3.500 RSD

CROSS pešačka tura – Stara planina – Midžor by Trening Centar Cross 18.09.2021. (jednodnevna)

Cross pešačka tura na jedan od najviših vrhova Srbije – Midžor 2169 nvm.

 

Stara planina spada u jednu od najlepših, a istovremeno neotkrivenih planina u Srbiji. Ovaj put penjemo se na njen najviši vrh – Midžor, koji postajano dominira na 2169 mnv i uživamo u veličanstvenim prizorima prirode kakav se može sresti samo na Staroj planini. Pripada visokoplaninskom sistemu Balkanskih planina koje se pružaju od Crnog mora na istoku do Vrške čuke na zapadu. Dužina ovog planinskog masiva iznosi 530 km. Zanimljivo je da se Midžor nalazi na samoj granici između Srbije i Bugarske.

Program:

Polazak iz Beograda u 6:00h (Sava centar) . Planiran dolazak na Babin zub oko 10:00h i polazak na stazu. Staza je dugačka 16 km u oba pravca i spada u lakše. Vreme potrebno za obilazak staze 6h. Povratak u Beograd nakon završetka planinarske ture. Dolazak u Beograd oko ponoći.

Potrebna oprema: cross pešačka tura

ranac, 2l vode, rezervna odeća, dovoljno hrane za ceo dan, duboka cipela (poželjno da bude planinarska), tanka jakna, kačket, šešir ili neka druga zaštita od sunca.

Cena izleta 3.500din

 

 

Tagovi, cross avantura, stara planina, trka, midzor, trčanje, srbija, trening centar cross

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: