Spust Drinom
2.500 RSD

SPUST DRINOM by Tara Izleti 01.06.2023 - 31.10.2023. (153 dana)

SPUST DRINOM obično je termin koji ljude asocira na uzbudljivu i adrenalinsku, a u isto vreme i opuštajuću avanturu sa hiljadama čamaca na reci Drini – Drinsku Regatu. Naša preporuka je da ako već niste, obavezno posetite ovu tradicionalnu letnju manifestaciju. Bez obzira na to da li ste već bili na regati ili ne, naša organizacija vas vodi na spust na istoj ovoj relaciji tokom cele letnje sezone. U podnožju planine Tare se vozimo blistavom, zelenom, i kristalno čistom rekom Drinom, koja nam nudi istovremeni pogled na dve države: Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Ukoliko se odlučite da nam ukažete svoje poverenje, imaćete priliku da se upoznate sa najatraktivnijim delom reke Drine.

  • Spust Drinom je izlet koji se organizuje na čamcima, SUP daskama ili kajacima.

Čamci:

  • Ukrcavanje će se odvijati neposredno ispod hidroelektrane „Bajina Bašta“ u Perućcu. Plovi se najatraktivnijim delom Drine ispod vodopada rečice Vrelo. Reka nas dalje vodi ka mostu Skelani u Bajinoj Bašti. Ovde postoji mogucnost da zastanemo i organizujemo posetu arheološkom muzeju Rimski Municipium. Ova plovidba je rekreativni spust uz mnoštvo lepih prizora za fotografisanje. Trajanje spusta je dva do tri sata, u zavisnosti od vodostaja reke. Kućica na Drini je simbol Bajine Bašte i jedno od najpoznatijih obeležja reke Drine. Baš kod te kućice se završava i naša tura. Po želji možemo organizovati ručak u restoranima “Studenac” ili “Dve Lipe”.

CENA – 2500 RSD po osobi

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: