beograd.

CENA: 321,600 RSD

U cenu je uključeno:
-avio prevoz na relaciji Beograd – Lima – Beograd
-avio prevoz na relaciji Lima – Cusco
-avio prevoz na relaciji Cusco – La Paz
-avio prevoz na relaciji La Paz – Bogota
-sve aerodromske takse
-transferi minibusom aerodrom – hotel – aerodrom u La Pazu, Cuscu i Limi
-autobuski prevoz na svim relacijama u Boliviji&Peru
-transport Cusco – Machu Picchu – Cusco (voz)
-smeštaj u hotelima 3* prema programu, u 1/2 sobama, polu pansion
-ture u Huarazu / Laguna Churup & Nevado Mateo / vodič & polupansion
-ture u Boliviji / Pico Austria, Titicaca jezero, Copacabana i Chakaltaya
-jednodnevna tura Vinicunca
-Ulaznice za Machu Picchu & Nacionalne parkove
-usluge profesionalnog vodiča na usponu prema programu
-sve dozvole i takse u Bolivija & Peru

U cenu nije uključeno:
– viza za Bolivija & Peru / samo za zemlje kojima je neophodna viza
– međunarodno zdravstveno osiguranje
– lični troškovi
– Dvodnevni uspon na Huayana Potosi (6080m) / 180 USD
(U cenu uračunata dozvola, transfer, noćenje u domu, hrana, vodič i oprema: dereze, cepin, pojas, uže, karabineri, žimar i goretex kombinezon)

Do sada 100% izlaznost na vrhove koji se penju tokom ove ture.

Galerija – Peru & Bolivija trek

FAQ

Kakav je trek?

Pešačenje je umerenog inteziteta, in a trenutke ume biti naporno. U Peruu, svakodnevni izleti iziskuju pešačenja od 4-6 sati, laganim tempom planinskim stazama. Tokom naših trekova može biti vetrovito i hladno, jer se nalazimo iznad 4.000 metara nadmorske visine. Naše posete Kusku, Maču Pikču i jezeru Titicaca ćemo koristiti kao kratku pauza pre nego što počnemo sa trekking vrhovima u Boliviji. Za vreme uspona na najviši vrh tokom ove ture – Huaina Potosi (6080m), planinarski hod je oko 6-8 sati.

Kakav je obilazak grada?

Celodnevni obilazak grada organizovan je uz pomoć lokalnog vodiča. Videćemo najvažnije kulturno-istorijske spomenike u Kusku, Maču Pikču, Puno i La Pazu.

Koje veštine treba da imam / koliko fit treba da budem?

Potreban vam je visok nivo kondicije, kao i prethodno iskustvo pešačenja na visinama do 4000 metara iznad nivoa mora je obavezno. Vaš vodič će vam dati kompletna uputstva i bezbednosne napomene na početku.

Kakvi su vodiči?

Sve aktivnosti na ovom putovanju će biti vođene na srpskom jeziku od strane EST licenciranog UIAA vodiča

Oprema koju preporučujemo:

1. Ranac 30l-40l
2. Putna torba za ostatak stvari / ostaje u hotelu dok ste na treku
3. Pantalone za trekking (keper ili sl.) x 2
4. Gore-tex jakna (ili nešto nepromočivo)
5. Cipele za planinarenje
6. Čarape – termo + obične
7. Majice pamučne x 5
8. Aktivni veš (Base layer)
9. Vunena kapa (ili polar)
10. Šešir (zaštita od Sunca)
11. Dukserica od Polara
12. Rukavice
13. Peškir i pribor za higijenu
14. Naočare za Sunce
15. Čeona lampa
16. Termos od 1l x 2
17. Lekovi, vitamini…
18. Toalet papir, krema za sunčanje SPF 50, krema za usne
19. Trek štapovi

Kakva je hrana?

Sva jela su lokalna i sveže kuvana, planinska jela. Možemo vam organizovati obrok na način koji želite. Piće nije uključeno.

Kada mogu da idem na ovaj put?

Rezervišite svoje mesto u predloženim datumima. Ako razmišljate o alternativnim datumima, idealno vreme za ovu avanturu je između maja i septembra.

Kakvo je vreme?

Peruanska suva sezona je između maja i septembra i to je najbolji period za posetu ovom regionu. Leti je prosečna temperatura u Peruu i Boliviji oko 30 stepeni, ali u planinama se ta temperatura spušta čak i do 5-10 stepeni Celzijusa. Na vrhu planine mogu biti neki snežni dijelovi.

Kolika će biti grupa?

Ovo putovanje će se odvijati sa minimalno 6 osoba, a maksimalno 15. Molimo vas da imate na umu da, ako nema 6 osoba, putovanje se može preurediti ili otkazati.

Mogu li prilagoditi putovanje?

Naravno! Za privatne grupe od šest ili više osoba putovanje se može odvijati u bilo kom danu koji želite, proširiti ili promeniti u skladu sa vašim potrebama. Kontaktirajte nas za više detalja.

 

 

Tagovi: peru, bolivija, peru bolivija trek, avantura, ekspedicija, andi, južna amerika, est adventure, planinarenje, pešačenje, Laguna Churup, lima, huarez, vikikunku, vrh Ausangate, cusca, la paz, Pico Austria, uzuni

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: