šetnja bruje
Besplatna

113. Šetnja o kojoj svi Bruje by Hiking Tour Serbia by Hiking Tour Serbia 03.04.2022. (jednodnevna)

113. ŠETNJA O KOJOJ SVI BRUJE by Hiking Tour Serbia

Nek nam najveća briga bude dilema, da li je lepše jezero Moharač ili Bruje, nek nam sunce razjarenih čeljusti miluje obraze, a pitome padine opijaju oči svojim prostranstvom… Prođimo taj pitomi zapad na najdivljiji mogući način! Šetnja o kojoj će svi da bruje!

ŠTA OBILAZIMO?
JEZERO MOHARAČ – JEZERO BRUJE – RIMSKO KUPALIŠTE – MANASTIR ĐIPŠA – MOHARAČ

KADA KREĆEMO?
OKUPLJANJE I POLAZAK JE KOD JEZERA MOHARAČ U NEDELJU 03.04. U 9 H.
TAČNA LOKACIJA POLAZNE TAČKE:
Dropped pin
https://maps.app.goo.gl/Uz9cmEakgMFf34917

KOJI JE PROGRAM ŠETNJE?

Na samom početku šetnje očekuje nas lagani prelaz preko okolnih polja i ulazak u naizgled gustu i nepristupačnu šumu.
Nakon malo provlačenja izbijamo na širok kolski put koji nas okružen prelepim drvećem vodi do predivnog jezera BRUJE. Ovde pravimo prvu pauzu za kratak relaks i uživanje u čarima pitome jezerske vode.
Setnju nastavljamo ulazeći u šumu i vrlo brzo nailazimo na RIMSKO KUPALIŠTE koje u stvari predstavlja izvor termalne vode konstantne temperature 12-15 stepeni za koji se veruje da je korišten još u vremena kada su rimljani stolovali ovim predelima.
Potom nastavljamo šetnju okruženi dubokom šumom, udišemo najčistiji vazduh okoliša i polako hitamo ka beskrajnom poljanama gde je vešto skriven MANASTIR ĐIPŠA. Uživaćemo malo u pitomom ambijentu ovog fruškogorskog bisera i spremiti noge za lagani povratak.
Spuštamo se poljima, udišemo, uzdišemo i polako posle par proplanaka i šumaraka dolazimo do JEZERA MOHARAČ. Prepuštamo se opojnosti njegove magije, umivamo se bistrom vodom i sa osmehom na licu završavamo ovu polumaratonsku šetnju.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

Totalna dužina šetnje je oko 21km po pitomom terenu, što je čini odličnom za rekreativce i početnike spremne na izazov. Pretpostavljamo da će šetnja trajati 6 do 8 časova.

KAKO DA DOĐETE NA POČETNU TAČKU?

– Sopstvenim prevozom, iz Novog Sada, potrebno je da prođete Sremsku Kamenicu i nastavite pravo dok ne prođete Banoštor, potom levo preko planine do Erdevika. Na samom ulazu u mesto table vas vode desno
– Za sve one koji nemaju prevoz, ili ga pak žele ponuditi radi podele troškova ili jednostavno kako bi nekome pomogli, mogu potražiti na Facebook-u grupu koju smo nazvali Hajd na hajk, koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, radi lakše organizacije odlaska u šetnje.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO NA PEŠAČENJE?

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje, maske i rukavice nisu obavezne u prirodi s obzirom na to da ćemo poštovati preporučenu distancu
– Minimalno 1l vode, a obično i više
– Udobne i jake patike za šetnju
– Užinu, sendviče, voće, ručak, šta god poželite u prirodi smete pojesti bez griže savesti
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate za shodno
– Rezervna/zamenska garderoba, presvlaka

INFO I REZERVACIJE

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

VAŽNE NAPOMENE!!!

– POČELO JE NAPLAĆIVANJE ŠETNJI OD STRANE NP FRUŠKA GORA, cena jedne šetnje je 100 rsd, a godišnja karta je 600 rsd, učesnici su dužni da to sami regulišu, a sve informacije vezane za to možete dobiti na sledećem linku: https://www.npfruskagora.co.rs/…/naknada-za-koriscenje…/
– Broj prijava će ovoga puta biti ograničen, te vas molimo da nam pišete u inbox broj osoba koje želite prijaviti, ukoliko želite sa nama u šetnju.
– Tura se NE PLAĆA prilikom prijave, na dobrovoljnoj bazi je, pri kraju obilaska imaćete priliku da nagradite naše vodiče DONACIJAMA u iznosu koliko mislite da vredi ova tura.
– VREMENSKE OKOLNOSTI uglavnom NE UTIČU na naše šetnje, osim ako ne bude u najavi neko baš teško nevreme, a na vama je da sami procenite da li vam odgovaraju vremenske okolnosti ili ne.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

 

Tagovi: šetnja bruje, hiking tour serbia, erdevik, jezero bruje, srbija, planinarenje, proleće, april, oprema, sunce

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: