pešačka tura poteci
100 RSD

DEVEDESET DEVETA pešačka tura POTECI by Hiking Tour Serbia by Hiking Tour Serbia 25.12.2021. (jednodnevna)

DEVEDESET DEVETA pešačka tura POTECI by Hiking Tour Serbia!
Hodimo među bistre potoke, gde teče voda studena, bistra, poteci potokom potcenjenim potajno… Krenimo tuda gde je premalo nogu kročilo ranije i gde neke druge sile vladaju… Voda je život, pokraj vode je sve, pokraj vode i mi smo neki bolji…

ŠTA OBILAZIMO?

RASKRSNICA CRVENI ČOT – SRNEĆI POTOK – NADINE KASKADE – DRAGOVAČKI POTOK – ISIN ČOT – RASKRSNICA CRVENI ČOT

KADA KREĆEMO?

OKUPLJANJE I POLAZAK JE NARSKRSNICI ZA CRVENI ČOT U NEDELJU 25.12. U 9 H.
TAČNA LOKACIJA POLAZNE TAČKE:
https://maps.app.goo.gl/ea4NKtvjmmLXuXot6

KOJI JE PROGRAM ŠETNJE?

Nakon okupljanja na raskrsnici već u samom startu ulazimo u duboku šumu i spuštamo se u SRNEĆI POTOK, čiji tok će nam biti glavna smernica u prvom delu staze.
Očekuje nas avantura preskakanja kamenja, umivanja u bistroj ledenoj vodi i nailaženja na poneki slap. Ubrzo ćemo naići i na vodopad NADINE KASKADE, koji je jedan od najlepših među fruškogorskim biserima i gde ćemo napraviti mali odmor.
Nastavljamo da pratimo tok Srnećeg potoka, sve do ušća DRAGOVAČKOG POTOKA koji nam postaje orijentir.
I dalje nastavljamo sa preskakanjem i igrom oko prozirne vode sve do samog izvora kada izlazimo iz potoka i počinjemo sa šetnjom šumskom stazom ka ISINOM ČOTU. Ubrzo izlazimo na partizanski put i pratimo ga nazad do početne tačke.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

Totalna dužina šetnje je oko 10 km, što je čini odličnom za rekreativce i početnike spremne na izazov. Pretpostavljamo da će šetnja trajati 4 do 5 časova.

KAKO DA DOĐETE NA POČETNU TAČKU?

– Sopstvenim prevozom, iz Novog Sada, potrebno je da prođete Sremsku Kamenicu i nastavite pravo do skretanja za Rakovac. Nakon toga pratite put koji vas vodi direktno na vidikovac Zmajevac.
– Za sve one koji nemaju prevoz, ili ga pak žele ponuditi radi podele troškova ili jednostavno kako bi nekome pomogli, mogu potražiti na Facebook-u grupu koju smo nazvali Hajd na hajk, koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, radi lakše organizacije odlaska u šetnje.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO NA PEŠAČENJE?

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje, maske i rukavice nisu obavezne u prirodi s obzirom na to da ćemo poštovati preporučenu distancu
– Minimalno 1l vode, a obično i više
– Udobne i jake patike za šetnju
– Užinu, sendviče, voće, ručak, šta god poželite u prirodi smete pojesti bez griže savesti
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate za shodno
– Rezervna/zamenska garderoba, presvlaka
Hladno mi je, duva vetar, smrznuću se, joj ne ide mi se….ok polako, baby steps this way! 🙂

VAŽNE NAPOMENE!!!

– POČELO JE NAPLAĆIVANJE ŠETNJI OD STRANE NP FRUŠKA GORA, cena jedne šetnje je 100 rsd, a godišnja karta je 600 rsd, učesnici su dužni da to sami regulišu, a sve informacije vezane za to možete dobiti na sledećem linku: https://www.npfruskagora.co.rs/…/naknada-za-koriscenje…/
– Broj prijava će ovoga puta biti ograničen, te vas molimo da nam pišete u inbox broj osoba koje želite prijaviti, ukoliko želite sa nama u šetnju.
– Tura se NE PLAĆA prilikom prijave, na dobrovoljnoj bazi je, pri kraju obilaska imaćete priliku da nagradite naše vodiče DONACIJAMA u iznosu koliko mislite da vredi ova tura.
– VREMENSKE OKOLNOSTI uglavnom NE UTIČU na naše šetnje, osim ako ne bude u najavi neko baš teško nevreme, a na vama je da sami procenite da li vam odgovaraju vremenske okolnosti ili ne.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

 

 

 
Tagovi: pešačka tura, planinarenje, pešačka tura poteci, potok, avantura, hiking tour serbia, fruška gora, srbija, pogled, zima, sneg

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: