studena planina
3.000 RSD

Studena planina – uspon na Kavgaliju 1355 mnv by Pustolov 29.05.2021. (jednodnevna)

Studena planina se nalazi južno od Stolova, u blizini Kraljeva, Ravne planine i Goča. Najviši vrh planine je Kavgalija (1 355 m). Kavgalija nije izrazit vrh već je predstavljen širokim bilom, kakav je i čitav greben ove planine koji se širi prema dolini Ibra. Greben Studene planine je u obliku trokraka koji se stiču u Kavgaliji. Grebenom Studene planine neumoljivo duvaju vetrovi, dajući osećaj „studeni”, što je posebno izraženo tokom zimskih meseci, zbog čega se zime opisuju kao oštre i opore. Ovim fizičkim i iz njih proisteklih klimatskih odlika planina duguje svoj naziv. U narodu postoji i ime „Ledena” za ovu planinu.

PLAN TURE

-Polazak u 7h sa parkinga Sava centra.

-Ocekivani dolazak do pocetne tacke uspona (planinarski dom) oko 10h. Polazak na uspon i najvisi vrh Kavgalija 1355 m.n.v sa koga se pruza fenomenalan pogled na okolne planine (Cemerno, Radocelo, Golija, Stolovi).

-Duzina ukupne rute oko 13km.

-Kondiciona tezina 5/10 tehnicka tezina 3/10.

-Ocekivani dolazak u Beograd oko 19h.

-Prevoz kombijem sa 8 mesta.

CENA: 3000din.

U cenu uracunato:
Prevoz, usluge vodjenja, troskovi organizacije
U cenu nije uracunato:
Hrana i pice

Uz pomoć svih vas napravili smo blog post o tri najlepše planine Srbije. Pogledajte šta ne bi smeli da propustite prilikom posete.

 

Tagovi: studena planina, planinarenje, kavgalija, ledena planina, avantura, srbija, pustolov, avanture

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: