izlet na trem
3.500 RSD

Izlet na Trem -Suva planina- 28.03.2021. EST Adventure by EST Adventure 28.03.2021. (jednodnevna)

Spremite se za još jednu avanturu sa EST Adventure, izlet na Trem, Suva planina 28.03.2021.

Suva planina je planina u jugoistočnoj Srbiji, duga 45 km i prostire se pravcem severozapad—jugoistok u visinskim zonama od 250m do 1.810m i počinje istočno od Niške Banje, a završava se jugozapadno od Babušnice u Lužničkoj kotlini kroz koju protiče reka Lužnica.

Sa vrhovima Mosor, Sokolov kamen i Trem predstavlja jedan impozantan greben koji dominira ovim podnebljem. Sa prevoja Devojčki grob se pruža pogled ka 2 najviša vrha, a u podnožju same planine se nalazi Jelašnička klisura koja vas neće ostaviti ravnodušnim.

PLAN AKTIVNOSTI

  • Polazak iz Beograda u 6h ujutru sa dogovorenog mesta (parking ispred Sava Centra).
  • Vožnja autoputem do isključenja kod Niša, a zatim oko 10h i doručka polazak ka selu Donja Studena i doma Bojanine vode. Ukoliko nema previše snega, izlazimo prevozom do izvorišta „Bojanine vode“ (890m) i odatle krećemo preko izvorišta „Ljubina česma“ (1100m) ka prevoju „Devojački grob“ (1311m), gde pravimo pauzu.
  • Nastavljamo grebenom Suve planine do vrha „Trem“ (1810m) i za uspon nam treba oko 3 – 4h. Nakon kraćeg zadržavanja na vrhu i fotografisanja, povratak do doma Bojanine vode, a zatim nakon ručka u selu Jelašnica krećemo za Beograd gde ćemo biti oko 22h.

 

Dužina staze je 16 km, uspon oko 900 m nv., a biće nam potrebno oko 6h za ovu turu.
Tura je namenjena kako onima koji do sada nisu bili u mogućnosti da posete čari Suve planine, tako i onima koji žele da se psiho-fizički pripreme za ozbiljnije uspone koji im predstoje.

CENA: 3500 RSD*

*Usled trenutne situacije ostavili smo mogućnost dolaska sopstvenim prevozom u cilju praktikovanja bezbednih distanci u zatvorenom prostoru. U tom slučaju cena je 2500 RSD po osobi.

ORGANIZACIJOM OBUHVAĆENO
• Prevoz Beograd–Bojanine Vode–Beograd (kombi)
• Licencirani UIAA vodič
ORGANIZACIJOM NIJE OBUHVAĆENO
• Ishrana
• Osiguranje
• Lična oprema

KONDICIONI NIVO TURE – 4/10
TEHNIČKI NIVO TURE – 1/10

OPREMA

Uz opremu koju nosite za put ponesite i sledeće:
Poneti sa sobom mali ranac do 30l u kojem treba da imate bar 2l vode, neki energetski bar ili sušeno i koštunjavo voće, trek zimske pantalone, duboke, trek cipele (nepromočive), trek štapovi, aktivni veš dugih rukava i nogavica, polar dukserica, kapa, rukavice, kamašne, gore-tex jakna, majica, čarape.

Ako je ovo vaše prvo zimsko planinarenje, imamo odgovore na sva pitanja.

U zavisnosti od vremenskih uslova (snega) bilo bi dobro da se ponesu dereze radi lakšeg uspona i spuštanja. Prijavljeni učesnici akcije biće naknadno obavešteni o uslovima na planini.

INFO I REZERVACIJE:

Vodič
Bojan Marić / UIAA II guide /
bojan.maric@estadventure.com

PRIJAVA
Direktno na e-mail vodiča.
Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzeti osoba koja je uplatila akontaciju pre vas. Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

Instagram – EST Adventure instagram

www.estadventure.com

NAPOMENA

Na osnovu Zakona o turizmu, Službeni glasnik RS br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu. Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode.
Planinarska akcija se organizuje u skladu sa statutom Planinarskog društva Extreme Summit Team. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni.
Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.

 

 

Tagovi: est adventure, srbija, avantura, izlet, planinarenje, planina, suva, trem

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: