prašuma vinatovača
2.200 RSD

Prašuma Vinatovača – buđenje prirode by Srbija za mlade 16.04.2022. (jednodnevna)

Da bajke postoje, a sa njima i začarane prašume neopisive lepote, poverovaćete nakon što upoznate jedinu prašumu u Srbiji. Ispod Kučajskog neba, na 37 hektara, krije se prava oaza netaknutog mira i strogi rezervat prirode I kategorije pod zaštitom države.

Detaljni opis

Dužina staze – 20 km
Najniža tačka – 350 m nv
Najviša tačka – 650 m nv
Kondiciona težina – 2/10

Ići ćemo bržim tempom i nije za one koji su u lošoj kondiciji.

PLAN I PROGRAM:

06.00
Polazak iz Beograda. Polazak iz Novog Sada će biti u 4.40h

09.00
Dolazak u selo Strmosten. Priprema za pešačku turu.

09.15 – 16.00
Polazak na pešačenje od kuće koja je u vlasništvu “Srbija šume”. Sve vreme idemo makadamskim putem kroz kanjon reke Resave. Priroda je prelepa, ali staza koja sve vreme ide makadamom za iskusne avanturiste može biti malo monoton, zavisi od njih 🙂 Dolazak u prašumu i slobodne vreme za fotografisanje starih primeraka netaknute  flore Vinatovače.

16.30
Završetak pešačenja, presvlačenje i polazak na fakultativnu večeru u restoranu Lisinski raj.

17.00 – 19.00
Pauza za večeru u Restoranu Lisinski raj

22.00

Dolazak nazad u Beograd. Dolazak u Novi Sad oko 23.20.

*Satnica je napisana okvirno i ona zavisi od brzine kretanja celokupne grupe. Zato pratite uputstva vodiča na turi.

VAŽNE NAPOMENE:

 1. Staza nije ekstremno teška. ali je bitno da je učesnik/ca  dovoljno fizički spreman/a za pešečenje i da učesnik/ca nema nekih zdravstvenih problema zbog kojih ne bi mogao/la da izdrži uspon. Ako postoji neki zdravsteni problem učesnik je dužan da to prijavi prilikom prijavljivanja za putovanje.
 2. Vodič uspona zadržava pravo da skrati ili promeni trek usled nepovoljnih vremenskih uslova.
  Takođe, vodič uspona zadržava pravo da ne dozvoli uspon učesnicima sa neodgovarajućom opremom kao i da udalji sa uspona nedisciplinovane učesnike. Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane višom silom ili samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima koje učesnici nisu prijavili vodičima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava.
 3. Svi učesnici moraju da se tokom svakog uspona drže grupe i da se poštuju svaku odluku planinskog vodiča
 4. OBAVEZNA OPREMA:Planinarske cipele, slojevita garderoba, rezervna obuća, kapa, kabanica za slučaj kiše, rezervna odeća, čeona lampa.
 5. HRANA I PIĆE: hrana za uspon (sendviči, voće, slatkiši i slično), obavezno minimum 2l vode
 6. U slučaju najvljenih vremenskih nepogoda, tura se odlaže.

CENA: 2200 din.

U cenu uključeno:
 • Prevoz
 • Troškovi vodiča
 • Organizacija programa

U cenu nije uključeno:
 • Redovna godišnja članarina SZM 500 din.
 • Individualni troškovi članova
 • za polazak iz Novog Sada doplata 1.000 din.

INFO I REZERVACIJE:

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

 

 

 

Tagovi: srbija za mlade, prrašuma vinatovača, srbija, avantura, hajk, šuma, buđenje prirode, srbija šume

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: