Reset vikend
160 EUR

Reset vikend by Vrmdžanska oaza 14.10.2022 - 16.10.2022. (3 dana)

RESET VIKEND – VRMDŽA – RTANJ
14.-16.10.2022.
• boravak u prirodi
• gurmanski vege obroci
• jutarnji časovi programa vežbanja
• zvučno putovanje / Sound Healing
• radionice i predavanja
Nadomak Rtnja, u naselju Vrmdža, uživaćemo u čistom vazduhu, cvrkutu ptica, čistoj izvorskoj voda, vegetarijanski obroci od organskih namirnica koje su dostupne u tom trenutku, vežbe relaksacije, jutarnje vežbanje, lekovite vibracije – sa ciljem resetovanja čitavog sistema.

Reset vikend osmišljen je sa ciljem opuštanja, harmonizacije i balansa, ponovnom “sastavljanju” i otpuštanju svega negativnog i opterećujućeg. Mozak, naviknut na konstantnu stimulaciju, dovodi vremenom do zasićenja i razdražljivosti, opada motivacija i fokus, ili postajete zavisni o zauzetosti. Duboki odmor krucijalan je za mentalno zdravlje, dozvolivši mozgu da se restartuje i osveži.

Daleko od užurbanog načina života i svakodnevnog stresa, u prekrasnoj oazi u okolini Rtnja, Reset vikend – na kojem ćete isceliti svoj um, dušu i telo. Uživaćemo u aromama, lekovitim vibracijama i elementima prirode na čarobnoj lokaciji.

Podarite sebi negu kakvu zaslužujete ~ vikend povlačenje iz svakodnevice, u Vrmdžanskoj Oazi ~ zaronite u sebe, dopustite regeneraciju uma, tela i duha.

Poziv je upućen svima, bez obzira na prethodno iskustvo u jogi ili meditaciji.

/// DIVYA PROGRAM

Dan počinjemo pokretanjem tela, uz Divya program vežbanja, sa akcentom na disanje i sinhronizaciji pokret-dah.
Divya program nastao je kao intuitivni iskaz, višegodišnjim praktikovanjem pilatesa, joge, raznih tehnika disanja i relaksacije. Kroz program vežbi, podstičemo prirodni proces unutrašnjeg detoksa, jer se kroz specifične pokrete i tehnike disanja vrši masaža unutrašnjih organa i drenaža limfe a dubokim relaksiranim disanjem povećava se nivo kiseonika u ćelijama i mozgu, što doprinosi boljoj koncentraciji, raspoloženju i zdravlju kože. Divya program ne poznaje polove, godine niti formu – zasnovan je na jednostavnim pokretima. Prethodno iskustvo u vežbanju i meditaciji nije neophodno, nema početnika, nema naprednih vežbača, nema nadmetanja niti ocenjivanja.
Časove drži Milana Veselinovic, kreator Divya programa.

/// SOUND HEALING

Isceljivanje zvukom je moćan, neinvanzivni metod lekovitim frekvencijama, čime se tok energije kroz telo vraća u sklad, dovodeći u stanje opuštenosti, energizujući fizičko telo i čisteći emocionalno telo. Na ovaj način ostvaruje se vitalnost, jasnoća, sklad i radost.Ako zamislimo ljudski organizam kao orkestar – ako jedan muzičar svira neskladno, to će imati negativan uticaj na čitav orkestar. Zato mora postojati dirigent (lekovite vibracije) koji ce uspostaviti red i sklad. Apsorbcijom vibracije tibetanskih činija i gonga, bubnja, uspostavlja se normalno funkcionisanje delova tela koji su bili van balansa. Ćelije organa ili sistema ponovo se dovode u sklad i energizuju, i dešava se ćelijsko re-programiranje.
Blagodeti ovih isceljujućih vibracija već su priznate u naučnim krugovima, tako da pojedine bolnice u Evropi već koriste terapije vibracijom pri rehabilitaciji i tretiranju post-traumatskih stanja.Tibetanske činije i gong ne samo da utiču na fizičko telo, već takođe i na emocionalnom i duhovnom nivou. To je regenerativni proces sa efektima na bolesti, obolenja i sve aspekte života. Zvučno Putovanje je isceljujuće akustično iskustvo, koje relaksira telo, čisti podsvest, umiruje um i aktivira prirodne mehanizme samoisceljenja u telu.
Na putovanje zvučnim i mirisnim vibracijama vode vas Milana Veselinović Aumkar Centar i Vesna Vujasinović.
Tokom boravka, moguć je i individualni tretman lekovitim vibracijama. Nirmal tretman podrazumeva uvodnu vođenu meditaciju sa postavljanjem Namere, intuitivnu masažu i zvučnu terapiju – ćelijsku masažu tibetanskim činijama, sve to u sinergiji sa aromatičnim lekovitim esencijama.

/// HRANA

Zdrav odmor podrazumeva obroke koji će podstaći odmor i obnovu tela. Nudimo zdraviju opciju za doručak i večeru – gurmansku vegetarijansku kuhinju (svezi kuvani obroci). Ovakav režim daće vam energije za dnevne aktivnosti ali i pokrenuti detoks tela. Koristimo uglavnom organsko povrće u pripremi obroka koje je dostupno u tom trenutku.
Poslednji dan vikenda, u toku dana imamo radionicu jednostavne brze obroke i napitke bez kuvanja, upoznajemo se sa hranljivim namirnicama i procesom detoksa. Gurmansku kuvanu hranu priprema nam Vesna Vujasinovic.

/// LEKOVITE BILJKE RTNJA

Veliki poznavalc svojstava biljaka i lekovitih trava, Dragan Mitrovic, void nas u setnju i interaktivno predavanje o biljkama Rtnja, kao i pricama vezanim za ovaj kraj.

/// PROGRAM DNEVNIH AKTIVNOSTI
(podložno promenama)

1. dan PETAK

13h okupljanje, upoznavanje i smeštanje u sobe
14h Ručak
16h Obilazak Vrmdže (Devojački kamen, vodenica, Latingrad)
18h Vesna Vujasinović, interaktivna radionica – razgovor – Prelazak iz grada na selo
19h Večera (kuvani obrok)
21h Druženje uz vatru / slobodne aktivnosti

2. dan SUBOTA

8h Divya movement čas
10h Doručak
11h Zvučno putovanje
13h Poseta Sokobanji, ručak (fakultativno), amam (fakultativno)
19h Večera (kuvani obrok)
21h Meditativni ples

3. dan NEDELJA

8h Divya movement čas
10h Doručak
11h Zvučno putovanje
13h Obilazak Vrmdžanskog jezera- Interaktivno predavanje o čajevima i praktično upoznavanje sa biljkama koje su u tom trenutku dostupne – Dragan Mitrovic
15h Radionica sirove hrane i užina
17h Završetak programa, polazak kući

/// INFORMACIJE I REZERVACIJE

CENA je 160 EUR.
Rezervacija podrazumeva uplatu akontacije od 40% od ukupne cene, najkasnije do 1. oktobra.
U slučaju odustajanja pronaći zamenu, jer se uplaćena akontacija ne vraća. Broj mesta je ograničen.

U cenu je UKLJUČENO:
• smeštaj u Oazi – dva polupansiona – noćenje, doručak, užina, večera, čajevi, ručak prvi dan
• jutarnji časovi Divya programa
• Zvučna Putovanja
• radionica sirove hrane
• predavanja i ples navedeni u programu

U cenu NIJE uključeno:
• prevoz do Vrmdže
• ručak (subota i nedelja)
• napici (sem čaja)
• aktivnosti u Sokobanji (ulaznica za tursko kupatilo i rucak u banji)
• individualni tretmani.

PREVOZ: 

U sopstvenoj režiji (autobus do Sokobanje ili sopstvenim vozilom). Postoji mogućnost da povežemo prijavljene i da oni između sebe naprave dogovor o zajedničkom dolasku.

Hrana je vegetarijanska, uglavnom organska, od kvalitetnih namirnica. Mogućnost veganske / posne hrane, treba najaviti unapred.

Smeštaj je u višekrevetnim sobama, peškiri obezbeđeni. Obezbeđene su prostirke za vežbanje i ležanje.
Preporučujemo da ponesete udobnu obuću za pešačenje, topliju odeću za veče, peškir i kupaći kostim za posetu turkom kupatilu.

/// O VODITELJIMA PROGRAMA

Divya program i Sound Healing – Milana Veselinovic
“Lična potraga za istinom i isceljenjem, dovela me je do prakse joge, meditacije, lekovitih biljaka, i na kraju do isceljivanja zvukom. Put u Indiju, na Gou, proširilo mi je dodatno vidike, otvorilo nove putanje, nove duboke uvide i povezivanje sa sobstvom. Kada sam prvi put čula zvuk vibracija činija sa Himalaja, postalo mi je kristalno jasno da je to moj put.
Pošto sam se uverila u snagu zvuka i namere i moć disanja, lična praksa prerasla je u rad sa ljudima. Otkako sam na ovom putovanju, svaki dan svojevrsni je blagoslov.”
Domaćin u Vrmdžanskoj oazi – Vesna Vujasinovic
Vesna Vujasinović, gong majstor, sound healing therapist, voditelj radionica i majstor za pripremu sirove i prirodne hrane, kuvar vegetarijanskih obroka. Pre 4 godine napustila privatan biznis i Beograd i osnovala Vrmdžansku oazu, imanje u selu Vrmdža na planini Rtanj opremljeno za smeštaj i organizovanje seminara i odmor. Zalaže se mnogo godina i promoviše zaštitu životinja, humanitaran rad i osvešćenost u vezi sa nasiljem nad ženama i porodičnim nasiljem. Takođe sarađuje intenzivno sa Udruženjem Permakultura Srbije, organizovanjem radionica i predavanja u toku cele godine sa oglednim primerom permakulturne bašte na imanju.
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: