0 RSD

SLATKIŠ ZA OSMEH šetnja by Hiking Tour Serbia 25.12.2022. (jednodnevna)

SLATKIŠ ZA OSMEH šetnja by Hiking Tour Serbia.
Pridružite nam se u ovoj humanitarnoj akciji.

ŠTA PLANIRAMO?

Ovog puta rešili smo da napravimo jednu neobičnu nesebičnu šetnju. Plan je da prođemo skupa jedan ultimativni krug po Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i delom ispod nje! Samo što za razliku od prethodnih šetnji, ovog puta primamo donacije u vidu slatkiša, od kojih ćemo napraviti paketiće za one koji će se tome posebno obradovati.

ŠTA OBILAZIMO?
SAT – TUNELI – VIDIKOVCI – SAT

KADA KREĆEMO?

OKUPLJANJE I POLAZAK KOD SATA NA TVRĐAVI U NEDELJU 25.12.2022. U 11H

KOJI JE PROGRAM ŠETNJE?

Šetnju počinjemo ispred jednog od simbola Novog Sada, čuvenog SATA koji već vekovima sa visine pomno prati život novosađana i podseća ih na to da je vreme itekako prolazna stvar.
Nakon kratkog upoznavanja sa istorijom tvrđave, prošetaćemo do akademije umetnosti iza koje se krije ulaz u čuvene petrovaradinske TUNELE. Imaćemo priliku da napravimo jedan kratak krug ovim tajnovitim lavirintima u toku kojeg ćemo barem malo spoznati kompleksnost i genijalnost njihovih graditelja.
Izlaz iz tunela nas očekuje u blizini nekadašnjeg Bastiona i odatle šetamo po bedemima tvrđave uz nestvarne poglede ka Dunavu i Novom Sadu.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

Dužina projektovane putanje je oko 5 km, kako bismo je kompletno savladali biće nam potrebno oko 2 SATA pešačenja, zajedno sa nekoliko kratkih pauza, što ovu rutu čini odličnom za rekreativce i početnike.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje, maske i rukavice nisu obavezne u prirodi s obzirom na to da ćemo poštovati preporučenu distancu
– Minimalno 1l vode, a obično i više
– Udobne i jake patike za šetnju
– Užinu, sendviče, voće, ručak, šta god poželite u prirodi smete pojesti bez griže savesti
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate za shodno
– Rezervna/zamenska garderoba, presvlaka

VAŽNE NAPOMENE!!!

– BROJ PRIJAVA ZA OVU TURU JE OGRANIČEN, TE VAS S TOGA MOLIMO DA NAM SE JAVITE UKOLIKO STE ZAINTERESOVANI ZA DOLAZAK
-S obzirom da smo jedan deo ture u tunelima, OBAVEZNO ponesite baterijsku lampu, ukoliko neko ima strah od uskih prostora ova tura mu se ne preporučuje.
– Tura se NE PLAĆA, na dobrovoljnoj bazi je, ovog puta skupljamo donacije u vidu slatkiša za dečije paketiće.
– VREMENSKE OKOLNOSTI uglavnom NE UTIČU na naše šetnje, osim ako ne bude u najavi neko baš teško nevreme, a na vama je da sami procenite da li vam odgovaraju vremenske okolnosti ili ne.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: