reka gradac
1.600 RSD

Reka Gradac – grandiozno ledena, čista i bistra by Klub Džepovi Prirode 04.07.2021. (jednodnevna)

Jurišajući sa Maljena, reka Bukovska, a sa Povlena reka Zabava, grčevito se spajaju u zagrljaj u već izdubljenom koritu, čineći početak grandiozno ledene, čiste i bistre reke Gradac. Posle malo više od dvadestak kilometara vijugavog toka, Gradac se spaja sa Kolubarom u sred Valjeva, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag surove lepote…

PLAN AKCIJE:

Nedelja, 04.07.

-Polazak u 7h sa parkinga u Sarajevskoj ulici(ugao sa Drinskom). Okupljanje u 6,45h.

-Vozićemo se delom Ibarske magistrale, do Ćelija, potom preko Lajkovca i Valjeva do manastira Lelić. Udaljeno je od Valjeva oko 11km.

-Pauza za kafu u Valjevu.

-U Lelić stižemo oko 10h. Obilazak manastira, pa odatle krećemo na pešačenje i spuštamo se do reke Gradac. Jedna od najčistijih reka u Evropi.

-Napravićemo turu od desetak kilometara, sa odlaskom i do samog izvorišta. Deo vremena ćemo sasvim sigurno iskoristiti za kuliranje na obali reke i piknik ručak. Visinska razlika je oko 300m.

-Oko 17 se vraćamo natrag, do Lelića(ili do manastira Ćelije) gde nas čeka prevoz.

-Oko 18h krećemo za Beograd, gde stižemo do 20,30h.

Hrana: doručak iz ranca, a ručak po želji, u restoranu u Valjevu.

Preporučena prema: planinarske cipele, odeća prilagođena vremenskim prilikama,jakna, presvlaka, zaštita od sunca, mini apoteka, štapovi, kamašne, mali ranac, voda(2l).

CENA: 1600 din (prevoz, troškovi organizacije).

OBAVEZNO:

-redovna godišnja članarina udruženja- Klub Džepovi Prirode – 300 din(uplaćuje se na račun:285-2055090000015-24, klub Džepovi Prirode, Sarajevska 40)

-(članska knjižica se overava za tekuću- 2021g),

-ličnu karta i zdravstvena kartica.

Svi izleti i putovanja koje organizuje udruženje:“ Klub Džepovi Prirode“ su namenjeni isključivo članovima udruženja (obavezno je poneti člansku knjižicu, overenu za tekuću godinu).

NAPOMENE:

Rok za prijavljivanje je 5 dana pre akcije ili do popune mesta.

Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. Rok za otkazivanje ture od strane organizatora je 3dana pre ture(loši vremenski uslovi, nedovoljan broj prijavljenih itd.)

Postoji mogućnost  promene staze ili njenog dela, u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Prijave su validne samo uz uplatu celokupnog iznosa, na Ž-R udruženja:

285-2055090000015-24, (klub Džepovi Prirode, Sarajevska 40)

( svrha uplate-kotizacija za izlet na Gradac).

Uplata članarine moguća je isključivo nakon poslate popunjene pristupnice i dobijanja potvrde da je ona uredno zaprimljena u dokumentaciji udruženja.

Svi novi članovi će nakon uplate članarine dobiti člansku knjižicu udruženja.

-Za vreme pešačke ture, nije poželjno konzumiranje alkohola.

-Na pomen reči planinarenje, pojavljuju se razne asocijacije, recimo pentračenje po stenama i karabineri, nešto što je predviđeno za sportiste i ljude u izuzetnoj fizičkoj kondiciji. Moraćemo da vas razočaramo – planinarenje je u većini slučajeva lagana višesatna setnja po utabanim stazama, i predstavlja jedan od najboljih načina da istovremeno provedemo neko vreme u prirodi, družimo se, i radimo na svojoj fizičkoj kondiciji. Planinarenje nije bauk! Nastavak u na našem blog postu!

-Za vreme trajanja epidemije virusa Kovid-19, obavezno je nošenje zaštitnih maski u prevozu.

-Svi učestvuju na sopstvenu odgovornost.

-Ovaj izlet je  rekreativno-edukativnog karaktera, sa ciljem pešačenja u prirodi i upoznavanja geografskih i istorijskih obeležja, manje poznatih krajeva Srbije i regiona.

– Prema zakonu o turizmu(član 86,stav 4), nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Prijave, informacije i uplate na email ili telefonom:

Organizator ispred udruženja:

Branislav Makljenović

 

 

 

 

Tagovi: reka, gradac, valjevo, avantura, klub dzepovi prirode, srbija, manastir ćelije, planinarenje

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: