Lošinj
256/280/335 EUR

POPUNJENO: NOVOGODIŠNJI SOUL CYCLING & HIKING NA OSTRVU LOŠINJ by Aktivni Odmor 30.12.2022 - 03.01.2023. (5 dana)

Predstavljamo vam Novogodišnji program AKTIVNOG ODMORA – NOVOGODIŠNJI SOUL CYCLING & HIKING NA OSTRVU LOŠINJ.
30.12.2022 – 03.01.2023.

O LOŠINJU

Treće ostrvo u nizu, južno od Rijeke, banja na moru, istorijski važan, sredozemno obojen, sa meštanima i ugostiteljima izuzetne ljubaznosti, ostrvo Lošinj je neotkriveno blago.
Za zdravlje pogodna klima, bogata bioraznolikost lekovitih biljaka i esencijalnih ulja, jedinstveni spoj prirodnih morskih aerosola u kombinaciji sa čistim vazduhom  i morem, temelj su tradicije zdravstvenog turizma na Lošinju, duže od 125 godina.
Više od 200 sunčanih dana godišnje, 280 km pešačkih i biciklističkih staza, vazduh 1. kvaliteta, visoka čistoća mora, 1200 biljnih vrsta – bogata bioraznolikost, 230 vrsta lekovitog bilja.
Park šuma Podjavori – Veli Lošinj; Park šuma Čikat – Mali Lošinj.
Miomirisni doživljaj na 5 ostrva – aromaterapeutski centar.
Gastronomija – lokalni začini i bilje, gastro užitak: Apoksiomenova antička kuhinja, Jela lošinjskih kapetana.
Lošinjsko otočje dom je oko 200 rezidentnih jedinki dobrih delfina.
Centar za istraživanje o moru – Institut Plavi svijet.
Aktivni odmor tokom cele godine (pešačenje / bicikliranje / planinarenje / tenis / sportovi na vodi / ronjenje / jedrenje / sportski ribolov i ribolov / izleti).

Kakav je plan?
3 dana razdragane nenaporne biciklističke ture ili za napredne, izazovnije. Za one koji nemaju rutinu vožnje bajsa, predlažemo E-BIKE. Planirana je i 1 hiking tura, na brdu u blizini Malog Lošinja.

★ SMEŠTAJ:
BIOKLIMATSKO LEČILIŠTE, VELI LOŠINJ (kliknite ovde radi fotografija)
VILA PARK II
Smeštaj je kategorisan kao 3 + ★

Gosti samostalno plaćaju boravišnu taksu.

★ CENA: 256, 280 ili 335 EUR
Podrazumeva smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama (4 noćenja) sa polupansionom (doručak i večera), 3 dana laganih vođenih biciklističkih tura, 1 dan nezahtevna planinarska tura, kao i trodnevni najam bicikla.
Cena aranžmana ukoliko se unajmljuje mtb ili treking bicikl je 280 EUR.
Ukoliko se unajmljuje E bike, cena je 335 EUR.
Za one koji ne žele da voze i rentaju bicikl, predviđeni su joga časovi, svakog dana pre doručka. Cena ostaje 280 EUR.
Gosti koji žele da voze bicikl, a zainteresovani su i za joga časove, doplaćuju 24 EUR.
Onima koji nose svoj bicik, cena aranžmana se umanjuje za 24 EUR i iznosi 256 EUR.

★REZERVACIJA:
Neophodna je uplata rezervacije u iznosu 50 %, koja se prenosi vlasnicima smeštaja i restoranu u kojem ćemo se hraniti. Glasi na ime. Uplaćena rezervacija se ne vraća, a prenosiva je na drugu osobu.

★ PROGRAMI:

BICIKLISTIČKE TURE:
Biciklistička ruta po ostrvu vitalnosti jedna je od najatraktivnijih i najmanje zahtjevnih ruta na Kvarneru. Zbog izrazito položenog terena uz samu obalu ruta je namijenjena svima – početnicima, porodicama sa decom, biciklistima u starije dobi.
Valja takođe upozoriti kako treba biti i jako oprezan s obzirom da se veći deo pedalira po betonskoj stazi koja je mestimično široka oko jedan metar i kako nema zaštitne ograde.
Na ostrvu je 280 km pešačkih i biciklističkih staza!

PLANINARENJE:
Osorščica poznata i kao Osorčica je planina u Hrvatskoj. Nalazi se na ostrvu Lošinj. Planina je visoka 588 metara. Osorčica se proteže duž severnog dela ostrva Lošinja, od naselja Osor na severu do naselja Ćunski na jugu u dužini od oko 15 kilometara. Planina je krečnjačkog sastava i na njoj su razvijeni kraški oblici. Asimetričnog je izgleda: strmija prema zapadu, dok se blago spušta prema istoku ge ima i dolomita čijim je raspadanjem nastalo malo zemlje u okolini Nerezina, Svetog Jakova i Osora.

JOGA:
Svakog jutra, pre doručka, joga čas u trajanju 75 minuta.
Časove vodi učitelj joge IRENA MAKSIMOVIĆ

★INDIVIDUALNI PREVOZ:
Vlasnici automobila/vozači, koji su spremni da prevezu 3 putnika, oslobođeni su troškova goriva i putarina. Kompletne troškove snose 3 vožena lica. Sve one koji se prijave na događaj, učlanjujemo u viber grupu, gde direktno dogovarate prevoz.

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: