2.390 RSD

Rtanj – pešačka tura by Srbija za mlade 01.10.2022. (jednodnevna)

RTANJ – pešačka tura, pogled na ušće Save u Dunav. Vreme je za susret s vanzemaljcima. Subota je rezervisana za posetu najpoznatijoj piramidi sa čijeg vrha (Šiljak) ćemo imati priliku da vidimo zašto je Jovan Cvijić bio toliko fasciniran ovim pogledom.

Malo je planina u Srbiji koje bude maštu i o kojima se ispredaju neverovatne priče kao što je Rtanj. A kakvi se tek mitovi vezuju za ovu planinu!

pogled

Malo činjenica o Rtnju:

  • Planina Rtanj je pravo mesto za sve koji vole izazov
  • Ova planina je poznata po brojnim podzemnim izvorima, pećinama, jamama, lekovitom bilju, vatrenim loptama koje predstavljaju prirodni fenomen, i drugim kuriozitetnim i neobjašnjivim pojavama, i zbog toga privlači veliki broj avanturista
  • Poseban izazov predstavlja uspon na vrh Rtnja (Šiljak 1560 mnv) sa koga nekad seže pogled čak do ušća Save u Dunav
  • Rtanj je poznat i po endemskom bilju koje raste samo na ovoj planini i zakonom je zaštićeno, a od njih svakako je najpoznatiji rtanjski čaj (Saturea montana).

vrh

PROGRAM: RTANJ – pogled na ućše Save u Dunav

6:00 Polazak iz Beograda
10:00-14:00 Dolazak na Rtanj i polazak na pešačenje i osvajanje vrha uz usputne pauze
14:00-15:00 Pauza za ručak (hrana iz ranca)
15:00-18:00 Nastavak pešačenja i upoznavanje sa prirodnim lepotama Rtnja
18:00 Polazak za Beograd uz usputne pauze za osveženje
21:30 Očekivani dolazak u Beograd

Obavezna oprema: planinarske cipele, slojevita garderoba, jakna, kabanica u slučaju kiše, kapa i rukavice, hrana (sendvič ili nešto slično, preporuka neki slatkiš), minimum 1,5 l vode.

Ako je ovo vaše prvo planinarenje i niste sigurni šta vam je sve potrebno, odvojite minut i skoknite do našeg bloga.

Ukupna dužina staze oko 15 km, težina staze srednja (južna strana Rtnja), poželjna je bolja fizička kondicija.

CENA: 2.390 din.

U cenu uključeno:

  • Prevoz autobusom turističke kategorije po programu
  • Stručno vođenje
  • Organizacija programa

U cenu nije uključeno:

  • Redovna godišnja članarina SZM 500 din.
  • Individualni troškovi članova

*Članarina udruženja je obavezna i važi 12 meseci od datuma uplate. Nakon prijave predrezervacija važi 48h i do isteka uplatiti u celosti ili 50% od ukupnog iznosa.

Način plaćanja:

Gotovinski ili preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

***Nošenje maski dok smo u busu je obavezno

GALERIJA

 

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi,dejstvo više sile itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. RTANJ – pešačka tura .Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Program se organizuje za članove uduženja i cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: