stara planina sretenje
14.500 RSD

Stara planina | Sretenje | Skijanje | Pešačke ture by Srbija za mlade by Srbija za mlade 12.02.2022 - 16.02.2022. (5 dana)

Stara planina | Sretenje | Skijanje | Pešačke ture by Srbija za mlade. 12-16.02.2022. Provedite slobodno vreme za sretenjske praznike na veličanstvenoj Staroj planini, upoznajte njena netaknuta prostranstva, nesvakidašnje lepote, moći i čari koje krije ovaj biser prirode Srbije.

Osetite adrenalin i uživajte u skijanju, sankanju, šetnjama, planinarenju, druženju i sjajno se zabavite na bajkovitoj, po mnogima najlepšoj planini Srbije.

Sadržaj skijaškog centra “Babin zub” čine staze na lokacijama “Konjarnik”, “Sunčana dolina”, kao i “Markova livada”. Skijalište “Babin zub” poseduje četvorosednu žičaru “Konjarnik” sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1.400 skijaša na sat i ski lift ”sidro” “Sunčana dolina” kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Na lokaciji “Jabučko ravnište” nalazi se prva gondola u Srbiji. U okviru ovog dela skijališta izgrađena je i četvorosedna žičara, i ski lift tako da je povezan sa delom skijališta na “Babinom zubu”. Više od 13 kilometara odlično uređenih staza, različitih težina, pripremljene su za skijaše svih kategorija. Za ljubitelje ekstremnijih sportova, obezbeđena je staza za slobodnu vožnju. Pored toga, u ski centru Stara planina je izgrađen sistem za veštačko osnežavanje, kako bi, i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima.

PROGRAM:

SUBOTA 12.02.2021. Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima u 08.45h. Polazak i Novog Sada u 7.15h. Vožnja autoputem pa preko Niša, pa preko Svrljiga, Kalne do Crnog vrha gde ostavljemo najveći deo ekipe i na kraju do skijališta Jabučko ravnište. Smeštaj i slobodno vreme za odmor, šetnju. Slobodno vreme. Večera. Druženje u restoranu smeštaja. Noćenje.

NEDELJA 13.02.2021. Doručak. Transfer do ski centra. Skijanje. Ko ne ide na skijanje postoji mogućnost pešake ture do vrha Žarkova čuka na 1848 mnv. Za sve koji nisu doživeli ovaj pogled zimi – biće neprocenjivi osećaj. Za ovu pešačku turu su pored dobre kondicije obavezne: zimske planinarske cipele, kamašne, slojevita garderoba, kapa, bandan, rukavice, štapovi (poželjno)… Grupa koja ide na pešaku turu će svaki dan dan u nekom kafiću da sačeka da skijaši završe skijanje, tj. do 16.30h. Transfer nazad do smeštaja. Večera i slobodno vreme. Druženje u restoranu smeštaja. Noćenje.

PONEDELJAK 14.02.2021. Doručak. Transfer do ski centra. Skijanje. Za one koji ne idu na skijanje pripremili su lakšu pešačkom turu, sankanjem i igrama bez granica. Za ovaj dan je planinarana lakša pešačka tura do nestvarnih vidikovaca na vrhu i platou na Babinom zubu 1783mnv. Posle skijanje i hiking-a transfer do Crnog vrha. Transfer nazad do smeštaja. Večera i slobodno vreme. Druženje u restoranu smeštaja.  Noćenje.

UTORAK 15.02.2021. Transfer do ski centra. Sretenje započinjemo standardno sa skijanjem. Za one koji ne idu na skijanje pripremili su lakšu pešačkom tura do vidikovca Bolvan, sankanjem i igrama na snegu. Posle skijanje transfer do smeštaja. Večera i slobodno vreme. Druženje u restoranu smeštaja.Noćenje.

SREDA 16.02.2021. Nakon odjave iz smeštaja transfer do ski centra. Skijanje ili lakša pešačka tura do vidikovca Orlova stena. Nakon šetnje i pauze, povratak za Beograd. Dolazak u Beograd/Novi Sad u večernjim časovima.

KOME JE NAMENJEN PROGRAM:

– skijašima
– planinarima,
– ljubiteljima prirode i sportova na snegu,
– svima onima koji žele da provedu sretenjske praznike na Staroj planini 🙂

CENA BEZ SKI PASS-A: 14.500 RSD

CENA SA SKI PASS-OM: 21.500 RSD

U cenu uračunato:

– četiri noćenja u odabranom smeštaju
– četiri polupansiona
– prevoz prema programu
– planinarska tura do vrha Žarkova čuka (ako dozvole vremenski uslovi)
– pešačka tura do vrha i vidikovaca na Babinom zubu
– ostale pešačke ture
– zabavni program
– troškovi vodiča i organizovanja programa

U cenu nije uračunato:

– doplate za smeštaj u dvokrevetnim sobama 2000 din. po osobi
– doplata za smeštaj Vučković 1000 din. po osobi
– doplata za polazak iz Novog Sada 1000 din.
– ručak, ostali obroci i piće
– redovna godišnja članarina Srbija za mlade 500 din.
– individualni troškovi članova

NAPOMENE ZA SKIJAŠE:

• Koristimo najbolju novu ski opremu rentala SNOW SPORTS www.snowsportsacademy.eu koji je glavni zastupnik Fischera-a u Srbiji
• Dodatne ski časove za početnike i naprednu ski školu dogovarate direktno sa ski instruktorima sa odličnim popustima za naše članove
• Ski obuka se realizuje sa licenciranim ski instruktorima pod nadzorom trenera skijaške reprezentacije Srbije
• Cena za iznajmljivanje opreme (skije, pancerice i štapovi ili board i buce) je 600 din. po osobi/po danu

 NAČIN PLAĆANJA: Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

SMEŠTAJ: Stara planina Sretenje

1. SOBE I APARTMANI VUČKOVIĆ

Apartmani Vučković nalaze se u centru naselja Crni vrh u prelepom prirodnom ambijentu sa pogledom na padine Stare planine i vrh Babin zub. Objekat je nov i otvoren je pre 2 godine. Smeštaj poseduje apartmane i sobe, kao i restoran u prizemlju. Svaki apartman i soba imaju sopstveno kupatilo i centralno grejanje, koje je odlično. U restoranu smeštaja Vučković planiramo je okupljanje cele ekipe sa putovanja.

*Ovaj smeštaj se doplaćuje 1000 din. po osobi.

2.HAJDUK VELJKO

Objekat se nalazi u naselju Crni vrh, na oko 600m od glavnog puta prema skijalištu i mesta gde putnike ostavlja bus.
Objekat raspolaže sa dvokrevetnim, trokrevetnim, četvorokrevetnom soboma sa sopstvenim i zajedničkim kupatilima. Domaćinstvo garantuje udoban boravak svojim bogatim sadržajem. Gosti mogu uživati u predivnom pejzažu na terasi iznad reke i sa nestavrnim pogledom na vrhove Midžor i babin zub. Svaki apartman i soba imaju centralno grejanje.
Nećemo raditi transfer autobusom do smeštaja Vučković, ukoliko bude nekih okupljanja (žurki) u vili Vučković.

 

 

 

Tagovi: stara planina, planina, planinarenje, skijanje, stara planina sretenje, avantura, srbija, ski, oprema, ski lift, zica, tura, sneg, snowboard

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Podeli avanturu: