0 RSD

130. pešačka tura PORTA PARADISO by Hiking Tour Serbia 04.02.2023. (jednodnevna)

130. pešačka tura PORTA PARADISO by Hiking Tour Serbia.

ŠTA PLANIRAMO?

Od Rakovca ka Dumbovu šetajmo golim poljima i uživajmo u pogledu ka gradu… Od Dumbova ka Rakovcu pratimo potoke i guste šume, neka osećaj bude kao da smo prošli kroz vrata rajska…

ŠTA OBILAZIMO?

RAKOVAC – ČARDAK – DUMBOVO – DUMBOVAČKI VODOPAD – VRATA RAJA – RAKOVAC

KADA KREĆEMO?

OKUPLJANJE I POLAZAK JE KOD MANASTIRA RAKOVAC U SUBOTU 04.02.2023. U 10 H.
TAČNA LOKACIJA POLAZNE TAČKE:
Manastir Rakovac
https://maps.app.goo.gl/yFVBCb1j2ftWybHq9

KOJI JE PROGRAM ŠETNJE?

U samom početku nas očekuje uspon ka brdu ČARDAK, sa magičnim pejzažima u smeru Novog Sada i šumovitim obroncima Fruške gore.
Potom se polako spuštamo ka DUMBOVU i zalazimo u netaknutu šumu, gde pratimo potok koji nas vodi do DUMBOVAČKOG VODOPADA.
Sledi uspon ka brdu poznatom kao VRATA RAJA, o lepoti ovog predela sasvim dovoljno govori njegovo ime. Čitavu poslednju deonicu bićemo opijeni ovom predivnom listopadnom šumom, a po povratku nam ne ostaje nista drugo nego da udahnemo duboko i zapitamo kako je u pravom raju?

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

Totalna dužina šetnje je oko 10 km što je čini odličnom za početnike i rekreativce. Pretpostavljamo da će šetnja trajati 4 do 5 časova.

KAKO DA DOĐETE NA POČETNU TAČKU?

– Sopstvenim prevozom, iz Novog Sada, potrebno je da prođete Sremsku Kamenicu i na semaforu u Rakovcu skrenete levo. Nakon par minuta dolazite do manastira Rakovac koji je sa leve strane.
– Za sve one koji nemaju prevoz, ili ga pak žele ponuditi radi podele troškova ili jednostavno kako bi nekome pomogli, mogu potražiti na Facebook-u grupu koju smo nazvali Hajd na hajk, koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, radi lakše organizacije odlaska u šetnje.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO NA PEŠAČENJE?

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje, maske i rukavice nisu obavezne u prirodi s obzirom na to da ćemo poštovati preporučenu distancu
– Minimalno 1l vode, a obično i više
– Udobne i jake patike za šetnju
– Užinu, sendviče, voće, ručak, šta god poželite u prirodi smete pojesti bez griže savesti
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate za shodno
– Rezervna/zamenska garderoba, presvlaka

VAŽNE NAPOMENE!!!

– POČELO JE NAPLAĆIVANJE ŠETNJI OD STRANE NP FRUŠKA GORA, cena jedne šetnje je 100 rsd, a godišnja karta je 600 rsd, učesnici su dužni da to sami regulišu, a sve informacije vezane za to možete dobiti na sledećem linku: https://www.npfruskagora.co.rs/…/naknada-za-koriscenje…/
– Broj prijava će ovoga puta biti ograničen, te vas molimo da nam pišete u inbox broj osoba koje želite prijaviti, ukoliko želite sa nama u šetnju.
– Tura se NE PLAĆA prilikom prijave, na dobrovoljnoj bazi je, pri kraju obilaska imaćete priliku da nagradite naše vodiče DONACIJAMA u iznosu koliko mislite da vredi ova tura.
– VREMENSKE OKOLNOSTI uglavnom NE UTIČU na naše šetnje, osim ako ne bude u najavi neko baš teško nevreme, a na vama je da sami procenite da li vam odgovaraju vremenske okolnosti ili ne.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: