MALJEN
2.300 / 1.800 RSD

Pod bukvom reka bučna / Maljen by Hiking Tour Serbia by Hiking Tour Serbia 23.01.2022. (jednodnevna)

Uživanje u čarima Maljen planine i njenog okoliša ovog puta naš je plan. Šumski mir, pogled fin, žubor vode naš je cilj. Udahnimo duboko, poletimo, do ptica leta visoko…

UKRATKO
POD BUKVOM REKA BUČNA
DATUM: 23.01.2022. NEDELJA
KOTIZACIJA: POLAZAK IZ NOVOG SADA 2.300 RSD
KOTIZACIJA: POLAZAK IZ BEOGRADA 1.800 RSD

KOJI JE PROGRAM?

NOVI SAD – BEOGRAD – PODBUKOVI – BUKOVSKA REKA – VRH GOLUBAC – MALI GOLUBAC – PODBUKOVI – BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak iz NOVOG SADA sa parkinga kod Sajma (restorani Knin i Trojka, klub Ambar) u 06:30 h, iz BEOGRADA u 07:45h sa velikog parkinga Sava Centra (okretnica autobusa 27e i 35). Potrebno je doći na lokaciju 10 minuta pre polaska.
Naša avantura započinje laganom vožnjom ka domaćinstvu Mila Obradovića, lociranog u malenom zaseoku zvanom Podbukovi, u podnožju planine Maljen. Upravo na ovom mestu susreću se dve prelepe reke kamenitih korita zvane Bukovska i Crna.
Ovoga puta naš izbor pada na Bukovsku reku, koju ćemo u stopu pratiti širokom makadamskom stazom, prelazeći u par navrata sa jedne na drugu obalu i radoznalo zagledajući sve njene prelepe pritoke. Konstantna blaga uzbrdica deo je staze koja će nas pratiti u ovom delu šetnje.
Teška srca se odvajamo od ove magične reke ne bismo li zašli gore, ka obodima naselja Divčibare i pratimo putokaze za vrh Golubac, sa kog se pruža simpatičan pogled ka samom naselju, kao i ostalim maljenskim vrhovima.
Ubrzo nakon Golupca nailazimo i na još lepši Mali Golubac, koji se vešto sakrio u dubokoj zimzelenoj šumi. Ovde ćemo uživati u jedinstvenom pogledu ka kanjonu Crne reke i moru četinara karakterističnih za ovu planinu.
Šetnju nastavljamo dalje, ovog puta idući nizbrdo gustom šumom i lagano se približavajući Crnoj reci, kao i njenom ušću u Bukovsku i našoj početnoj tački.
Ukoliko vreme dozvoli, navratićemo u domaćinstvo Mila Obradovića na domaćinsko okrepljenje pre povratka kući.
Staza je dugačka oko 14km, sa oko 500 metara visinske razlike i preporučuje se rekreativcima.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PEŠAČENJE?!

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje
– Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.
– Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi.
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni.
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.
– Rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.
Kako da se pripremite za zimsko planinarenje? Evo kako

VAŽNE NAPOMENE!!!

– Od donacija naših članova koji će biti učesnici akcije ćemo pokriti troškove prevoza do svih odredišta određenih planom.
– Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi udruženja Ekotopia (ako želite da postanete naš član dovoljno je da popunite sledeći formular https://forms.gle/U1t5wxUftmYuP4yCA, članarina za 2021. godinu se ne naplaćuje)
– Molimo vas da nam prilikom prijave u inbox pošaljete ime i prezime, kao i mesto polaska uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

 

 

Tagovi: maljen, bukva, šuma, planina, planinarenje, srbija, avantura, hiking tour serbia, zima, januar, sneg, reka

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: