stradunijada
65 EUR

STRADUNIJADA by Hiking Tour Serbia 03.11.2023 - 05.11.2023. (3 dana)

Prastari Dubrovnik / Stradunijada, trgovačka meka, zauvek slobodan! Savršeno čuvan od strane jadranskih dinarida koji se okomito spuštaju u lepi plavi Jadran! Baš tu se kriju razne utvrde koje su vekovima služile kao osmatračnice i čuvari ovog inspirativnog grada…

UKRATKO
STRADUNIJADA
DATUM: 03.11.2023. – 05.11.2023.
PRIJAVE DO 28.10.2023.
KOTIZACIJA: 65e (prevoz, vodjenje, organizacija)

KOJI JE PROGRAM?

03.11.2023. NOVI SAD – BEOGRAD – HAJK DUBROVNIČKIM TVRDJAVAMA – DUBROVNIK
DUŽINA RUTE: 14km
VISINSKA RAZLIKA: 400M
TEŽINA: SREDNJA
Polazak iz NOVOG SADA sa parkinga kod Sajma (restorani Knin i Trojka, klub Ambar) u 22:00h , iz BEOGRADA u 23:15h sa velikog parkinga Sava Centra (okretnica autobusa 27e i 35). Potrebno je doći na lokaciju bar 10 minuta pre polaska. Vožnja ka Dubrovniku uz mogućnost još nekih putnika na usputnim stajalištima.
U jutarnjim časovima pristižemo do okoline Dubrovnika i hajk počinjemo od jednog od najpoznatijih vidikovaca na sam grad i njegovo staro utvrdjeno jezgro.
U nastavku ćemo proći pored nekoliko starih utvrda napravljenih u davna vremena kako bi grad mogao biti zaštićen sa svih strana, a pogled će nam šarati od izvora reke Omble pa sve do otvorenog mora!
Najpoznatije utvrde koje ćemo proći su Strinčjera i Imperial, a pored toga ćemo imati priliku da vidimo i par slabije očuvanih manjih zdanja.
Nakon poslednje i najočuvanije sledi lagani spust ka gradu sa konstantnim pogledom ka moru! A potom uživanje u čarima ovog bajkovitog bisera Jadrana!
U večernjim časovima krećemo nazad ka Srbiji dok je povratak planiran negde u rano jutro 05.11.
ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!
– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.
– Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu iz ranca za više obroka, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.
– Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi, udobna garderoba.
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.
– Kabanica, rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

VAŽNE NAPOMENE!!!

– Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi PLANINARSKOG DRUŠTVA HIKING TS (Kontaktirajte nas za detalje vezane za učlanjenje i kupovinu markica za 2023. godinu) ili bilo kog planinarskog društva u sklopu PSS-a, kao i članova udruženja EKOTOPIA
-U sklopu kotizacije učesnici dobijaju prevoz, vođenje i čitavu organizaciju
– Organizatori zadržavaju pravo izmene programa usled nepredviđenih okolnosti, nemogućnosti pristupa određenim deonicama ili čak otkazivanje putovanja, ukoliko nam nove mere propišu zabranu boravka u busu ili u slučaju da bude bilo kakve druge zabrane koja bi nepovoljno mogla uticati na putovanje.
– Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete broj osoba, njihova imena, brojeve telefona i mesto polaska na put uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji. Nakon prijave i uplate zbog blizine samog događaja biće nemoguće otkazati prevoz ali će naravno biti moguća potencijalna zamena prijavljene osobe.
-U slučaju otkazivanja ili nepojavljivanja povrat novca nije moguć
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose ISKLJUČIVO POZITIVNE VIBRACIJE, VEDAR DUH I DOBRO RASPOLOŽENJE. Vidimo se.
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: