stara planina srbija
4.990 RSD

Stara planina | Babin zub i Midžor | by Srbija za mlade 24.09.2022 - 25.09.2022. (2 dana)

Ovog vikenda Vas upoznajemo snetaknutom prirodom Stare planinenjenom nesvakidašnjom lepotom, moćima i čarima koje krije ovaj biser prirode Srbije.

 
Ovde ne postoji prirodna monotonijaosetite adrenalin, snagu i divljinu ove planinejedinstveni osećaj koji Vam pruža boravak a ovom neotkrivenom području. 
 
Stara planina je deo planinskog sistema Balkan, koji sprostire delimično u Srbiji i većim delom u Bugarskoj. Dug je oko 600 km, a širok izmedju 30-50 km. Pruža se od Vrške čuke na zapadu do Crnog mora na istoku i predstavlja produžetak Južnih Karpata. 
 
Region Stare planine je zaštićeno područje I kategorije i ima status parka prirode. 

Ako vam ne odgovara ovaj termin evo još par opcija:

22-23.10.2022.

11-12.11.2022.

Detaljni opis

Babin zub  
-Kondiciona težina 2/10
-Dužina staze oko 8 km (ukupno)
-Najniža tačka 1350 mnv
-Najviša tačka 1780 mnv

Midžor 
-Kondiciona težina 4/10
-Dužina staze oko 16 km (ukupno)
-Najniža tačka 1550 mnv
-Najviša tačka 2169 mnv

PROGRAM:

I dan
– Polazak u 06:40 časova iz Beograda (od Sava centra). Vožnja autoputem, pa preko Svrljiga, Periša i Kalne dolazimo na plato ispred  hotela “Stara planina” (bivšeg Falkenštajnera) na mesto Jabučko ravnište. Spremanje i polazak na turu oko 12h. Uspon na Babin zub, vrh koji se nalazi na 1780 mnv. Jedan od najlepših vrhova na Staroj planini, a pogled sa njega na okruženje je nezaboravan. Pauza na vrhu. Silazak sa Babinog zuba na severnu stranu do planinarskog doma gde nas čeka autobus.  Pešačka tura nije naporna i zahteva lakši nivo fizičke kondicije. Za celu turu je potrebno manje od 4 sata. Spuštamo se na piće u kafe restoran Plaža, koji se nalazi u prelepom prirodnom ambijentu kao iz bajke. pešačimo još 500m do plainarskog doma “Midžor” gde će nas čekati prevoz. Busom odlazimo do smeštaja.  Slobodno vreme za druženje u restoranu smeštaja. Noćenje.

II dan 
– Budjenje, doručak. Nakon doručka, pripreme i polazak na turu – uspon na Midžor (2 169 mnv), najviši vrh Stare planine u Srbiji. Odlazimo busom do planinarskog doma.Od planinarskog doma je udaljen 8, 6 km i to rastojanje u povoljnim vremenskim uslovima se prelazi za oko tri sata. Povratak istom stazom do doma i povratak za Beograd. Dolazak u Beograd oko 22h. Kraj programa.

CENA: 4990 RSD (za sopstveni prevoz 3990 RSD)

U cenu uračunato: 
– Prevoz
– Smeštaj u apartmanima Vučković
– Usluge planinkog vodiča
– Troškovi organizacije programa

U cenu nije uračunato: 
– Individualni troškovi članova
– Redovna godišnja članarina “Srbija za mlade” od 500 rsd
– Hrana i piće

SMEŠTAJ:

APARTMANI VUČKOVIĆ

Smeštaj dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama apartmanima Vučković u Crnom vrhu.

Svaka soba ima centralno grejanje i kupatilo.

Obavezna oprema: planinarske cipele, slojevita garderoba, jakna, kabanica u slučaju kiše, kapa i rukavice, hrana tokom ture, minimum 1,5 l vode i nešto slatko.

NAČIN PLAĆANJA: Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: