1.700/3.900 RSD

Starica + Rajkova pećina by Trinity Nature 03.12.2022. (jednodnevna)

Starica + Rajkova pećina by Trinity Nature.

Dobrodošli na još jedan biser Istočne Srbije.
Dobrodošli na još jednu Epsku avanturu u organizaciji Trinity nature tima. Ovaj put vas vodimo na jedan magičan uspon, uspon na planinu Starica i sve to uz obilazak fenomenalne Rajkove pećine na kraju ove avanture.

SPECIFIKACIJE:

Okupljanje u Beogradu: 6:15h na parkingu ispred Sava Centra (ulaz iz Vladimira Popovića)
Polazak iz Beograda: 6:30h
Dolazak: oko 9:30h
Startna tačka: Parking stadiona “Pod Staricom”, Majdanpek
Start ture: 10:00h
Kraj ture: oko 16h
Dužina ture: 15km
Povratak za Beograd: posle 16h
Vertikalni uspon: +500m
Tip staze: Kružna
Kondiciona zahtevnost staze: Srednje zahtevna 3/6
Pogodna za aktivnu decu do 12 godina: NE
Teren: trava, zemlja
Predviđeno efektivno vreme trajanja: oko 6h
Dodatna oprema: 1.5l vode, kape ili bandane, energetski barovi, hrana, krema i naočare za sunce, kačket, štapovi (toplo preporučujemo).

CENA:
“Hiking tura”, sopstveni prevoz – 1.700 din.
“Hiking tura”, organizovan prevoz – 3.900 din.

Opis staze

Ruta počinje u Majdanpeku, parking stadiona “Pod Staricom”, i nastavlja se (šetnja kroz šumu), jedno 3 km do vrha planine Starica. To je najteži deo ture, poznat pod nazivom “kardio staza”. Pogled sa vrha je fascinantan – čitav grad i neverovatni predeli u krugu od 80 kilometara se vide kao na dlanu. Staza je na pojedinim mestima malo strmija. Odatle nastavljamo dalje, nizbrdo, uglavnom šumskim putem do prerasta Radjina (oko 5 km do datog prerasta). Potom sledi lagani hod do ponora Paskove reke i Vučije doline (oko 3 km). A nakon toga obilazimo prirodni amfiteatar Radenkova bina. Na samom kraju ove avanture ćemo posetiti fantastičnu Rajkovu pećinu (ulaz u pećinu se naplaćuje dodatno 250 rsd, i obilazak je planiran da traje oko 45 minuta). Dužina ove kružne staze je oko 15 km. Ovo je ruta za koju se učesnici moraju pripremiti za hodanje po šumskom, povremeno blatnjavom terenu (ukoliko padne sneg biće bolje i lepše). Štapovi mogu biti korisni. Preporučujemo ih. Lampe poneti, za svaki slučaj. Vreme trajanja hajking ture je maksimum 7 sati. Ruta spada u srednje zahtevne po kategorizaciji Trinity nature tima i namenjena je svima koji mogu izdržati 5h efektivnog pešačenja.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: