rujevica planina
2.400 RSD

Rujevica planina i Veliki vrh 897m by Alti sportski klub by Alti Sportski Klub 20.03.2022. (jednodnevna)

Rujevica planina i Veliki vrh 897m smešteni su između planine Rtanj, sa jedne strane i Bukovika (Bukove poljane) I Bovanskog jezera, sa druge strane, nedaleko su od Soko banje i sela Jošanica.


Pored lepih staza i pejzaža, pogleda na Ozren i Rtanj, ovaj predeo, prilično pust i nenaseljen pruža i zdravu nezagađenu okolinu. Proći ovim prostranstvima pravi je odmor za čula i užitak za oči.

Start i završetak staze je istoimeno selo Rujevica, a staza je kružna. Dužine je 20 kilometara sa oko 800 metara visinske razlike kumulativno. Nije tehnički zahtevna i vodi se kao srednje teška. Na stazi ima dva izvora vode.

Polazak iz Beograda je 20. marta u 06:00 h sa parkinga na uglu ulica Drinske i Sarajevske. Povratak se očekuje do 22:30 h.

CENA: 2400,oo RSD

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Vodič: Dragana Rajblović, SK „Alti“ (vodička licenca UIAA MB 452) (www.alticlub.org.rs)

**U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, u protivnom novac neće biti vraćen 

U skladu sa epidemiološkom situacijom maske na licu su obavezne u busu!

Sa sobom poneti: mali ranac sa hranom (sendviči, suvo voće, koštunjavi pladovi…), najmanje 1,5 litar vode, naočare, zaštitni faktor za sunce, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Sve što ponesete deo možete ostaviti u busu tokom šetnje. Obući se prikladno pešačenju (duboke cipele ili planinarske gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i toplu sportsku jaknu sa kapuljačom.

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom Sportskog kluba Alti.

Učesnici na akciju polaze na sopstvenu odgovornost, uz pridržavanje preporuka za nastavak trenažnog procesa u svim sportskim objektima vrhunskih sportista i ostalih sportista u sistemu sporta Republike Srbije, a sa ciljem primena mera prevencija i smanjenja rizika prenošenja virusa SARS-CoV-2, koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19,  kao i uz pridržavanje mera Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije: http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf. Napominjemo da prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

 

 

 

Tagovi: rujevica planina, srbija, avantura, alti sportski klub, veliki vrh, planinarenje, planina, uspon, oprema, staza, pogled, izvori vode

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: